Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2020 11:39 - ВЪЗМЕЗДИЕТО ГЕШЕВ – ПРОДУКТ НА ПОРОЧНОТО СЪВОКУПЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ И ДЪРЖАВНИЯ ПРОИЗВОЛ
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 245 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 24.02.2020 11:40


  ВЪЗМЕЗДИЕТО ГЕШЕВ – ПРОДУКТ НА ПОРОЧНОТО СЪВОКУПЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ И ДЪРЖАВНИЯ ПРОИЗВОЛ

Татяна Кристи 17 февруари 2020

image


https://bivol.bg/%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d0%bc%d0%b5%d0%b7%d0%b4%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%b3%d0%b5%d1%88%d0%b5%d0%b2-

Откакто Иван Гешев бе обявен за единствен кандидат за главен прокурор и  в  последствие  възцарен като такъв, от устата му само чуваме  заплахи за „възмездие“, за смазване и размазване. С всяка своя изява той създава имидж не на човек, опиращ се на закона и Конституцията, а на бухалка, с неограничена власт, изпратена на улицата да раздава улично правосъдие!   Още с първите си медийни изяви, той ярко открои противниците си – които се оказаха само политически — а именно, извънпарламентарната опозиция (т.е.  Демократична България)– която той нарече „десни екстремисти“, чието „мнение за разделение на властите той не споделял“, както и олигарсите, които не са в групата му на „своите.“

Но на обществото няма как да му убегне гальовното  пристрастие на Гешев към олигарха  Делян Пеевски, чиято корпулентна сянка стои над делото  КТБ като боабаб над микроскопична мишка. За Гешев Пеевски не съществува, както и за Борисов между впрочем, както и за службите, (освен НСО, което го пази)  както и за парламента, където той би трябвало да ходи, но не ходи, а председателят му – Цвета Караянчева – сервилно и ежедневно му извинява отсъствията! Нищо, че  има не един документ, доказващ съществената роля на Пеевски в грабежа на КТБ, нищо, че изгнаникът Цветан Василев словоохотливо обяснява подробностите за ролята на Пеевски във фалита, нищо, че разследващи журналисти изнесоха солидни данни за това, но НИЩО! Прокурорът Гешев си мисли, че като не коментира скандала, ролята му на съучастник в прикритието му ще изчезне!

Затова пък Гешев сипе заплахи срещу хилядите хора, които се включиха в протеста срещу назначението му – протест, който беше надпартиен и продължи с месеци. Прокурорът  оприличи тези хора на престъпници, които се „страхуват от закона“ и заради това протестират срещу него. Тълпа от изкопаеми, свързани със статуквото, се изреди пред зависимите проправителствени медии да венцеславят единствения избор, който то можа да роди. Медийните бухалки на Пеевски, застанаха като преторианци в защита на галеното дете на всички властни едновременно – полицаят от Симеоново с много съмнителна юридическа експертност, но пък проверен в лоялността си към Status Quo. Не случайно той бе изборът на Цацаров – напълно безполезният бивш прокурор  с несъществуващ рейтинг и без нито едно знаково дело, завършило с осъждане за корупция. Министърът  на правосъдието също бранеше новородения главен прокурор като матросовец, и разбира се,  зависимия  от парламентарните квоти – Висш съдебен съвет. В избора на този индивид се видя черно на бяло тоталното сливане на всички власти в България – т.е. Гешев е наистина любимата рожба на това перверзно кръвосмешение!

Жлъч се изсипваше върху всеки магистрат, политик, журналист или общественик, посмял да покаже скептицизма си спрямо Гешев—от Лозан Панов (председателят на ВКС) до 160-те български съдии, изпратили писмо до ВСС, до адвокатите със същите искания… Всяка проява на възмущение с този избор бе класифицирана като „намеса в съдебната власт.“ Без отговор и подкрепа останаха апелите и на професионалните гилдии, и на  гражданите  и НПО-тата към  ВСС, правосъдния министър и президента Румен Радев да заемат по-активна позиция срещу тази единствена скандална номинация.  Но обществото беше напълно изоставено от абсолютна ВСЯКА държавна институция и изолирано от дебата за този избор.

Медийната агенция ПИК НЮЗ – беше официален организатор на контра-протестите в защита на Гешев, в нарушение със закона. Процедурите по организиране и провеждане на митинги и протести са регламентирани в Закон за събранията, митингите и манифестациите, където Чл. 2 гласи, че събрания, митинги и манифестации могат да се организират и провеждат от граждани, от сдружения, от политически и други обществени организации.А ПИК е търговско дружество. Контапротестът беше охраняван от полицията като златно яйце – с кордони и техника. Същата тази полиция допусна платени провокатори, изпратени като масовка в гражданския протест. Никой не успя да зададе на Гешев въпроса – дали има нещо да каже за автобусите с неграмотни роми, неонацита и всякаквикриминогенни елементи, докарани от кол и въже да го „подкрепят“, без повечето да знаят за какво точно са там… Всеки уважаващ себе си магистрат би умрял от срам от такава подкрепа. Но не и Гешев. В крайна сметка платените контрапротести са патент на тоталитарните общества, не са само български и са нещо нормално за корумпирани авторитарни режими – с цел да заглушат гражданския протест.

Тук ще пропусна скандалите, свързани лично с персоната на главния прокурор  и данните за фалшификация на неговата професионална дейност и за апартаментната далавера на „жената до него“, и за прикритието му на българското корабно пиратство с уличен евродепутат от ГЕРБ…Дори ще пропусна скандалното му държане в Европарламента, с евродепутати, които му задават конкретни въпроси и шокът им от арогантното му и непрофесионално  поведение. Ще пропусна и агресията  му към журналисти – за което той се разчу и в международните медии…В свободния свят не минава — “Как е времето в Москва?“ като отговор на журналист, ОК?  Не минават и индиректните заплахи към журналистите, а се преследват от закона.

Това, върху което искам да се съсредоточа е всъщност безумното вменяване на обществото, че Гешев ще реши всичките му проблеми – като рицар на бял кон.  Уви, няма как —защото той е довлечен от същите тези, които не си мръднаха пръста да ги решат  същите тези проблеми десетилетия наред  и дни наред преди Гешев!  Сега той много фриволно си борави с думата „възмездие.“  Но това не е дума свързана с правото, нито с върховенството на закона. Това е от речника на мафиотите, които се гърмят едни друг.  Ревизия на приватизацията – пост фактум е също толкова налудна както и заявките му, че ще се справи с битовата престъпност и „олигарсите.“  

Гешев вече говори с пяна на уста как ще иска промени в Конституцията и законите, за да донесе „възмездие.“ Интересно дали той е  чувал, че Европейската конвенция за правата на човека  забранява въвеждането на наказателни закони пост фактум. Т.е. колкото и да му се иска да се прави на Робин Худ и да раздава улично правосъдие, „престъпленията“ с изтекла  давност няма как да бъдат наказани, а ако това се случи, то това означава, че държавата се е превърнала в диктатура и няма смисъл да се говори за законност и правов ред. 

 

Но Гешев може сериозно да разследва приватизацията на Булгартабак, например, тецове, пристанища и други, чиято давност още не е изтекла.  Но, Упс! Ама от там надничат едни личица, които се пазят от НСО като „национално богатство!“  Това, което може да направи Гешев е обществото да не се смее на прокуратурата  с  показните й арести на хора като Баневи, Арабаджиеви – клетниците, от другата страна на олигархичната барикада.  Трябва да спре да показва техните домашни интериори, чорапи, гащи, гардероби, тоалетни, кутии за обувки и прочее боклуци, на тези, които от ортаци на властта през целия преход, за една нощ са нарочени  „за врагове на народа.“ Това много смърди на Вишинско „правосъдие.“

Също да не си прави труда да арестува гангстери, заедно с помагачите им от партийните централи, които винаги излизат на свобода след мощното, но непродуктивно кудкудякане на прокуратурата…което винаги  довежда до оправдателни присъди, както  обикновено и до глоби от Страсбург, които плащат данъкоплатците!  За да се пребори с битовата престъпност – трябва сериозна реформа в МВР и прокуратурата, както и смяна на закони. Но на първо място реформа. Всеки, който е имал вземане-даване с битова престъпност в България, знае колко безполезни могат да бъдат тези структури, които работят с бързината и компетентността на куц охлюв.

Затова  надеждите, че Гешев ще донесе положителна промяна би трябвало да ги имат само тези, които живеят единствено под наркозата на глупостите, които се изсипват от медиите на властта — т.е от почти всичко в България.

Снимка: Фенове на “Гешев е радост” на контрапротест




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39934395
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930