Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2020 08:52 - Прилепи, редактиране на гени и биооръжие: Последни експерименти на DARPA повишават тревогите сред огнището на коронавирус
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 479 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.02.2020 08:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Прилепи, редактиране на гени и биооръжие: Последни експерименти на DARPA повишават тревогите сред огнището на коронавирус

 1 февруари 2020 г. ренегат 

http://www.renegadetribune.com/bats-gene-editing-and-bioweapons-recent-darpa-experiments-raise-concerns-amid-coronavirus-outbreak/?fbclid=IwAR1weA4CKz8FjPJoPyt7IpG10rIRAatHXmLpebVYxEPApiYRojLpw_Akd08 От

Уитни Уеб 
през The Last American Vagabond

Неотдавна DARPA похарчи милиони за изследвания, включващи прилепи и коронавируси, както и за редактиране на ген „биологични оръжия“ преди скорошното избухване на коронавирус. Сега са избрани „стратегически съюзници“ на агенцията, които да разработят ваксина, базирана на генетични материали, за да спрат потенциалната епидемия.

WASHINGTON DC  - През последните седмици опасенията за появата на нов коронавирус в Китай нарастват експоненциално, тъй като медии, експерти и правителствени служители по света открито се притесняват, че това ново заболяване има потенциал да се превърне в глобална пандемия.

Тъй като опасенията за бъдещето на продължаващата епидемия са нараснали, също така броят на теориите спекулират за произхода на епидемията, много от които обвиняват различни държавни участници и / или противоречиви милиардери. Това неминуемо доведе до усилия за ограничаване на „дезинформация“, свързана с огнището на коронавирус, както от основните медийни издания, така и от основните социални медийни платформи.

Въпреки че много от тези теории са очевидно спекулативни, има и проверими доказателства относно неотдавнашния интерес на една спорна правителствена агенция на САЩ към нови коронавируси, по-специално тези, предавани от прилепи на хора. Тази агенция, агенцията за разширени изследвания на Пентагона за отбранителни изследвания (DARPA), започна да харчи милиони за подобни изследвания през 2018 г. и някои от тези финансирани от Пентагона проучвания бяха проведени в известни американски лаборатории за биологично оръжие, граничещи с Китай и доведоха до откриването на десетки нови коронавируси щамове доскоро миналия април. Освен това връзките на основната лаборатория за биозащита на Пентагона с вирусологичен институт в Ухан, Китай - където се смята, че е започнало настоящото огнище - досега не са били докладвани в медиите на английски език.

Макар че остава напълно неизвестно какво е причинило епидемията, подробностите за неотдавнашните експерименти на DARPA и Пентагона очевидно са в интерес на обществото, особено като се има предвид, че самите компании, наскоро избрани да разработят ваксина за борба с епидемията от коронавирус, са стратегически съюзници на DARPA. Не само това, но тези подкрепяни от DARPA компании разработват противоречиви ваксини за ДНК и мРНК за този конкретен щам на коронавирус, категория ваксина, която никога преди не е била одобрена за употреба от човека в Съединените щати.

Въпреки това, тъй като опасенията от пандемичния потенциал на коронавируса нарастват, тези ваксини са готови да бъдат изведени на пазара за обществена употреба, което прави важно за обществото да е запознат с последните експерименти на DARPA за коронавируси, прилепи и технологии за редактиране на гени и по-широките им последици ,

Разглеждане на неотдавнашния разказ на Ухан-Биооръжие

Тъй като коронавирусната епидемия достигна доминиращи заглавия през последните седмици, няколко медии популяризираха твърденията, че докладвания епицентър на епидемията в Ухан, Китай също е бил обект на лаборатории, за които се твърди, че са свързани с китайската правителствена програма за биологични войни.

Въпреки това, при по-нататъшно разглеждане на търсенето на тази сериозна претенция, тези предполагаеми връзки между огнището и предполагаема китайска програма за биологично оръжие са дошли от два много съмнителни източника.

Например, първото издание, което съобщи за това твърдение, беше Радио Свободна Азия , финансирано от правителството на САЩ медия, насочена към азиатските аудитории, която се използваше тайно от ЦРУ и посочена от Ню Йорк Таймс като ключова роля в агенцията „ световна пропагандна мрежа . ”Въпреки че вече не се управлява директно от ЦРУ, сега тя се управлява отфинансираното от правителството Съвет на управителите на радиоразпръскването (BBG), който отговаря директно на държавния секретар Майк Помпео, който беше директор на ЦРУ непосредствено преди сегашната му длъжност начело на Държавния департамент.

