Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2019 16:49 - Исландия – най-щастливата страна в света
Автор: radostinalassa Категория: Регионални   
Прочетен: 912 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
 Исландия е малка страна, в която живеят само 358 780 души. Всички те се познават, така че няма нужда да се заключват вратите си и лесно можете да се остави детето без надзор в парка или пред магазина. Освен това Исландия е една от най-щастливите страни според различни класации.

Исландия е една от най-красивите страни в света Тази страна може да се гордее с един от най-невероятните водопади в Европа – Dettifoss, най-голямата птича колония, разположена на скала, и един от най-големите ледници.

Хората в Исландия

винаги са живели в перфектна хармония с природата

Те я уважават и защитават. На острова има толкова огромно разнообразие от естествена красота, че всеки, който живее там или посещава страната, се влюбва в него.

Исландският език почти не се е променил от XII век. Исландците са много горди от своя език. В старите времена социалните връзки между хората са много близки, което е позволило на езика да остане стабилен. Почти всеки исландец може да чете древни текстове без никакви проблеми. Освен това страната е лидер на международния книжен пазар. Всяка година тя публикува повече книги от всяка друга държава в света.

image

Исландия може да се похвали с една от най-напредналите правни системи в света по отношение на правата на човека. Тази страна има някои от най-добрите закони по отношение на

равенството между половете, свободата на словото

правата на сексуалните малцинства и нивото на демокрация. През 1980 г. Исландия става първата страна в Европа, в която жена е избрана за президент, а през 2010 г. забранява всички стриптийз клубове, за да подкрепи феминисткото движение. Гаранциите за религиозна свобода и законите, забраняващи всякакъв вид дискриминация, направиха страната световен лидер в областта на правата на човека.

Училищата и колежите в страната са безплатни, а таксите за университетите са много ниски, което прави образованието достъпно за всеки. Освен това нивото на грамотност в Исландия е по-високо, отколкото във всяка друга страна.

Тук няма частни лечебни заведения. Исландското правителство обръща голямо внимание на развитието на здравната индустрия. Исландия има висок жизнен стандарт и контролираната от правителството медицинска индустрия напълно удовлетворява всички нужди на населението, така че

частните медицински заведения са просто ненужни

Централното отопление е безплатно 90% от къщите в Исландия се отопляват благодарение на топлата вода, която идва от геотермални източници.

Горещата вода се доставя от кладенци и геотермалните централи задоволяват всички нужди на страната за отопление, така че жителите не трябва да плащат за това. Всеки жител на Исландия има достъп до генеалогична база данни. Endingslendingabуk е уебсайт с база данни, съдържащ информация за всички семейни връзки на всички исландци, стартирайки от XVIII век. Той е създадена, защото

населението на страната не е много голямо

 – малко над 300 000 души. Много хора в Исландия използват този уебсайт, за да проверят дали новият им обект на любовен интерес не е далечен роднина. Освен факта, че

Исландия няма редовна армия

полицията и бреговата охрана дори не са въоръжени. Равнището на престъпност е почти нулево, така че няма нужда от оръжие. Ако гражданин иска да се присъедини към военните, може да отиде в норвежката армия според договора между тези две страни.

Почти никой не пие или пуши в Исландия. В Исландия учените са открили кои биохимични процеси причиняват пристрастяване, което им позволява да намалят броя на пушачите и пиячите до 3-5%. Те решили да опитат да намерят дейности, които активират същите процеси в мозъка, но по естествен начин. Например танци, музика, рисуване и спорт. Тук

хората вярват в тролове и елфи

Според местния фолклор троловете живеят в камъни с кръгла форма. Ако исландец види такъв камък по пътя си, той никога няма да го докосне и ще се опита да го заобиколи, за да не безпокои обитателите му.

image

А ако е необходимо да се транспортира „къща на трол” на друго място, се назначава специален човек, който може да говори с трола и да ги помоли да си тръгне. Дори когато има нужда да се изгради нова магистрала, проектантите винаги се консултират с експертите по фолклор, за да не се нарушава спокойствието на троловете.

Кметът на Рейкявик е комик

пънк-рок музикант и шофьор на такси. Преди да бъде избран на поста кмет, Йон Гнар е бил част от пънк-рок група, работи като таксиметров шофьор, като медицински брат в психиатрична болница, в завод на Volvo в Швеция, както и като комик.

Резултатите от неговата политическа работа включват цялостно преразглеждане на финансирането на града, изграждането на десетки километри велосипедни алеи, пълна реорганизация на училищата и увеличаване на туристите в Рейкявик.

В страната са заснети много известни филми и предавания.

Извънземният пейзаж на Исландия привлича не само пътниците, но и филмовите специалисти. В страната има специална компания, която организира филмови заснемания.



Тагове:   природата,   близко до,


Гласувай:
4



1. zax - Тихо бре!!!
01.09.2019 18:13
Тихо бре!!! Те са като нас но за разлика, се изтърскаха от паразитите СИ. Наложиха мораториум над всички разплащания по държавния си дълг докато не си ги вземат от... виновните. А което липсва, е процента който взема корупцията на ЕС и за негова сметка.
цитирай
2. radostinalassa - 1. zax
01.09.2019 18:45
Значи, не са колония на США и имат правителство без началници. Те са в списъка на страните, които няма да бъдат унищожени по някакъв начин
цитирай
3. zax - Чиста кръв.
01.09.2019 19:04
Чиста кръв.
цитирай
4. radostinalassa - Така е , нямат ескимоси...
01.09.2019 19:42
zax написа:
Чиста кръв.

да ги размножават за гласоподаватели.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13279301
Постинги: 11654
Коментари: 18464
Гласове: 6689
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК