Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2019 17:21 - САЩ чака "финансов армагедон"
Автор: radostinalassa Категория: Политика   
Прочетен: 820 Коментари: 4 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  През последните няколко месеца Лондон се превърна не само в столица на изпълнен с забавление политически карнавал, наречен Brexit и улични сблъсъци между екологичните радикали и работническата класа, които блокираха достъпа до влаковете в градския транспорт в името на борбата с глобалното затопляне. Съвсем неочаквано Лондон се превърна в столица на негативно отношение към бъдещето на световната финансова система - и на идеята за нейната спешна реформа.

Още по-неочаквано е, че идеологическият епицентър на това зараждащо се „движение за спасяване на световната финансова система“ беше Bank of England - една от най-старите централни банки на планетата и стълбовете на сегашната финансова система, като сега представители на тази уважавана организация предлагат или реформиране, или демонтиране. Бившият шеф на Банката на Англия, барон Мервин Кинг, изказвайки се на симпозиума на МВФ, обяви, че Съединените щати ги чака „финансов армагедон“, ако Федералният резерв няма достатъчно капацитет да се справи със ситуация, подобна на „кризата с токсичния ипотечен дълг“ от 2008-2009 г.   Освен това бившият банкер на Нейно величество с максимално сурови възражения  описва перспективите на западните демокрации, ако финансовата система не  се справи с друга глобална криза.
Британският Guardian цитира най-фрапиращите пасажи от „апокалипсиса от Кинг“: „Друга икономическа и финансова криза може да унищожи легитимността на демократичната пазарна система.“
Придържайки се към новата официално одобрена теория на паричната политика и се преструвайки, че направихме банковата система сигурна, ние като сомнамбули  се насочваме към тази криза. "   "Създадохме чудовище": МВФ говори за заплахата от зомби компании Показателно е, че настоящият шеф на Bank of England Марк Карни не изостава от своя предшественик и също така се опитва да докаже на колегите си от финансовите институции, че действията им ще доведат до катастрофални последици. Изглежда, че след като встъпи в длъжност, ръководителят на основната финансова структура на Обединеното кралство или изведнъж получава достъп до някаква информация, която го превръща в последователен песимист и го ужасява, или, обратно, самата позиция му дава право и трибуна, за да започнете да казвате неприятната истина. Само преди два месеца Карни попадна във всички доклади на западните информационни агенции заради изявленията си за рисковете от война и глобалната криза, породени от глобалната политика на ниските лихви, както и необходимостта да се демонтира финансовата система на долара, за да се спаси световната икономика.   Тогава Ройтерс пише: "Карни предупреди, че много ниските равновесни лихвени проценти в миналото съвпадат с войни, финансови кризи и драматични промени в банковата система.
Като първа стъпка за възстановяване на световната финансова система членовете на МВФ могат да утроят ресурсите на фонда до три трилиона долара на США.
 "Въпреки че подобни съгласувани усилия могат да подобрят функционирането на сегашната система , в крайна сметка многополюсната  глобална икономика се нуждае от нова МВФС (международната валутно - финансова  система), за да реализират пълния си потенциал ", - каза Карни."   Нова световна каша. Кой е виновен и какво да прави Изказванията на водещи британски банкери могат да бъдат причислени към специфичната психологическа атмосфера на Лондон, която наистина е токсично засегната от масовото политическо безумие, свързано с Brexit и уличната борба срещу глобалното затопляне.
Гласове, които предупреждават за рисковете за световната икономика, се чуват не само от Лондон.
Известната американска консултантска компания McKinsey & Co по-рано „изпрати на гробището“ 35% от световните банки, заявявайки, че няма да могат да преживеят следващата глобална рецесия. В същото време главният икономист на аналитичната служба на рейтинговата агенция Moody просто подчертава, че рисковете от глобалната криза вече са много високи: „Според Марк Занди, главен икономист на Moody"s Analytics, в близко бъдеще има изключително голяма вероятност рецесията да удари глобалната икономика и политиците вероятно няма да могат да променят този сценарий. " Глобалната рецесия обаче може да изглежда твърде абстрактна опасност.
Междувременно журналистите на МВФ и Bloomberg Business News разкриха специфичен риск, който болезнено наподобява „токсичната бомба“, която избухна в рамките наглобалната финансова система през 2008-2009 г.
Ситуацията е толкова сива
Риа новости





























глобалната финансова система през 2008-2009 г. Ситуацията е толкова сива


Тагове:   криза,   мвфс,   крах на долара,


Гласувай:
4



1. elenkokoschkov - ДА МИНАТ НА ЗЛАТО !!!
24.10.2019 17:46
ДОЛАРЪТ АУТ!!!
цитирай
2. radostinalassa - Този познава ли го някой ?
24.10.2019 18:47
Клоун.
цитирай
3. radostinalassa - 1. elenkokoschkov - ДА МИНАТ НА ЗЛАТО !!!
24.10.2019 18:49
elenkokoschkov написа:
ДОЛАРЪТ АУТ!!!

Янките искат да си печатат необезпечени пари от въздуха, а другите да им ги изкарват. Тунеядци.
цитирай
4. elenkokoschkov - ДА ГО ДУХАТ!!!!
24.10.2019 22:15
radostinalassa написа:
elenkokoschkov написа:
ДОЛАРЪТ АУТ!!!

Янките искат да си печатат необезпечени пари от въздуха, а другите да им ги изкарват. Тунеядци.

!!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13133869
Постинги: 11560
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години