С други думи, Радио Свободна Азия и други управлявани от BBG средства за масова информация са легални агенции за пропаганда на правителството на САЩ. По-специално, през 2013 г. беше отмененадългогодишната забрана за вътрешна употреба на американска правителствена пропаганда на американски граждани , с официалното обосноваване на разрешаването на правителството да „ефективно общува по достоверния начин“ и да води по-добра борба с „Ал Кайда и други“ влияние на екстремистите. “

Връщайки се на темата, в неотдавнашния доклад на Радио Свободна Азия за предполагаемия произход на епидемията, свързан с китайския държавен вирусологичен център, цитира само Рен Руйхонг, бившият ръководител на отдела за медицинска помощ в Китайския червен кръст, за това твърдение. Ruihong е посочен като експерт в няколко доклада на Радио Свободна Азия за огнища на болести в Китай, но не е посочен като експерт от нито един друг англоезичен медиен център.

Руйхонг каза на Радио Свободна Азия, че:

Това е нов тип мутант коронавирус. Те не оповестяват публично генетичната последователност, тъй като тя е силно заразна ... Технологията за генно инженерство стигна до този момент и Ухан е дом на център за вирусни изследвания, който се намира под егидата на Китайската академия на науките, която е най-високото ниво на изследователска база в Китай.

Въпреки че Руйхонг не каза директно, че китайското правителство прави биооръжие в съоръжението в Ухан, тя намеква, че генетичните експерименти в съоръжението може да са довели до създаването на този нов "мутант коронавирус" в центъра на огнището.

Тъй като Радио Свободна Азия и нейният единствен източник спекулираха с връзките на китайското правителство със създаването на новия коронавирус, Washington Times скоро го отнесе много по-далеч в доклад, озаглавен „ Ударен от вируса Ухан има две лаборатории, свързани с китайската програма за биологична война . „Тази статия, подобно на предишния доклад на Радио Свободна Азия , цитира един източник за това твърдение, бившият израелски специалист по военно разузнаване Дани Шохам.

И въпреки това, след като прочете статията, Шохам дори не прави директно искането, цитирано в заглавието на статията, тъй като той каза само на Washington Times, че: „Някои лаборатории в института [Ухан] вероятно са били ангажирани по отношение на научноизследователската и развойна дейност. , на китайски [биологични оръжия], поне колатерално , но не и като основно средство за съответствие на китайските BW (добавен акцент). "

Въпреки че твърденията на Шохам са очевидно спекулативни, това говори, че Washington Timesизобщо би си направил труда да го цитира, особено като се има предвид ключовата роля, която той изигра при популяризирането на фалшивите твърдения, че нападенията от Антракс през 2001 г. са дело на иракския Саддам Хюсеин . Твърденията на Шохам за правителството на Ирак и въоръжения антракс, които бяха използвани за засилване на случая за нахлуването в Ирак през 2003 г. , оттогава се оказват напълно неверни, тъй като в Ирак не беше установено нито химическото, нито биологичното „оръжие за масово унищожение“, което „експерти ", Както твърди Шохам.

Отвъд собствената история на Шохам за отправяне на съмнителни претенции, също така си струва да се отбележи, че предишният работодател на Шохам, израелското военно разузнаване, има тревожно минало с биооръжия. Например, в края на 90-те години на миналия век бе съобщено от няколко търговски обекта, че Израел е в процес на разработване на генетично биооръжие, което ще бъде насочено към араби, по-специално иракчани, но ще остави израелските евреи незасегнати.

Като се има предвид съмнителното минало на Шохам и ясно спекулативния характер както на неговите претенции, така и на тези, изказани в доклада на Радио Свободна Азия , един пасаж в статията на " Вашингтон таймс " особено разказва защо тези твърдения наскоро се появиха на бял свят:

Един зловещ знак, заяви американски служител, е, че лъжливите слухове от избухването преди няколко седмици започнаха да циркулират в китайския интернет, твърдейки, че вирусът е част от американски заговор за разпространение на зародишни оръжия . Това би могло да означава, че Китай подготвя пропагандни търговски обекти за борба с бъдещите обвинения, новият вирус е избягал от една от цивилните или отбранителните лаборатории на Ухан (акцент е добавен).

Както се вижда в самата статия, обвиненията, че коронавирусът е избягал от лаборатория, свързана с Китай, едва ли са бъдещи обвинения, тъй като и Washington Times, и Radio Free Asia вече отправят това твърдение. Вместо това това, което подсказва този пасаж, е, че докладите както в „ Радио Свободна Азия“, така и в „ Вашингтон таймс“ бяха отговор на твърденията, разпространяващи се в Китай, че епидемията е свързана с „заговор на САЩ за разпространение на зародишни оръжия“.

