Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2017 17:51 - Регулация на РН ." Закисляване" - Г.Замалеева.
Автор: radostinalassa Категория: Технологии   
Прочетен: 156 Коментари: 0 Гласове:
0



Откъде се появяват киселините у нас.Животът предполага  дишането ,при което се отделя СО2,който дава с водата въглена киселина.Това е единственият закисляващ фактор,който е замислен от природата.Би трябвало да е така,ако се храним с плодове - захарта в тях дава само СО2 и Н2О,а целулозата отива в дебелото черво и е идеална храна за симбионтната микрофлора.Но човек се храни с много месо, яйца,риба,кафе - всички те дават пикочна киселина.Други киселини са млечната киселина / движения /, танинова киселина - чай,кафе,
оксалова киселина - какао, прехранване с картофи, сготвени киселец и ревен.Сярната к-на се взема от свинското месо,азотна киселина - отглеждани с нитрати растения,месо  обрабо-
тено с нитрати / консервант / ,ацетилсалицилова к-на - всички обезболяващи,противовъзпа-
лителни лекарства ,никотинова к-на - пушене.
Буферните ни системи неутрализират киселините по законите на химията.Алкалните минера
ли - натрий,калий,калций,магнезий заместват Н2 в тези киселини и се получават неутрални соли.Напр.пикочната киселина и живият калций дават калциев урат,който е почти неразтво-
рим.Ортофосфорната киселина / пепси,лимонада / с жив калций дава сол.Тези соли трябва да се изведат с урината,но те са трудно разтворими .Затова се отлагат в ставите,по съдове-
те,в бъбреците,черния дроб .Това са шлаките.Колкото повече от тези киселини има в кръвта,толкова повече соли се отлагат.


Тагове:   шлаки,   киселини,   соли,


Гласувай:
0
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 639217
Постинги: 1287
Коментари: 1574
Гласове: 767
Архив
Календар
«  Юни, 2018  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930