Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2020 23:41 - Ченгеджийството няма да мине Дума, 12 Август 2020 автор:Георги Георгиев
Автор: 1997 Категория: Политика   
Прочетен: 1383 Коментари: 8 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Относно история с Христо Иванов и подхвърлената от бившия депутат от НДСВ Димитър Ламбовски реплика за Маджо, никога не трябва да забравяме, че имаме работа с подли и нагли мутри, които нямат нищо общо с цивилизованата политика, хора, обръгнали в интриги и ченгежийство, в най-лошия смисъл на тази дума. Целта им е да пръскат навсякъде собствената си мръсотия, да опръскат с нея другите и така дори почтените хода да се отвратят от самите себе си. Да си повярват, че щом живеят в свинарник и те самите са свине. Не са. Не сте.

Провокацията с Ламбовски, а тя е провокация и това си личи, и по отработената реакция на проправителствените медии, цели разцепление на протеста срещу Бойко Борисов и Иван Гешев. Това няма да успее. Както не успяха опитите да се прилепи Васил Божков, човек който си призна, че е извършил тежко престъпление, като организатор и подбудител на демонстрациите срещу властта на мутрите. Както няма да успее насъскването на леви срещу десни, на десни срещу десни, на леви срещу леви. 

Няма да успее и опитът протестът да се удави в безплодно политиканстване, политическа сектантщина. Последното се наблюдава и вдясно, и вляво, и ще доведе до още по-голяма маргинализация на носителите на "чистота на идеите". 

Противниците ни са нечистоплътни. На тях изобщо не им пука за вашите идеейни конструкти, напротив - вторачването в пъпа е изцяло в полза на Борисов, Гешев и Ко. Призивите "БСП вън от протеста", "Мая Манолова вън", "Отровното трио вън", "Христо Иванов вън", "Сорос вън", "Радев вън", "Всички вън" означават едно - "Мутрите вътре". Сега и завинаги. Нищо повече и нищо по-малко. Борисов добре осъзнава това и затова хората му и медиите му работят по тази линия.  

Провокацията с Христо Иванов и възможните провокации и с други лидери на протестите могат да бъдат избегнати или поне неглижирани, ако има ясна антимутренска, антибойкоборисовска и антигербаджийска коалиция, която да обезсмисли т.нар. яхване на протеста. Нещо повече. Тя трябва да е не само по улиците на страната, но и да бъде уговорена ясно, публично и за следизбората ситуация. Когато и да е тя. Ако социологията, която излезе наскоро, е близка до истината, единствената възможна коалиция, която може да "изчегърта" мутрите от политиката, е от десните, БСП, партията на Слави Трифонов и тази на Мая Манолова. 

Ама как така ние, "червените боклуци", с тия "циркаджии", "соросоиди", "русофоби", "ренегати" и "чалгари"? Ами така. Други няма. И следващите няколко месеца няма да има. Другите са мутрите. Всяка друга комбинация е патерица за Бойко Борисов. Всяка друга комбинация е убийствена за участниците в нея. И за страната. 

На местните избори БСП предложи ръка на десните в София. Те я приеха и след това някои от тях се присмяха на социалистите. Това поведение освен че показа политическа незрялост, вреди и на самата десница. Историята дава нов шанс за единение на демократичните сили срещу мутрите. Той не трябва да бъде пропускан, ако сегашното дясно иска да се съхрани като значим и при това демократичен фактор в политиката. 

БСП ще оцелее въпреки прокобите. Но страната трябва да стои здраво на два крака - ляв и десен. Защото, когато единият от тях е загнил, България пада по лице и вече десет години е в позата "Баце нанка". 

 




Гласувай:
4



1. apostapostoloff - Мина, мина!
12.08.2020 06:16
И още как!
цитирай
2. dobrodan - А сега е добре да прочетеш и една друга статия,
12.08.2020 10:48
вчера я публикуваха в 24 часа.

„Ако в обществото има усещане, че политик е честен – изкарвате го лъжец и крадец, ако има добро семейство – че има любовница“
От Фейсбук профила на политическия пиар Нидал Алгафари

Приятели,

попаднах на нещо, което може да ви се стори интересно и любопитно.

Споделям го, като ще изтрия някой имена.

Протокол на работна среща на доброволческа група за влияние към Оперативното бюро на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП

Другари, минаваме към четвърта точка. Всичко което говорихме по точки две и три, не важи за активността в социалните интернет мрежи и интернет-медии. Тук средата е съвършено различна. Единственото правило, което трябва да съблюдаваме стриктно, е да спазваме своята анонимност.