Въпреки че досега повечето англоезични медии не са разгледали такава възможност, има значителни подкрепящи доказателства, които заслужават да бъдат разгледани. Например, не само американските военни, включително и нейното противоречиво изследователско звено - Агенцията за напреднали научни проекти в областта на отбраната (DARPA), наскоро финансира проучвания в и близо до Китай, които откриха нови, мутантни коронавируси, произхождащи от прилепи, но и Пентагонът стана наскоро загрижен относно потенциалната употреба на прилепи като биооръжие.

image

Прилепите като биооръжие

Тъй като продължаващата епидемия от коронавирус в центъра на Китай се разпространи в други страни и се обвинява за нарастващ брой смъртни случаи, възникна консенсус, че този конкретен вирус, който в момента е класифициран като „нов [т.е. нов] коронавирус“, се смята, че е възникнал прилепи и е бил предаван на хора в Ухан, Китай, чрез пазар на морски дарове, който също е търгувал с екзотични животни . Така наречените „мокри“ пазари, като този в Ухан, по-рано бяха обвинени в смъртоносни огнища на коронавирус в Китай, като избухването на тежък остър респираторен синдром през 2003 г. (SARS).

В допълнение, едно предварително проучване на коронавируса, отговорен за текущото огнище, установи, че рецепторът, ангиотензин-конвертиращ ензим 2 (ACE2), е не само същият като този, използван от коронавируса на SARS, но че източните азиатци имат много по-високо съотношение на белодробните клетки, които изразяват този рецептор, отколкото другите етноси (кавказки и афро-американски), включени в изследването. Тези констатации обаче са предварителни и размерът на извадката е твърде малък, за да се направят окончателни заключения от тези предварителни данни.

Преди две години медийните съобщения започнаха да обсъждат внезапната загриженост на Пентагона, че прилепите могат да бъдат използвани като биологично оръжие, особено при разпространение на коронавируси и други смъртоносни заболявания. The Washington Post твърди, че интересът на Пентагона да проучи потенциалната употреба на прилепи за разпространение на оръжейни и смъртоносни болести се дължи на предполагаемите усилия на Русия да направи същото. Тези твърдения относно този руски интерес към използването на прилепи като биологично оръжие датират от 80-те години на миналия век, когато Съветският съюз се занимава с тайни изследвания, включващи вируса Марбург, изследвания, които дори не включват прилепи, и които завършват с краха на Съветския съюз през 1991 г.

Подобно на голяма част от противоречивите изследователски програми на Пентагона, прилепите като изследване на биологично оръжие са определени като отбранителни , въпреки факта, че не е призната непосредствена заплаха, включваща разпространяваните от прилеп биологични оръжия. Независимо от това, независими учени наскоро обвиниха Пентагона, по-специално неговия изследователски клон DARPA, че твърди, че се занимава с изследвания, които според него са "отбранителни", но всъщност са "обидни".

Най-новият пример за това включва програмата на DARPA „Съюзници на насекоми“ , която официално „има за цел да защити доставките на храни за селскостопански продукти в САЩ чрез доставяне на защитни гени на растенията чрез насекоми, които са отговорни за предаването на повечето растителни вируси“ и да гарантира „храна сигурност в случай на голяма заплаха “, както според DARPA, така и от медийните доклади .

Въпреки това, група от уважавани, независими учени разкриха в плачевен анализ на програмата, че далеч от „отбранителен“ изследователски проект, програмата „Съюзници на насекомите“ е била насочена към създаването и предоставянето на „нов клас биологично оръжие“. Учените , пише в списанието Science и ръководено от Ричард Гай Рийвс от Института за еволюционна биология на Макс Планк в Германия, предупреди, че програмата на DARPA - която използва насекомите като средство за хоризонтални агенти за генетично изменение на околната среда (HEGAAS) - разкри „намерение да се разработи средство за доставка на HEGAA за обидни цели (акцент е добавен). "

Каквато и да е истинската мотивация за внезапната и скорошна загриженост на Пентагона за прилепите, които се използват като средство за биооръжие, американските военни са изразходвали милиони долари през последните няколко години, финансирайки изследвания за прилепи, смъртоносните вируси, които могат да приберат - включително коронавирусите - и как се предават тези вируси от прилепи на хора.

Например, DARPA похарчени $ 10 милиона на един проект през 2018 г. ", за да разкрият сложните причини за прилепи път вируси, които наскоро са направили скок на хората, което води до безпокойство сред световните здравни власти." Друг изследователски проект подкрепен от двете DARPA и NIH трион изследователи от Университета в Колорадо изследват коронавируса, който причинява респираторен синдром на Близкия изток (MERS) при прилепи и камили, „за да разберат ролята на тези домакини в предаването на болести на хората.“ Други изследвания, финансирани от САЩ, финансирани подробно по-късно в този доклад , откриха няколко нови щама нови коронавируси, пренасяни от прилепи, както в Китай, така и в страни, граничещи с Китай.

Много от тези скорошни изследователски проекти са свързани с предотвратяването на възникващи патогенни заплахи на DARPA или програмата PREEMPT , която беше официално обявена през април 2018 г. PREEMPT се фокусира специално върху животинските резервоари на болести, конкретно прилепите, и DARPA дори отбеляза в своето съобщение за пресата в програмата че „е наясно с чувствителността към биобезопасността и биосигурността, която може да възникне“ поради естеството на изследването.

Обявата на DARPA за PREEMPT дойде само няколко месеца, след като правителството на САЩ реши да прекрати противоречиво мораториум върху така наречените изследвания за „спечелване на функции“, включващи опасни патогени. VICE News обясни проучванията за „спечелване на функции“, както следва:

Известен като проучвания за „спечелване на функции“, този вид изследвания е привидно за опитите да се задържи една крачка пред природата. Правейки супер-вируси, които са по-патогенни и лесно преносими , учените успяват да проучат начина, по който тези вируси могат да се развият и как генетичните промени влияят върху начина, по който вирусът взаимодейства със своя гостоприемник. Използвайки тази информация, учените могат да се опитат да предотвратят естественото появяване на тези черти чрез разработване на антивирусни лекарства, които са в състояние да се откажат от пандемия (добавен акцент).

В допълнение, докато както програмата на DARPA PREEMPT, така и откритият интерес на Пентагона към прилепите като биологично оръжие бяха обявени през 2018 г., американските военни - по-специално програмата за съвместно намаляване на заплахите на Министерството на отбраната - започнаха да финансират изследвания, включващи прилепи и смъртоносни патогени , включително коронавирусите MERS и SARS, година по-рано през 2017 г. Едно от тези проучвания беше фокусирано върху „Избухване на зоонотични болести в Западна Азия“ и включваше Лугарския център в Грузия, идентифициран от бивши грузински правителствени служители , руското правителство и независима, разследваща журналистка Диляна Гайтанджиева като скрита лаборатория за биологично оръжие в САЩ.

Важно е също така да се отбележи фактът, че ключовите лаборатории на американските военни, включващи изследване на смъртоносни патогени, включително коронавируси, ебола и други, внезапно бяха затворени миналия юли, след като Центърът за контрол и превенция на заболяванията (CDC) определи основна „биобезопасност пропуска ”в съоръжението .

Институтът за инфекциозни болести на американската армия (USAMRIID) във Форт Детрик, Мериленд - водещата лаборатория на САЩ за изследване на „биологична защита“ от края на 60-те години на миналия век - беше принуден да спре всички изследвания, които провеждаше с поредица от смъртоносни патогени. след като CDC установи, че няма „достатъчно системи за обеззаразяване на отпадъчните води“ от лабораториите си за най-висока сигурност и неспособността на персонала да спазва процедурите за безопасност, наред с други грешки. Съоръжението съдържа лаборатории за биологична безопасност на ниво 3 и ниво 4. Въпреки че не е известно дали експериментите с коронавируси са били в ход по това време, USAMRIID наскоро е участвал в изследвания, породени от неотдавнашната загриженост на Пентагона за използването на прилепи като биологично оръжие.

Решението за изключване на USAMRIID събра изненадващо малко медийно отразяване, както и изненадващото решение на CDC да позволи на проблемното съоръжение да „частично възобнови“ изследванията в края на ноември, въпреки че съоръжението беше и все още не е в „пълна оперативна способност “. Проблемното регистриране на безопасността в подобни съоръжения предизвиква особено безпокойство в светлината на неотдавнашното огнище на коронавирус в Китай. Както скоро този доклад ще разкрие, това е така, защото USAMRIID има десетилетие и тясно партньорство с Института по медицинска вирусология на Уханския университет, който се намира в епицентъра на сегашното огнище.

Пентагонът в Ухан?

Освен последните разходи на американските военни за и използването на прилепи от биологично оръжие, също си струва да разгледаме последните проучвания, които военните финансираха по отношение на прилепите и „новите коронавируси“, като тези зад неотдавнашната епидемия, проведени в рамките на или в непосредствена близост до Китай.

Например, едно проучване, проведено в Южен Китай през 2018 г., доведе до откриването на 89 нови щама „нов коронавирус прилеп“, които използват същия рецептор като коронавирус, известен като респираторен синдром на Близкия изток (MERS). Това проучване е финансирано съвместно от Министерството на науката и технологиите на Китай, USAID - организация, за която се твърди, че е фронт за американското разузнаване , и Националният институт по здравеопазване на САЩ - която е сътрудничила както на ЦРУ, така и на Пентагона в областта на инфекциозните заболявания и биологични оръжия.

Авторите на изследването също секвенсират пълните геноми за два от тези щамове и също така отбелязват, че съществуващите ваксини за MERS биха били неефективни при насочването към тези вируси, което ги кара да предполагат, че човек трябва да бъде разработен предварително. Това не се случи.

Друго финансирано от правителството проучване на САЩ, което откри още нови щамове на „новия прилеп коронавирус“, беше публикувано миналата година. Озаглавен „ Откриване и характеризиране на родовините на коронавирус от роман прилеп“ от Казахстан, “Фокусиран върху„ фауната на прилепите на централна Азия, която свързва Китай с Източна Европа “и новите родови коронавируси на прилеп, открити по време на изследването, бяха„ тясно свързани с коронавирусите на прилепите от Китай, Франция, Испания и Южна Африка, предполагайки, че съвместната циркулация на коронавирусите е често срещана при множество видове прилепи с припокриващи се географски разпределения. “С други думи, коронавирусите, открити в това проучване, са идентифицирани в популациите от прилепи, които мигрират между Китай и Казахстан, между другите страни, и са тясно свързани с коронавируси прилеп в няколко страни, включително Китай.

Изследването беше изцяло финансирано от Министерството на отбраната на САЩ, по-специално от Агенцията за намаляване на заплахите за отбрана (DTRA) като част от проект, който изследва коронавирусите, подобни на MERS, като гореспоменатото проучване за 2018 г. И все пак, освен финансирането на това проучване за 2019 г., институциите, участващи в провеждането на това проучване, също си заслужават да се отбележат, като се имат предвид техните собствени тесни връзки с американските военни и правителства.

Авторите на изследването са свързани или с казахстанския Изследователски институт за проблемите на биологичната безопасност, и / или с университета Duke. Изследователският институт по проблемите на биологичната безопасност, макар и официално част от Казахстанския национален център по биотехнологии, е получил милиони от правителството на САЩ, повечето от които идват от програмата на Пентагона за съвместно намаляване на заплахите . Това е официалният депозитар на казахстанското правителство за „силно опасни инфекции на животни и птици, с колекция от 278 патогенни щама от 46 инфекциозни болести.“ Той е част от мрежа от финансирани от Пентагона „лаборатории за биологично оръжие“ в цялата страна на Централна Азия, която граничи с двете най-големи държави-конкуренти на САЩ - Китай и Русия.

Участието на университета Дюк в това проучване е също така интересно, като се има предвид, че Дюк е ключов партньор на Програмата за предотвратяване на пандемията (P3) на DARPA , която официално има за цел „драстично да ускори откриването, интеграцията, предклиничните тестове и производството на медицински противодействия срещу инфекциозни заболявания . ”Първата стъпка от програмата Duke / DARPA включва откриване на потенциално застрашаващи вируси и„ разработване на [ing] методи за подпомагане на разпространението на вируса , така че вирусът да може да бъде използван за изследвания надолу по веригата. “

Университетът Дюк също си партнира съвместно с китайския университет Ухан, който е базиран в града, в който започна настоящото огнище на коронавирус, което доведе до откриването на китайския университет Дюк Куншан (DKU) през 2018 г. По-специално китайският университет Ухан - в в допълнение към партньорството си с Дюк - включва и мултилабораторен институт по медицинска вирусология, който работи в тясно сътрудничество с Института за инфекциозни заболявания на армията на САЩ от 80-те години на миналия век, според уебсайта му . Както беше отбелязано по-рано, съоръжението USAMRIID в САЩ беше затворено миналия юли заради неспазването на биобезопасността и правилните процедури за обезвреждане на отпадъците, но бе разрешено частично да възобнови някои експерименти в края на ноември.

Тъмната история на Пентагона от германската война

Американските военни имат тревожно минало, че са използвали болестта като оръжие по време на война. Един пример включваше използването на зародиши от САЩ в Корейската война, когато се насочи както към Северна Корея, така и към Китай, като изхвърля болести от насекоми и полевки, пренасящи различни патогени - включително бубонна чума и хеморагична треска - от самолети посред нощ , Въпреки планината от доказателства и показанията на американски войници, участващи в тази програма, правителството на САЩ и военните отрекоха твърденията и разпоредиха унищожаването на съответната документация.

В ерата след Втората световна война се появиха и други примери за изследвания в САЩ, насочени към разработване на биологични оръжия, някои от които наскоро получиха медийно внимание. Един такъв пример се случи през изминалия юли, когато Камарата на представителите на САЩ поиска информация от американските военни за своите минали усилия за въоръжаване на насекоми и лаймска болест между 1950 и 1975 година.

САЩ твърдят, че не са преследвали обидни биологични оръжия от 1969 г. и това е допълнително подкрепено от ратифицирането на САЩ на Конвенцията за биологични оръжия (BWC), която влезе в сила през 1975 г. Въпреки това, има обширни доказателства , че САЩ продължава тайно да изследва и разработва такива оръжия през годините след това, голяма част от него се провежда в чужбина и се възлага на частни компании, но все още се финансира от американската армия. Няколко следователи, включително Диляна Гайтанджиева, документираха как САЩ произвеждат смъртоносни вируси, бактерии и други токсини в съоръжения извън САЩ - много от тях в Източна Европа, Африка и Южна Азия - при ясно нарушение на BWC.

