Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2017 19:48 - Дълголетие за вегетарианци,суровоядци и месоядни- акад.Борис Болотов-2 част.
Автор: radostinalassa Категория: Технологии   
Прочетен: 419 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.04.2017 21:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Всяко растително олио нагрето до кипене дава канцерогенни в-ва,което е недопустимо.
Сащ ,Канада ,които използват растит.масла без оцет или кисели туршии към тях,са получили голям брой заболявания.СЗО казва,че се увеличават много раковите болести в най-развитите страни,а в Африка ,Азия почти не боледуват от рак-там се използват много подправки,сухи вина.В Русия се използва много кисело зеле.Също рибеното масло,слани-
ната.В лимфата ни 83% от мазнините трябва да са от животински произход,за да не губи тя сол.Цели религии забраняват свинското,а свинята не е тревопасна и е по-подходяща за храна от телетатаи др.тревопасни.Сланината съдържа липопротеини с висока плътност,
които са полезни.Проблемът е в усвояванего им,тя може да се нагрява спокойно при готве-
не.Всеки народ .има свои прийоми за неутрализиране на тези свойства на животинските продукти.Вегетарианците не ядат месо по морални съображения.Това обаче нарушава строежа на половите хормони/прогестерон /-стерилитет,увеличава се онкологията.
Проблем е яденето на тревопасни животни-говеждо,телешко,заешко месо.Тревопасните
иматсмазъчна синовиална система,която се е сформирала на основата на растителна
храна,и техните синовиални мазнини са по-различни от всеядните животни.синовиалната течност на кравите и конете са различни от тези на свинята и човека по структура и плът-
ност.Т.е. ако ядем често говеждо,телешко то организмът ги използва за строеж на хрущялите,ставите и получаваме артрити,артрози,болести на скелета,особено ако използва-
ме и много растителни масла неправилно.Птиците също са всеядни и дивеча,а най-полезна 
е рибата.Христос е нахранил хората с хляб,риба и вино.Рибата има идеална мазнина,необходими са малко ензими,които към 60 години се отделят 4 пъти по-малко.
Затова с храната трябва да използваме кисело зеле и др.зеленчуци/ферментирали,ябълков оцет,сухо вино.Всяка храна ,която ядем,нашият организъм се стреми да превърне в оцетна киселина/оцет /,в различните му варианти,които дават ацетил-коензим А,който участва в цикъла на Кребс и се получава енергия.Организмът ни е една галяма ферментационна машина,на изхода на която се получават мастни к-ни.Затова сухото вино,ябълковият оцет са готови продукти,които могат да се използватСухото вино не се отнася към спиртните
напитки,в него няма алкохол,то е по-близо до кефира,сока от киселото зеле ,ябълки ,морко-
ви,домати,цвекло/ферментирали /.Кърмата,когато попадне в стомаха,присмесване със сто-
машния сок се превръща в оцет и по формулата си много прилича на сухото вино.Храносми-лането у старите хора се стимулира най-добре от белите вина,домашен ябълков оцет с мед и вода.При рак да не се пие алкохол,защото той е идеална храна за него.За месоядните хора е полезно да използват сол и горчиви подправки.Сега солта е обявена за вредна.Обаче,тя 
формира киселото храносмилане.У нас се образуват дневно 8 литра стомашен сок,за храно-
смилането се използват само 400-500 мл.Останалият стомашен сок ни очиства от умрелите клетки/всеки ден у нас умират половин кг клетки/-Юрий Щулъга.



Тагове:   шест,   ЧЕТИРИ,   две,


Гласувай:
0
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 930895
Постинги: 1828
Коментари: 2388
Гласове: 1103
Архив
Календар
«  Септември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930