Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2020 10:50 - Адвокат Рангелов: От архивите на МВР се изнасяха много сериозни документи Адв. Людмил Рангелов: Божков е взел лиценз през декември за дейността, в която го об
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 333 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.02.2020 10:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Адвокат Рангелов: От архивите на МВР се изнасяха много сериозни документи  

   image Людмил Рангелов

 4| 2642|24.02.2020
https://frognews.bg/novini/advokat-rangelov-arhivite-mvr-iznasiaha-mnogo-seriozni-dokumenti.html


Не е трудно човек да се сдобие с криминалистическата си регистрация.
През 90-те години от архивите на МВР се изнасяха значително по-сериозни документи. Това каза известният адвокат Людмил Рангелов по БТВ по повод открития документ при обиск в дома на хазартния бос Васил Божков.

Дори досиета на секретни сътрудници излизаха навън. То е катастрофално, но това се установява след 25 г. Защо Божков е решил да го държи, само той знае. Били са години на безвремие и безвластие.

Фактът, че 20-30 години се артикулират имена на агенти, вербовчици  донесения, говори за теч на такава информация.

 

Паричната гаранция има за цел да осигури редовно участие на дадения човек. В случая се търси публичен ефект.  Демонстрация, че нещо се прави мощно, шумно, гръмко. Гаранцията е некоректна, защото размерът на паричната гаранция се съобразява със стандартите на живот. Това са размери, които са характерни за САЩ. Такива размери не са характерни и за Европа.

 

Практиката в ОАЕ е да се ограничи движението на това лице. Отнема му се паспорта или се налага забрана за напускане пределите на страната. Васил Божков ще бъде оставен под наблюдение. Започва се процедурата дали да бъде екстрадиран или не. Не вярвам да е под наблюдение. Ако той е поставен под ограничение, едно ново заминаване ще стане в нарушение. Не може да се избегне, ако човек с пари реши да замине на друго място. Няма гаранция, че ОАЕ ще предадат Божков.

 

Законът позволява частните колекции при съответните регламенти. Имаше напрежение по време Общото събрание на Висшия адвокатски съвет. През последните години има тенденция да се политизира адвокатурата. Оттам произтича напрежението.  Адвокатурата не е политическа организация.

Адв. Людмил Рангелов: Божков е взел лиценз през декември за дейността, в която го обвиняват
    image

Адв. Людмил РангеловИзточник: БГНЕС

 13| 10001|17.02.2020

https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/adv-liudmil-rangelov-bojkov-vzel-litsenz-prez-dekemvri-deinostta-koiato-obviniavat.html?fbclid=IwAR0aqqqGE8OfocL9QiChYkcKQ8PAXUAjnEg-zuRN3iuYV34Vvyer4-tECQw

”Сега става много по-трудно. Някъде в средата на декември 2019 г. бизнесменът ВасилБожков е получил лицензи за дейността, за която сега му се повдигат обвинения”. Това заяви адвокат Людмил Рангелов.

Според него прокуратурата не е разполагала с такива доказателства и сега тепърва ги събира. Той прогнозира, че ако въобще се случи екстрадиция на Божков, то тя няма да бъде скоро, а ще се проточи.

 

Адвокат Рангелов заяви още пред On Air, че може само да се предполага дали Божков е имал предварителна информация. Действията на прокуратурата предполагаха, че се върви натам. Явно е, че Божков няма да може да осъществява тук търговска, стопанска или друга дейност, oбясни юристът.

 

По думите му цялата картина на обвинението може да се промени от защитната теза.

"Ако конкретно лице е обвинено за действия, то е най-добре информирано. Най-силното оръжие срещу обвиненията са обясненията на самото лице", поясни Людмил Рангелов.

 

Относно информациите, че Божков е потърсил помощ от Русия за освобождаването си от ареста, българският юрист смята, че това са "хипотези и предположения".

"След като излезе информацията, че Божков е арестуван, ден-два след това казах, че не е нужно Божков да е в килия или в изолация. Достатъчно е да бъде установен и най-вероятно така е било", припомни адвокат Рангелов.

 

Припомняме, бизнесменът Васил Божков е с повдигнати обвинения за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба и др. Допълнително срещу Васил Божков започна разследване и по твърденията за изнасилвания и убийства - обвинения изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите.

 

Отделно проверка се прави и на цялата колекция от антични предмети, собственост на Васил Божков.

 

По информация на прокуратурата от 13 февруари 2020 г. все още се прави преводът на молбата за екстрадицията на Васил Божков, която надвишава 200 страници.

Към тази дата обвиненията на Божков са общо 11, като сред новите обвинения са и търговия с влияние.

 

Знае се, че в ОАЕ Васил Божков е бил с още един от обвинените с него, когато му е наложена мярка за задържане. Ден по-късно във Виена бе задържан и още един от обвинените по разследването в хазарта - бизнесменът Борис Бекяров.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39983538
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31042
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930