Освен собствените изследвания на военните, противоречивият неоконсервативен мозъчен тръст, вече несъществуващият Проект за нов американски век (PNAC), открито насърчава използването на специфично за расата генетично модифицирано биооръжие като „политически полезен инструмент“. най-противоречивият документ на мозъчния тръст, озаглавен „ Възстановяване на отбраната на Америка“ , има няколко пасажа, в които открито се обсъжда полезността на биологичното оръжие, включително следните изречения:

... битката вероятно ще се проведе в нови измерения: в космоса, в "киберпространството" и може би в света на микробите ... усъвършенствани форми на биологична война, които могат да "целят" конкретни генотипове, могат да трансформират биологичната война от царството на терора в политически полезен инструмент.

Въпреки че многобройните членове на PNAC бяха изтъкнати в администрацията на Джордж У. Буш, много от по-противоречивите й членове отново се издигнаха до политическа известност в администрацията на Тръмп.

Няколко години след публикуването на „Възстановяване на защитните сили на Америка“, ВВС на САЩ публикува документ, озаглавен „ Биотехнология: генно инженерни патогени “, който съдържа следния пасаж:

Групата JASON, съставена от академични учени, служи като технически съветници на правителството на САЩ. Проучването им генерира шест широки класа генетично разработени патогени, които могат да представляват сериозни заплахи за обществото. Те включват, но не се ограничават до бинарни биологични оръжия, дизайнерски гени, генна терапия като оръжие, скрити вируси, болести за смяна на гостоприемници и болести на дизайнера(добавен акцент).

Притесненията за експериментите в Пентагона с биологични оръжия събраха обновено медийно внимание, особено след като през 2017 г. бе разкрито, че DARPA е най-добрият финансист на противоречивата технология „ген задвижване“, която има силата да променя трайно генетиката на цялото население, докато се насочва към други за изчезване. Поне две от проучванията на DARPA, използващи тази противоречива технология, бяха класифицирани и „фокусирани върху потенциалното военно приложение на технологията за генно задвижване и използването на генетични задвижвания в селското стопанство“, според съобщения в медиите .

Разкритието дойде, след като организация, наречена ETC Group, получи над 1000 имейла на интереса на военните към технологията като част от искането на Закона за свобода на информацията (FOIA). Съдиректорът на ETC Group Джим Томас каза, че тази технология може да се използва като биологично оръжие:

„Генетичните задвижвания са мощна и опасна нова технология и потенциалните биологични оръжия биха могли да окажат катастрофално въздействие върху мира, продоволствената сигурност и околната среда, особено ако се злоупотребяват. въпроси за цялата тази област. "

Въпреки че точната мотивация зад интереса на военните към такава технология е неизвестна, Пентагонът е открит за факта, че отделя голяма част от ресурсите си за овладяване на това, което смята за две най-големи заплахи за военната хегемония на САЩ: Русия и Китай. Китай е посочен като най-голямата заплаха от двамата от няколко служители на Пентагона, включително Джон Роуд, главният съветник на Пентагона по отбранителна политика, който описва Китай като най-голямата заплаха за „нашия начин на живот в Съединените щати“ при сигурността в Аспен Форум миналия юли.

Тъй като Пентагонът започна да „ преработва “ своите политики и изследвания за „ дълга война “ с Русия и Китай, руската военна обвинява американските военни в добиването на ДНК от руснаци като част от скрита програма за биологично оръжие, обвинение, което Пентагонът непреклонен отказан. Генерал-майор Игор Кирилов, началникът на отдела за радиационна, химическа и биологична защита на руските военни, който направи тези твърдения, също заяви, че САЩ разработват такива оръжия в непосредствена близост до руските и китайските граници.

Китай обвини също американските военни, че са добивали ДНК от китайски граждани с лоши намерения, например когато 200 000 китайски фермери са били използвани в 12 генетични експеримента без информирано съгласие. Тези експерименти бяха проведени от изследователи отХарвард като част от проект, финансиран от правителството на САЩ.

imageРъката вмъква молекула в ДНК концептуален дизайн. DARPA и неговите партньори избраха да разработят коронавирусна ваксина

Миналия четвъртък Коалицията за иновации за подготвяне на епидемията (CEPI) обяви, че ще финансира три отделни програми, за да насърчи разработването на ваксина за новия коронавирус, отговорен за настоящото огнище.

CEPI - който описва себе си като „партньорство на публични, частни, филантропски и граждански организации, които ще финансират и координират разработването на ваксини срещу високо приоритетни заплахи за общественото здраве“, е създадено през 2017 г. от правителствата на Норвегия и Индия, заедно с Световният икономически форум и Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Масовото му финансиране и тесните връзки с публични, частни и с нестопанска цел го позиционират, за да може да финансира бързото създаване на ваксини и да ги разпространява широко.

Неотдавнашното съобщение на CEPI разкри, че тя ще финансира две фармацевтични компании - Inovio Pharmaceuticals и Moderna Inc. - както и Австралийския университет в Куинсланд, който стана партньорна CEPI в началото на миналата година. По-специално двете избрани фармацевтични компании имат тесни връзки и / или стратегически партньорства с DARPA и разработват ваксини, които противоречиво включват генетичен материал и / или редактиране на гени. Университетът в Куинсланд също има връзки с DARPA, но тези връзки не са свързани с научните изследвания в областта на биотехнологиите, а вместо инженерни и ракетни разработки .

