Постинг
12.03.2018 21:15 -
Козунак в машина за хляб
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 3141 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 12.03.2018 21:20
Прочетен: 3141 Коментари: 0 Гласове:
5
Последна промяна: 12.03.2018 21:20
Необходими продукти:3 яйца(единия белтък се оставя за намазване),200 мл. прясно топло мляко,1 суха мая(7 грама),170 грама захар,кората на един лимон,2 пакетчета ванилия,2 с.л. ракия, 50 грама меко масло,40 мл. олио и 40 мл. за измесване на второ втасване и 650-700 грама пресято брашно,1 ампула лимонова есенция(може и цитрус).
Сложете всички продукти в кофичката на машината. Измесете много меко тесто на програма месене. Когато спре включете отново да меси та програма весене и втасване. Когато втаса включете да меси отново като добавите и вторит е 40 мл. олиона програма месене и втасване(второ втасване). Извадете тестото и направете 6 еднакви топки. Всяка направете на фитил с малко олио. Във всеки фитил аз сложих локум,орехи и захар. Все пак плънката е по избор. От това тесто стават 2 козунака. В случая аз направих един с шоколад и един с локум. Оставете сплетените козунаци да втасат още веднъж. Намажете с разбит белтък и поръсете с ванилова захар,може и едра кристална захар. Печете в незагрята фурна на 200 градуса първите 10 минути и после намалете на 160-170 градуса. Печете до готовност около 35-40 минути,до прекрасна златиста коричка. Извадете от фурната и намажете отново с останалия бертък и поръсете със захар.
Сложете всички продукти в кофичката на машината. Измесете много меко тесто на програма месене. Когато спре включете отново да меси та програма весене и втасване. Когато втаса включете да меси отново като добавите и вторит е 40 мл. олиона програма месене и втасване(второ втасване). Извадете тестото и направете 6 еднакви топки. Всяка направете на фитил с малко олио. Във всеки фитил аз сложих локум,орехи и захар. Все пак плънката е по избор. От това тесто стават 2 козунака. В случая аз направих един с шоколад и един с локум. Оставете сплетените козунаци да втасат още веднъж. Намажете с разбит белтък и поръсете с ванилова захар,може и едра кристална захар. Печете в незагрята фурна на 200 градуса първите 10 минути и после намалете на 160-170 градуса. Печете до готовност около 35-40 минути,до прекрасна златиста коричка. Извадете от фурната и намажете отново с останалия бертък и поръсете със захар.
Няма коментари