Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2017 17:47 - Правилно хранене по акад.Болотов-3 част.
Автор: radostinalassa Категория: Технологии   
Прочетен: 361 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 08.04.2017 19:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Солта заема много важно мусто в нашия организъм,всъщност тя обуславя киселото храно-
смилане.Дневно ние произвеждаме около 8 литра солна киселина,а за храносмилането в
стомаха отиват 400-500 мл,а къде е останалата.Тя се разпределя по целия организъм и се 
занимава с очистването на умрелите ни клетки /всеки ден у нас умират половин кг клетки/.
В организма ни протичат непрекъснато 6 милиарда реакции в секунда,това е непрекъснат
процес,при който основите изграждат,а киселините разграждат и тук стомашният сок раз-
гражда старите клетки.Ако не е в достатъчно количество късите пептиди могат да преминат бъбречния или чернодробният филтър и в резултат да не могат да се използват наново за
строежа на новите клетки.Хлор се съдържа много в морските продукти,в бялото зеле-малко.
Т.е. трябва да използваме сол, а понеже се изпотяваме,ние губим с потта сол.хората ,които живеят на морето,попълват тия загуби чрез къпането в солената вода.Всяка солена вода за къпане е полезна за организма,особево ако е гореща,порите се откриват,излизат токсините,а се всмуква солта от лимфата.Това е начинът да се попълни лимфата ни със сол.
Киселият стомашен сок е единственият начин да се справим с гъбичките.Няма гастрити с повишена киселинност,защото никой не е виждал стомашен сок с по-ниско рн от 1,3.
това е повишена секреция на гастрина,тогава се назначават дилататори на протонната пом-
па,които блокират гастрина,а това е отворена врата за развитието на гъбички у нас/намаля-
ва се киселинността на стомашния сок и той не може да се справи с гъбичките.Затова не можем без сол,а ако има хипертония,трябва да се намери причината за нея.
Яйцата би трябвало да се употребяват сурови,защото те защитават епитела на слизестите
лигавици,или да се готвят със сметана,която е заквасена.Но най-полезна е рибата,която има 26 аминокиселини.Трябва да ядем месото с горчица,лук,чесън,черен пипер винаги,за-
щото те съдържат сяра,която е необходима за синтеза на мукополизахаридите,необходими
за хрущялите ни,белодробното дърво.те стимулират и синтеза на липаза.След 60 години
намалява количеството на стомашния сок и ензимите и ние трябва да помагаме за това.
Мозъкът ни анализира състава на храната ,постъпила в устата ни и се отделят необходимите ензими само за 4 храни,които ядем едновременно,ако са повече в храната ни,те няма да се разградят правилно те ще гният в червата.Обаче за оцета ,киселото зеле и всички подправки това не важи.Т.е. трябва да ядем последователно,първо хляб,после напр.
яйце,после месо,но може винаги с кисели краставички или др.Трябва да ядем само 20%
животински продукти след 40 години,20 % плодове,20% и-зеленчуци,20% -зърнени храни,
20%-специфични течности,напр.кефир и др.това е златната пропорция на храненето.
Рискът на растителната храна.Само в бобовите има строителни материали,но се изхабява
за тях 4 пъти повече енергия,за преформиране на Д -в ляв спин.Аеробната ферментативна с-ма в червата спира  Д-спин на раст.храна,а анаеробната фермент.с-ма го засилва/това са
маринованите зеленчуци-това са многоатомни алкохоли/. -Ю.Шулъга.


Тагове:   един,   два,   Три,


Гласувай:
0
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 1070920
Постинги: 2037
Коментари: 2703
Гласове: 1301
Архив
Календар
«  Ноември, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930