НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 300 мл прясно мляко
- 500 мл течна сладкарска сметана с над 30% масленост
- 150 гр захар
- ванилия
- 2 пакетчета желатин на Dr. Oetker
- 200 гр горски плодове (използвах замразени ягоди)
- 5 с. л захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Приготвяме двата слоя отделно - първо желирания слой с горските плодове и след това самата панна кота.
За горният слой с плодовете - загряваме ги с малко вода/колкото да ги покрие/, добавяме захарта, разбъркваме и добавяме предварително набъбналия и втечнен пакет желатин/аз го втечнявам за секунди в микровълновата/. Изсипах тази смес във формичките /или в голяма форма/ и охладих желето във фризера за около 20 минути. През това време приготвих панна котата.
За основната смес - накисваме цялото пакетче желатин в няколко супени лъжици хладка вода ,докато набъбне.
Загряваме на умерен огън млякото, ванилията и захарта. Охлаждаме и прибавяме сметаната. Разтопяваме желатина на водна баня или в микровълнова фурна, като внимаваме да не заври. Постепенно добавяме по малко от желатина към млечната смес.
Към вече охладените желирани плодове, добавяме панна котата и оставяме в хладилника за 5 часа, може и една нощ.Идеалният десерт за топлите дни,които ,надявам се,предстоят!
ДОКУМЕНТАЛНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ РФ Е КОЛОН...
Изненадващо е, че в народ като нашия, в ...
Утре ще споделя как е на вкус :)
Благодаря за чудесните рецепти, кото споделяш в блога.
Хубав неделен ден ти желая!