Препоръчва се да създадете една легенда за себе си далече от политическата сфера - примерно активността и използваните прякори и картинки на профили трябва да създават впечатление за вас като за спортен фен, запален турист или пък, ако щете, безработна бивша учителка сега домакиня, чиято основна радост от живота е да гледа сапунени сериали.

Втората легенда която трябва има всеки под ръка е на привърженик на трета партия със слабо влияние в обществото, като тук е препоръчително това да са десни партии. И двете самоличности се използват както в защита, така и в атака. За да се избегне разкриване на връзката между двете самоличности, разбира се, доколкото ви е възможно трябва да съблюдавате различен стил на изразяване и да не използвате едни и същи изрази и словосъчетания.

От досегашната практика се установи, че често се получава объркване, доброволеца пуска коментар присъщ за едната самоличност, но забравя да превключи потребителките профили. Тук Митко даде едно предложение, как да избегнем тези рискове. Ще го помоля да сподели.

Димитър: - Ами, същността на предложението е различните акаунти да се използват в различни браузъри. Примерно, единия акаунт се използва само с Интернет Експлорър, другия в Мозила. По този начин не се налага непрекъснато превключване на акаунтите, и бързо се добива автоматизъм. В момента в които решиш да пуснеш коментар от някоя самоличност отваряш и съответния браузър. Аз лично ползвам четири самоличности в четири браузъра, освен тези подходящи са също Опера и Сафари. Не ми се е случвало да сбъркам и да пусна коментар под друг акаунт.

Елена: - Аз се опитах да си инсталирам Фаърфокс на лаптопа, които ми е предоставен, но ми иска администраторска парола.

********: Които има такива проблеми - компютрите при Павел - той ще ви инсталира каквото е необходимо. Преминаваме нататък. Както вече споменахме, тъй като в интернет е осигурена анонимност, ограничения като премерено поведение няма. Трябва да удряме безкомпромисно в най-неочакваните точки за нашите противници. Ако в обществото има усещане, че даден политик от управляващите е честен - изкарвате го лъжец и крадец, ако някой има добро семейство, обвинете го, че има любовница, ако има титла професор, обвинете го че е некомпетентен, а дисертацията му преписана, ако води скромен начин на живот, внушавайте, че има милиарди в швейцарски сметки, и т.н.

Нищо не е неприемливо, нищо не е цинично, използването на нецензурни думи също не е проблем. Дори и коментарите ви да не се приемат от случайно четящите ги, те ще се трупат като негатив към вашата фалшива самоличност, но и към истинската самоличност на атакуваните субекти. Основната цел е да се предизвикат пукнатини в имиджа и да се породят съмнения към тях. В този аспект трябва да сме търпеливи и настойчиви както капката дълбае камъка.

Втората насока по която трябва да работите е да се създава всеобщо впечатление за безнадеждност и мизерия. Това няма смисъл да го обяснявам, ясно е че всички подобни негативи се трупат на гърба на управляващите. Декларирайте съжаление към трудния живот на пенсионерите, приравнявайте живота в България с този в страни от третия свят, декларирайте склонност към емиграция и т.н. Тези неща и друг път сме ги говорили.

Третият аспект, по който трябва да работят доброволците, е защита от така наречените "лоши" коментари за партията и политици от БСП. Значи, практиката показва, че влизане в спор по същество не е добра тактика. Проучванията показват, че най-добре работещата тактика е бързо да бъде изтикан коментара назад в списъка с коментарите. Времето напредна, за съжаление имам важна среща след 15 минути и ще трябва да ви напускам. Ще ви бъда благодарен да прегледате този документ, които обаче нямате право да изнасяте. Документа съдържа проучвания за поведението на интернет потребителите, кои са най-популярните интернет медии, а на последната страница са синтезирани изводите от проучването, които биха били много полезни в нашата работа.

Довиждане засега и успех.

ТАЗИ ЛИ Е ВАШАТА АЛТЕРНАТИВА? КАК НЕ МРЪДНАХТЕ И НА КОСЪМ ЗА 75 ГОДИНИ ВЛАСТ? ДА, ТОЛКОВА СА. ВСИЧКИ, КОИТО НАРИЧАТЕ МУТРИ, КРАДЦИ, ЛЪЖЦИ СА ВАШИ СВИДНИ ЧЕДА И ВЪЗПИТАНИЦИ, НО НЕ ВИ СЕ ОТЧИТАТ, КАТО ПРЕДИ....
ДА ПУКА ГЛАДНА ВСЯКА ЧЕРВЕНА ТВАР!
ЗАЩО НЕ НАПИШЕТЕ, ЧЕ МРАЗЕНИЯТ БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ ОЩЕ Е ЧЛЕН НА ЧЕРВЕНАТА ПАРТИЯ? СТИСКА ЛИ ВИ, А?
цитирай
3. 1997 - Намирам за ваш пропуск, че тази фалшивка от 2013 г научавате чак сега
12.08.2020 17:46
dobrodan написа:

„Ако в обществото има усещане, че политик е честен – изкарвате го лъжец и крадец, ако има добро семейство – че има любовница“

Вижте в коментарите към
https://www.dnevnik/video/2013/02/19/2005925_feisbuk_izrigna_sreshtu_daniela_pelovska_video/
Има я и на много други места.
Все пак, няма стари и нови фалшивки, има просто фалшивки и новини.
цитирай
4. dobrodan - Има ли значение откога е въпросната недотам нова новина?
12.08.2020 21:41
Нидал Алгафари фалшификатор? Или нещо промени в политиката си партията на "чирвените буклюци", както не искаше да бъде наречен другарят Лильов (другарка по същество) за седем години?
Какво му е фалшивото? Че няма подпис и печат на ЦК на БКП ли?
Другарке? Аз на събрания съм ходил, и съм се чудил на кой свят живея.
Затова напсувах ръководството на комсомола в университета публично, 90-та година беше, тъкмо си късаха ризите другарчетата и обещаваха да се поправят.
Някои се пооправиха доста добре. Други решихме да си останем встрани от гнусотията.
Не на мен тия.
цитирай
5. 1997 - Именно
12.08.2020 22:39
dobrodan написа:
Нидал Алгафари фалшификатор?
Какво му е фалшивото?
Не на мен тия.

Фалшивото е, че не е истина.

Фалшивката се появява като контра на разкритие за тролене в полза на ГЕРБ. Вж. https://m.offnews/news/Politika_8/Hvanaha-v-izdanka-platen-pisach-po-forumi_151546.html?allr=true&order=ASC
И тогава е имало предизборна ситуация. Явно ГЕРБ не могат да извадят нищо ново.
цитирай
6. dobrodan - Това ли трябваше да видя? Или горното???
12.08.2020 23:46
Иначе коментарът гласи: "България по-добър премиер не е имала и няма да има никога. Само при господин Бойко Борисов администрацията от дъното до тавана бива принуждавана да работи и то да работи качествено. Всички хванати в крачка хванаха пътя. Но, понеже сме много хитри, умни и демократични, ще върнем тройната коалиция (този път БСП, Доган и Кунева). И ще съответно ще се върнем поне 5 години назад."

Той е публикуван под номер 42 в 16:49 часа. Предизвикал е 81 отрицателни и 29 положителни оценки.

Wronxmaniak е бил доста активен из форумите днес. Минути по-рано е написал: "Ще освободиш уши. Има да управлява и командва точно до 2026 година."

"Борисов демонстрира на опозиционерите как се печели 2-ри мандат."

"Бойко Борисов пак ще реже баницата. Пак той ще кара влака. Пак той и единствено той е капитанът на кораба. Станишев, чу ли?"

Wronxmaniak е бил доста трудолюбив. Написал е десетки коментари в подобен стил и е започнал работния си ден в 4:39 часа.

Още на 12 януари 2012 г. земеделският министър Мирослав Найденов даде 50 000 лева европейски пари със странната цел "да се рекламира програмата за развитие на селските региони по интернет форуми". Веднага щом се разчу, тръгнаха съмнения, че така с европейските пари ГЕРБ се плаща на платените коментатори под статиите в сайтовете.

Червените какво ново вадите, че не схванах твърде?
Забележи, не съм привърженик нито на едните, нито на другите, нито на третите?
ЗАЩОТО СА ВСЕ ОТ ВАШИТЕ, ЗАТОВА.
цитирай
7. 1997 - Досадно ми е да коментирам тролове
13.08.2020 01:33
от вида "не съм привърженик нито на едните, нито на другите, нито на третите", които пробутват фалшифки, че и не по темата.
Достатъчна беше досегашната вежливост.
цитирай
8. dobrodan - Трол е баба Ви, да ме прощавате.
13.08.2020 09:16
Да Ви имам темата?!
Значи, ако не съм от Вашите, следва да съм трол?
Типично по комунистически. Пратете ми джипката в полунощ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: 1997
Категория: Политика
Прочетен: 3033363
Постинги: 3517
Коментари: 2405
Гласове: 1311
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031