Например, най-добрите финансиращи за Inovio Pharmaceuticals включват както DARPA, така и Пентагонската агенция за намаляване на заплахите за отбрана (DTRA) и компанията е получила безвъзмездни средства от DARPA на милиони долари, включително безвъзмездна помощ от 45 милиона долара за разработване на ваксина срещу Ебола. Inovio е специализиран в създаването на ДНК имунотерапии и ДНК ваксини, които съдържат генетично разработена ДНК, която кара клетките на реципиента да произвеждат антиген и могат да променят трайно ДНК на човек. Иновио преди това разработи ДНК ваксина срещу вируса Зика, но към днешна дата не е одобрена ДНК ваксина за употреба при хора в Съединените щати. Наскоро Иновио също беше награден с над 8 милиона долараот американските военни да разработят малко, преносимо интрадермално устройство за доставяне на ДНК ваксини, съвместно разработени от Inovio и USAMRIID.

Въпреки това, безвъзмездната помощ на CEPI за борба с коронавируса може да промени това, тъй като конкретно финансира усилията на Inovio да продължи разработването на своята ДНК ваксина за коронавирус, който причинява MERS. Програмата за ваксини MERS на Inovio започна през 2018 г. в партньорство с CEPI по сделка на стойност 56 милиона долара. Понастоящем ваксината използва„платформата на ДНК лекарства на Inovio за доставяне на оптимизирани синтетични антигенни гени в клетки, където те се преобразуват в протеинови антигени, които активират имунната система на индивида“, а програмата е партнирана с Института за инфекциозни болести на армията на САЩ (USAMRIID ) и NIH, наред с други. Понастоящем тази програма е в процес на тестване в Близкия изток.

Сътрудничеството на Inovio с американските военни по отношение на ДНК ваксините не е нищо ново, тъй като предишните им усилия за разработване на ДНК ваксина както за вируса срещу Ебола, така и за Марбург също бяха част от това, което изпълнителният директор на Inovio д-р Джоузеф Ким нарече„активната програма за биологична защита“, която има „Събра множество субсидии от Министерството на отбраната, Агенцията за намаляване на заплахите в отбраната (DTRA), Националния институт по алергия и инфекциозни болести (NIAID) и други държавни агенции.“

Интересът на CEPI да увеличи подкрепата си за тази специфична програма за MERS изглежда противоречи на твърдението му, че това ще се бори с настоящата епидемия от коронавирус, тъй като MERS и въпросният нов коронавирус не са аналогични и лечението за някои коронавируси е показано като неефективно. срещу други щамове.

Също така си струва да се отбележи, че Inovio Pharmaceuticals беше единствената компания, избрана от CEPI с директен достъп до китайския фармацевтичен пазар чрез партньорството си с китайската ApolloBio Corp. , която в момента има изключителен лиценз за продажба на произведени от Inovio ДНК имунотерапия на китайски клиенти.

Втората фармацевтична компания, която беше избрана от CEPI за разработване на ваксина за новия коронавирус, е Moderna Inc., която ще разработи ваксина за новия коронавирус, който е обезпокоителен в сътрудничество с американската NIH и която ще бъде финансирана изцяло от CEPI. Въпросната ваксина, за разлика от ДНК ваксината на Inovio, ще бъде ваксина с РНК (мРНК). Макар и различни от ДНК ваксина, мРНК ваксините все още използват генетичен материал, "за да насочат клетките на тялото да произвеждат вътреклетъчни, мембранни или секретирани протеини."

Лечението с тРНК на Moderna, включително нейните ваксини срещу mRNA, до голяма степен е разработено с помощта на безвъзмездна финансова помощ от DARPA в размер на 25 милиона долара и често се опитва да бъде стратегически съюз с DARPA в прессъобщения . Миналите и текущи изследователски усилия на Модерна включват разработване на ваксини за mRNA, пригодени към уникалната ДНК на индивида, както и неуспешни усилия за създаване на мРНК ваксина срещу вируса Zika, финансирана от правителството на САЩ.

Както ДНК, така и тРНК ваксините включват въвеждане на чужд и проектиран генетичен материал в клетките на човек, а минали проучвания са установили, че такива ваксини „притежават значителна непредсказуемост и редица присъщи вредни потенциални опасности“ и че „няма достатъчно знания за определяне на вероятността от нежелани събития или последиците от генетичните модификации. “Въпреки това климатът на страха, свързан с огнището на коронавирус, би могъл да бъде достатъчен за публичния и частния сектор да разработи и разпространи подобни противоречиви лечения поради страх от епидемичния потенциал на сегашната епидемия.

