Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2020 06:56 - Да се изпари бойната глава: трите тайни на системата за противоракетна отбрана А-135 Амур
Автор: radostinalassa Категория: Политика   
Прочетен: 462 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 22.02.2020 06:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
17.02.2020,     Антон Валагин

 Преди 25 години беше приета противоракетната отбранителна система на Москва и Централния индустриален регион А-135 Амур. Това е уникално оръжие: както по задачи, така и по способности - един вид ядрен „чадър“ над столицата. Освен това е двойно ядрен. Първо, Амур защитава Москва от бойни глави с балистични ракети - и, както знаете, те не са пълни с  пяна. Второ, ядрените оръжия също се използват за неутрализирането им, но по различен начин.
image



  Снимка: Юрий Шипилов / Wikimedia.org Веднага ще направим резервация: A-135 е една от най-класифицираните бойни системи в страната, официално (тоест от Министерството на отбраната на Руската федерация) се знае, че тя съществува, дежурни са и се модернизират паралелно. Цялата друга информация се получава от отворени източници.   Появата на Амур се свързва с любопитен дипломатически конфликт. До 1970 г. СССР и Съединените щати бяха натрупали достатъчно ядрени бойни глави, за да се унищожат един друг и останалия свят няколко пъти, и затова се заеха с отбрана срещу вражески ракети. Оказа се обаче, че противоракетната отбрана парадоксално увеличава риска от ядрена война. Страна с противоракетна отбрана има стимул да нанесе превантивен удар по ядрения арсенал на противника - колкото по-малко може да изстрелва ракети в отговор, толкова по-висока е ефективността на противоракетната отбрана. В допълнение, системите за прехващане на ракети подкопават доктрината за гарантирано взаимно унищожаване - а именно тя е основната спирачка за Третата световна война.   image


Снимка: Алън Уилсън / www.flickr.com / wikimedia.org Killer AWACS: Су-30 може да получи нова хиперзвукова ракета В резултат Москва и Вашингтон сключиха споразумение за ограничаване на системите за противоракетна отбрана. Всяка държава получи правото да разположи противоракетна отбрана в една позиция с радиус от 150 километра. Съветският съюз обхвана Москва, Съединените щати - началната позиция на своите МКБ в Северна Дакота. За създателите на A-135, договорът създаде много проблеми, тъй като вече съществуващият проект на системата трябваше да бъде силно ограничен, отговарящ на международните споразумения. И САЩ след 20 години напуснаха договора.   Окото  на Москва Самолети, приближаващи се до Шереметиево от североизток, правят отклонение около село Софрино. Ако имате късмет, сред горите близо до Москва можете да видите гигантска пресечена пирамида с бели кръгове на страничните лица. Това е радарната станция Don-2N, очите и мозъка на A-135. Те летят около него не само поради съображения за секретност - общата мощност на излъчвателите на станцията е 250 мегавата. Бели кръгове по краищата получават антени с диаметър 18 метра. До тях са разположени квадратни предаватели - не толкова забележими, но те са тези, които излъчват мегават. Четири двойки антени осигуряват всестранна видимост.  



 „РГ“ разобличи злонамерени митове за Втората световна война В допълнение към простото наблюдение на небето, Дон извършва търсене на потенциални цели, тяхната класификация, изчисляване на траекторията и насочване на противоракетните ракети. Антените, направени по AFAR технология, могат да придружават до 100 цели едновременно. Освен това гигантският радар, ако е необходимо, е в състояние да извърши цялата тази работа в напълно автоматичен режим. Обсегът на откриване на бойната глава на ICBM е 3 700 километра. Чувствителността на съветския радар стана легендарна: Дон е единственият сухоземен радар в космоса, който намира топка с размер на тенис топка, изстреляна  от совалката на Discovery и изгражда нейната траектория.  


Стрелки на Купидон Първоначално А-135 е бил оборудван с прехващачи за дълги и къси разстояния с ядрени бойни глави. През 2006 г. 51T6 прехващачи за дълги разстояния бяха изтеглени от експлоатация. Те се заменят с нова противоракетна отбрана с дълъг обсег. Всичко, което се знае за нея е, че тя е най-бързата в света. Прехващачи с малък обсег - в противоракетната отбрана това е височина до 100 километра, се наричат ​​53T6. 10-метров конус с тегло 10 тона започва със 100-кратно ускорение и може да издържи претоварвания до 210 g. Бордовата електрическа мрежа е обвита в корпус, а ядрената бойна глава е покрита от термоустойчив керамичен обтекател.  


 Ка-52М въоръжен с ракета с обхват 100 километра Амур използва ядрено оръжие не само за унищожаване, но и за откриване на цели. Отделени от балистична ракета, бойните й глави веднага се скриват в облак от фалшиви цели. В атмосферата такъв камуфлаж не работи - тежките бойни глави веднага изпреварват безтегловните диполни отражатели - и така наречените „пристрастия към ядрен взрив“ се използват за подчертаване на реални цели в околоземното пространство. Най-просто казано, дори ако първата ракета не удари целта, операцията на нейната бойна глава променя траекториите на всички обекти в близост. Леките фалшиви цели се разпръсват като тополов пух, тежките бойни глави се изместват леко.   Ядреното пълнене на Амур се отличава от останалите бойни глави с допълнителен блок с берилиев изотоп. Резултатът от верижната реакция е  е освобождаването на поток от бързи неутрони, които са пагубни за противниковите ракети. Преминавайки през плутония на бойните им глави, неутроните предизвикват преждевременна верижна реакция, без да достигнат критична маса. В САЩ това явление беше наречено "поп ефект" - бойна глава от мегатон експлодира като крекер на детско парти. В допълнение, работата на неутронните оръжия е придружена от меко, но мощно рентгеново лъчение - то моментално изпарява обвивката на заряда на врага, разпръсквайки го в атмосферата.



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13373151
Постинги: 11685
Коментари: 18504
Гласове: 6699
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК