Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2019 16:35 - Определението на ВАС ги пречупи , вече си получих желаното инфо !
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 737 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 22.08.2019 16:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

       Вчера бе хубав ден за местната ни демокрация - след дългогодишна съпротива от страна на Мирев ( преди )  &  Димитров ( сега )  , постановеното Определение на ВАС № 11717 / 05.08.2019 г. окончателно принуди кмета Дарин Димитров да подпише РШ - ДОИ 62 / 20.08.2019 г. , с което ми предостави Достъп до пазената като зеницата на очите им досега обществена  информация ! 

   Става въпрос за Визата за проектиране , Разрешението за строеж , както и за Удостоверението за въвеждане в експлоатация на скандално известния Паркинг на терена на бившия битак -  които макар и  формално ,  бе задължен да изгради все пак г-н  Хамди Илиязов , след като закупи в чист Конфликт на интереси този имот от Общината ни  в края на 2009 г. 

   Разбира се , че там замисълът на т.н. от мен управленски  дует между кметът Мирев тогава  & Хамди Илиязов ,  бе съвсем друг още от пролетта и лятото на 2009 г. - описал съм  го много детайлно в последната ми книга , изцяло посветена на тази много  странна трансформация  . . . 

   Чисто пазарният интерес  на търговската верига  БИЛЛА към този терен ( на които тя желаеше да изгради свои магазин с паркинг , разбира се  )  , бе успешно отхвърлен , а Общината ни загуби около 500 000 лева приход от този терен  , покрай жалката и мишкарска  схема ,  със смяната на самото предназначение на този терен от почти 3 дка площ поне на два пъти  . . .  

   Истината , която не може да бъде опровергана с услужливи Постановления дори  от страна на Прокуратурата ни , е само  една - магазина на Илиязов трябваше да бъде построен върху максималните 739 кв.м. площ на терена , закупен от него от частно дружество  , а върху площта на останалите 2 , 896 кв.м. , закупени от Общината - само и единствено да бъде построен и експлоатиран паркинг за платено паркиране с 60 места , по силата на Договора за продажба  !

   Настоящият търговски комплекс е с 1838 кв.м. застроена площ , с 57 паркоместа около него , предвидени само  за клиентите  на магазина - простата сметка означава , че едни доста повече от  1 000 кв.м. просто се "заеха" от общинският ни терен , които бе предназначен само и единствено за паркинг  . 
   Развръзката около тази схема явно предстои в бъдеще време , и при друга управа на Общината ни , разбира се   . . .

   В тази връзка ще коментирам и активно вървящите от известно време слухове в града ни  , че самият Хамди Илиязов щял да бъде кандидатът за кмет на ДПС за МИ на 27.10.2019 г.  
   Разбира се , че аз приемам тази потенциална  възможност -  колкото абсурдно и невъзможно да звучи  ,  с голяма доза  чувство за хумор , преди всичко . . .
 
   От друга страна , това звучи  и в много голяма степен  обидно както за неговият "политически баща" и създател на местният ни КОЙ ?  -  в лицето на Мирев , така и за Дарин Димитров , които би трябвало да се чувства унизен и оценен със слаба оценка , въпреки , че на практика се стара много да  обслужи всяко едно желание на Хамди през целият си  мандат , предлагайки го и за Почетен гражданин на град Търговище , дори  . . .  

   Приказката за д-р Франкенщайн , създал  изкувственото  чудовище , което после изяжда своя създател , е много  ясна , както е много  ясно и какво се получава , самозабравили се един доволно  ограничен човек , на когото  се даде прекалено много власт , имоти и пари , нали ?

   Ясно е също така , че поради залегнали законови ограничения , няколко съветника от настоящият ни Общински съвет  ( сред които е и Хамди Илиязов ) , няма да могат да бъдат отново такива - оттам според мен идва и фантастичната му  идея , че той ще бъде кандидат - кмета на ДПС , и при това ще спечели още на първи тур изборите от раз  !!!  

   Дори да допуснем , че това въобще е възможно , за да се случи нещо подобно , най-малко 5 000 местни избиратели от градските секции ( етнически българи , при това ! )  трябва убедено да гласуват за това ,  Хамди Илиязов да бъде новият кмет на града !

   На мен това сега  ми звучи абсолютно невероятно , като чиста научна фантастика дори . . . 
Въпреки , че всички знаем много  добре и от последните Евро избори , че агитаторите на ДПС са много убедителни ( особено в предлагането на 30-т ,  или направо на 50-т левови аргументи ! в полза на тяхната справедлива  кауза , разбира се  )  ,  да "убедят" по този начин толкова много хора в града ни , ми се струва невъзможно , все пак  !  

   Пък знае ли човек , може да станем свидетели и на срамната  уговорка между настоящото ни ОФ управляващо града ни  статукво , при което БСП , ГЕРБ , а и някои  други партии  , тайно или явно да работят и подкрепят Илиязов - падението ИМ  ( при това   на базата и на финансовите  Зависимости  помежду им ,  може би ! )  , може да бъде абсолютно безгранично !  

       КУРАЖ И СВЕТЛИНА !  

  

   

  


Тагове:   политика,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1337808
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930