Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2020 09:49 - Патриотите и Кабинета ще платят близо 100 000 000 за Руските Мигове
Автор: bdenkov Категория: Политика   
Прочетен: 248 Коментари: 0 Гласове:
0




**** И още за въоръжение, което обаче няма да се ползва
**** Защо се случва тази наглост?

Агентът на ДС, вицепремиерът-патриот Каракачанов и правителството в следващите дни ще финализират сделката за руските МиГ-29 у нас. Стойността ще е 82 млн., платени на едноименната корпорация.
Същевременно е спряна сделката за покупката на нови самолети, не се предвижда и нов конкурс.

Това е само първоначална стойност, понеже после ще трябва да се закупят и руски боеприпаси и ракети. И сигурно ще се закупят, ама няма да се доставят у нас.
Обяснявам защо.

Корпорацията "МиГ" е под санкции от Конгреса на САЩ. Според приетия закон под санкции попадат и онези, които търгуват с нея.
Тази военна продукция е под санкции и от ЕС.
Решение 2014/512/ОВППС на Съвета на Европейския съюз, публикувано в Официалния вестник на ЕС на 31 юли 2014 г. гласи следното:
-----------------------------------------
Член 2, параграф 3: забранява се вносът, покупката или превозът от Русия на оръжия и свързани с тях материали от всякакъв вид, включително оръжия и боеприпаси, военни превозни средства и оборудване, паравоенно оборудване, както и резервни части за тях, от граждани на държавите членки или чрез използването на плаващи под тяхно знаме кораби или техни въздухоплавателни средства.
--------------------------------------------
Формално това би направило невъзможно сключването на договори за техническа поддръжка на военната техника.

Т.Е ЩЕ ИМАМЕ РЕМОНТИРАНИ МИГ, АМА МАКАР И ДА СИ ПЛАТИМ ОЩЕ, КАКЪВТО Е РАЗЧЕТЪТ, НЯМА ДА ИМАМЕ ПРАВО НА ДОСТАВКА НА ВЪОРЪЖЕНИЯ ЗА ТЯХ.

Ще има огромен дипломатически скандал в чужбина.
У нас - не, понеже ясно се вижда, че власт и опозиция прегръщат решението да се подарят на първо време едни поне стотина милиона на РБК "МиГ" , която от доста време насам е в състояние на онова, което финансовите среди наричат "технически фалит."
.
.
~~~~~~~~~~~МОЯ БЕЛЕЖКА: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Защо се случва тази наглост, онази с ЧЕЗ, с новите касови апарати за бизнеса, с валутния и фискален резерв,които ще платят сделката на Гинчето, както посочих в пост (2 март), с яростната, на първи поглед нелогична антибългарска пропаганда в руските медии, вкл. и официалните и от официални лица?
И с всичко следващо, с което ще ни "зарадват" родните управници в идващите дни и месеци?

Кремъл знае, че светът влезе трайно в нова "Студена война".
Разчекнато положение на България между Изтока и Запада според така нар. Варшавски консенсус (първите години на прехода) - българската икономика дирижирана от Русия, родната политика - от Запада, става невъзможно.
Кремъл знае и другото - няма нито финансов ресурс, нито военен, нито пък обществен у нас, за да си задържи позициите тук.

****************************************
Затова на местното генерал-губернаторство е дадено указание да опустоши страната и финансовата й система до състояние на пустиня. Та когато Запада си я вземе изцяло, да му излезе солено.
********************************************
За Запада не знам, но "соленото" ще си изпием до самото дъно и ще го пием немалко и в следващите след краха години.
И заради това "солено" въобще не чакайте никакъв разпад заради разправиите вътре във властта и коалицията.

image  

Предлагам на вас и такива като вас защитници на това решение да покрият част от разходите, като си дарят заплатите. Така ще спестят плащане от 14 лева на калпак чрез данъците на всеки български гражданин, вкл. и бебетата. Или 56 лева на едно домакинство.

Става дума за това, че според коментара ви стотина милиона са нищо. Напротив - много са. При това след ремонта ще получим летящи украшения - без необходимото въоръжение заради санкциите. Това е чиста проба далавера, понеже кабинетът пръстът не си е мръднал да сондира в ЕС възможността за изключение. А режимът на санкции дава такава възможност, макар и трудни за постигане. Получава се историята с Южен поток, където се знаеха европейските изисквания и изключенията, ама умишлено не бяха разиграни.

Чета коментарите и виждам, че много хора не познават въобще ситуацията с армията ни.
Ние нямаме армия! Въобще!
Тя не може да ни опази дори срещу една вражеска дивизия. Единствената относително боеспособна част е 61-ва Стрямска бригада в Карлово.

Харесва ви, не ви харесва - това е ситуацията от почти две десетилетия!
Армия имаме обаче разчетена в бюджета, защото от всяко перо в този бюджет се краде.
И въобще за каква армия говорим в държава, управлявана от редуващи се кланове на мафиите?! За не повече от милиард в личните сметки те ще продадат страната с територията й на всеки, който я пожелае. Такива управници и майка си ще продадат, стига да има келепир и дори ще я доставят на купувача увита в целофан и с панделка.

 

Оказа се, че освен тази цена ще се плаща такса от 6 250 евро на всеки летателен час, корпорацията МиГ еднолично ще определя сроковете за изпълнение на дейностите по договора (!!!!), вкл. и срокът за възстановяване на летателната годност на 12 бойни самолета МИГ, няма предвидени обезщетения и неустойки при неизпълнение на договора от корпорация "МиГ", проблемни според мен са и текстовете за застрахователната полица, ще се заплаща допълнително доставка (при възникнала необходимост) на СНО, КИА, КПА и специализиран
инструмент, съгласно актуалната каталожна документация на Производителя и т.н., и т.н.
Administrar image  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 358899
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930