НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 2 кг картофи
- 3 по-големи бутчета
- 3-4 моркова
- 300 мл пилешки бульон
- 300 г свежа рукола
- 1ч.ч. бяло вино
- 2-3 с.л. соев сос или сос Уорчестър
- 2-3 скилидки чесън
- 1 глава лук
- сол
- пушен червен пипер
- прясна мащерка
- черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите и морковите ги обелвам и ги нарязвам с къдрав нож.Бутчетата ги почиствам и ги овалвам в сол и пушен червен пипер.Лука и чесъна ги почиствам и нарязвам на кубчета.Обърквам в глинен гювеч картофите,морковите,лука,чесъна,солта.Добавям бялото вино , бульона,мащерката и соевия сос.Най-отгоре нареждам бутчетата с кожата нагоре.Похлупвам,слагам във фурната и включвам на 200 градуса.Следя готовността на картофите.Когато омекнат достатъчно,отстранявам капака и запичам ястието до получаване на кафява коричка по картофите и месото.Сервирам върху канапе от свежа рукола,овкусена с балсамов оцет,сол,черен пипер и зехтин.
ЙОНКО МЕРМЕРСКИ: В САЩ МИГРАНТИ СЕ НАСТА...
Село Габаре. Църквата и пещерата