Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2019 15:12 - Снощи запалиха Коледните светлини с гърмежи ! И всичко е точно , разбира се . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 505 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.12.2019 09:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

     Признавам си , че до снощи почти  бяха започнали да  ми липсват някак си турбо  жестоките гърмежи на зарята  , която отдавна вече се превърна в запазена марка на силно рекламираното като успешно управление на кмета Дарин Димитров  . . .

  Добре ,  че дойде Никулден - денят ,  които явно  управата ни избра сега  да запали празничните светлини официално в Търговище , за да си припомня за тези  няколко минути ужасните трясъци , които според мен надминават по сила  гърмежите в реалните бойни действия , които се водят и в тези дни на много места по света , за съжаление  . . .

   Обича си д-р Димитров зарята , и това е - така е решил , така е направил ! 
  Стил има той , както се казва - така реши преди известно  време  да ни ощастливи с изграждане на нови тенис кортове ( нищо , че откровено лъже всички ни  , че им се прави само текущ  ремонт ! ,   за едни скромни наши общински  260 000 лева , обаче ) , а пък съвсем наскоро Той също така  реши да ни ощастливи с нова ледена пързалка , за да релаксираме след тежките работни дни , разбира се ! 

  Лекар е преди всичко човекът , мисли за здравето на избирателите си той  - на каква цена е новата придобивка за тези три месеца , пропусна да ни информира сега , пък и никой от т.н. местни журналисти не посмя  да попита поне на пресконференцията за новият си  мандат , но нищо - аз подадох вече поредното  Заявление по ДОИ , като скоро ще ви информирам и  официално вместо него  за цената и на този нов местен  кеф  . . . 

  А иначе прес проявата бе в известна степен умилителна - особено мило да стане на човек , като види отново другарски и  рамо до рамо д-р Димитров ,  и неговата нова / стара заместничка Рая Матева -  която просто беше излязла за един месец  в отпуск , за да изиграе ролята на негов конкурент в Местните избори , при това от страховитата иначе местна коалиция БСП & АБВ  . . . 

  Че и самата Корнелия Нинова , както и Румен Петков бяха дошли на откриването на нейната кампания иначе в театъра - наистина в този храм на изкуството му бе точно най - подходящото място на това мероприятие , за жанра комедия или трагедия вие имата думата обаче , уважаеми Дами и Господа ! 
  За мен определението бе Цирк Буш  . . .

   Трогателна беше грижата към " ЛОРА Х2 " ЕООД ( името на фирмата , което сигурно случайно Дарин Димитров пропусна да спомене отново ! )  , която изненадващо се отказала да си изпълни Договора за изпълнение на Програмата Топъл обяд , ти да видиш !?! 

   Понеже всички чудесно  знаем , че става въпрос за един пореден опит от страна на  Хамди Илиязов да се съобрази с новите ограничения в & 19 на Антикорупционния закон ( влезли вече  в сила от 01.12.2019 г )  , че белким Той  да остане като общински съветник за вече  рекорден 7  ( седми ! ) мандат в Общински съвет Търговище , жестът на Дарин Димитров е повече от приятелски - като към неговия  много близък приятел , изпаднал в остра нужда от подкрепа  , разбира се - КОНГРАЧУЛЕЙШЪНС ! 

  За тяхно успокоение искам да ги уверя , че поредният ми Сигнал до КПКОНПИ вече е изпратен , като с голямо нетърпение ще чакам решаването на този скандален казус , при които според мен Хамди Илиязов е в пореден конфликт с изискванията и Закона ( които все пак не се пише с изключение на неговите лични интереси , си мисля ! ) , от страна вече на почти избраният нов Председател на този орган , в лицето на почти  бившият ни  Главен Прокурор , в лицето на  г-н Сотир Цацаров  . . .

   И така само  за финал , пързаляйки се мислено по новата ни пързалка мога да попитам :  Кога  ще бъде свален най - после огромният предизборен плакат на д-р Димитров , поставен на сградата на бившето ни кино ?!? 
  Изборите отдавна свършиха , нов култ към неговата личност така или иначе НЯМА КАК да се случи в града ни  - нито сме Северна Корея , нито пък Китай , дори  ! 

  До кога ще продължават да ползват като спалня фоаето на ЖП гарата  тези няколко бездомни човека , за които цял един  мандат д-р Дарин Димитров на практика не направи абсолютно нищо нито като кмет , нито като лекар , дори  ? 
 Или за него е важно всичко да е точно ,  и да  се случва по центъра , поглеждайки от прозореца на кметския си кабинет ?  Чудесно , ако това е така  . . .

  Стана ясно също така  , че през тези студени вече дни въпросът за отоплението на родилно и детско отделение в МБАЛ Търговище не е решен , и стои критично , с отопление от по няколко часа , като буквално децата  и майките им  мръзнат през по-голямата част от денонощието ! 

  Искам да припомня на лекарят Дарин Димитров , че Община Търговище е Акционер в тази най-голяма Болница в нашата Област , и ако хвалбите му , че сме в едно много стабилно финансово състояние , като  има пари за повишаване първо на неговата лична заплата преди една седмица , е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СЕ ПОМОГНЕ СЪС СРЕДСТВА НА БОЛНИЦАТА НИ , особено през зимният период - нещо , което не се е случвало изобщо до сега в неговия мандат  !?!  

   Всички други екстри , като зари , пързалки , тенис кортове и други глупости , могат и ТРЯБВА ДА МИНАТ НА ЗАДЕН ПЛАН , при това тежко положение на нуждаещите се ! 
Когато се решат тези МНОГО ПО-ВАЖНИ ПРОБЛЕМИ , ЕДВА ТОГАВА МОЖЕ ДА СЕ МИСЛИ ЗА ПОДОБНИ ЕКСТРИ ИЛИ ГЕВЕЗЕЛЪЦИ , Д-Р ДИМИТРОВ ! 

   Новият кмет на Благоевград - инж. Томов го показа на цяла България , спестявайки 3 , 500 лева от зарята сега , дарявайки тази сума за лечението на едно болно дете от града си  ! 

   А  колко ли  между другото струваше снощи нашата заря ?  

   КУРАЖ И СВЕТЛИНА ! 

 

 


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1323397
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031