Въпреки това, терапиите, разработвани от Inovio, Modern и от Университета на Куинсланд, са в съответствие с целите на DARPA по отношение на редактирането на гени и ваксините. Например през 2015 г. генетикът на DARPA полковник Даниел Ваттендорф описа как агенцията разследва „нов метод за производство на ваксина [който] ще включва даване на инструкции на организма за изработване на определени антитела. Тъй като организмът ще бъде свой собствен биореактор, ваксината може да бъде произведена много по-бързо от традиционните методи и резултатът ще бъде по-високо ниво на защита. "

Според медийните съобщения относно изявленията на Wattendorf по това време, ваксината ще бъде разработена, както следва:

Учените биха събрали вирусни антитела от някой, който се е възстановил от заболяване като грип или Ебола. След тестване на способността на антителата да неутрализират вирусите в чаша на Петри, те ще изолират най-ефективния, определят гените, необходими за направата на това антитяло, и след това кодират много копия на тези гени в кръгъл фрагмент от генетичен материал - ДНК или РНК, че тялото на човека след това ще използва като готварска книга за сглобяване на антитялото.

Въпреки че Уоттендорф твърди, че ефектите от тези ваксини няма да бъдат постоянни, оттогава DARPA насърчава постоянните модификации на гените като средство за защита на американските войски от биологично оръжие и инфекциозни заболявания. „Защо DARPA прави това? [Да] защити войник на бойното поле от химически оръжия и биологични оръжия, като контролира техния геном - като генома синтеза на протеини, които автоматично ще защитават войник от вътре на вън ", а след това-DARPA директор Стив Уокър (сега с Lockheed Martin) , каза миналия септември на проекта, известен като „ Безопасни гени “.

заключение

Изследванията, проведени от Пентагона и конкретно от DARPA, непрекъснато предизвикват притеснения не само в областта на биотехнологичните оръжия и биотехнологиите, но и в областта на нанотехнологиите, роботиката и няколко други. DARPA, например, разработва серия от неудобни изследователски проекти, които варират от микрочипове, които могат да създават и изтриват спомениот човешкия мозък до софтуер за машина за гласуване, който е пълен с проблеми.

Сега, тъй като страхът от сегашното огнище на коронавирус започва да достига своя връх, компаниите, които имат директни връзки с DARPA, имат задачата да разработят ваксината си, чиито дългосрочни въздействия върху човека и околната среда са неизвестни и ще останат неизвестни до момента, когато се очаква ваксината да отидете на пазара след няколко седмици.

Освен това DARPA и миналата история на Пентагона с биооръжия и техните по-нови експерименти върху генетични промени и технологии за изчезване, както и прилепи и коронавируси в близост до Китай, в голяма степен са оставени извън разказа, въпреки че информацията е публично достъпна. Освен това, останали от медийния разказ са преките връзки както на USAMRIID, така и на DARPA, партниращ университет на херцог с град Ухан, включително неговия Институт по медицинска вирусология.

Въпреки че много за произхода на коронавирусното огнище остава неизвестно, връзките на американските военни с гореспоменатите изследователски проучвания и изследователски институции си струва да бъдат подробно описани, тъй като такива изследвания - макар и оправдани в името на "националната сигурност" - имат плашещия потенциал да доведат до неволно , но променящи световни последици. Липсата на прозрачност по отношение на това изследване, като например решението на DARPA да класифицира противоречивите си изследвания за генетично изчезване и използването на технологията като военно оръжие, обединява тези проблеми. Макар че е важно да се избягват възможно най-безразсъдните спекулации, мнението на този автор е, че информацията в този доклад е в интерес на обществото и че читателите трябва да използват тази информация, за да достигнат до собствените си заключения относно дискутираните тук теми.

Уитни Уеб е писател на персонала за MintPress News и сътрудник на „Истината на Бен Суон в медиите и последния американски вагабонд“ . Нейната работа се появява на Global Research, на Института Рон Пол и на 21-ви век Wire, наред с други. Освен това е излъчвала радио и телевизионни участия в RT и Sputnik. В момента живее със семейството си в Южен Чили.

FacebookTwitterИзпратете имейл доRedditCopy LinkСподели
  •  Открадването на века: Усилие за последно циментиране на незаконна окупация
  • Генералният прокурор Уилям Бар го прави федерално престъпление от омраза да удари шамар 
image ренегат

Благодарим ви, че сте читател на този сайт. Вашите приноси правят всичко това възможно. Можете да изпратите поддръжка на: Kyle Hunt, PO Box 1052, Sorrento FL 32776. Биткойн адрес: 1AfppjYZddJzc2C15PXKMsnyBPjPJQezwA

Също може да харесате

image

Най-важните думи в английския език  12 април 2016 г.

image

Какво преминава за висока култура в САЩ: Материалистическите вярвания в обречена страна  27 май 2014 г.

image

NBC използва пропаганда за популяризиране на „ползите” от микрочипинга  12 ноември 2019 г.





Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39978199
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31042
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930