Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01 18:47 - Какво се съдържа в някои храни ?
Автор: radostinalassa Категория: Технологии   
Прочетен: 251 Коментари: 0 Гласове:
5



1. Йогурт - вместо плодове се съдържат синтетични оцветители ,консерванти -  бензоена и сорбинова киселина . Там трябва да има живи бактерии, а те ги убиват.
2. Шоколад - какаовото масло струва скъпо и затова той е наблъскан с евтини съставки , като палмово масло, соев лецитин, какаова мазнина, ароматизатори. 
Патоанатом за соевия лецитин - той действа главно на клетките на панкреаса и черния дроб. Довежда до токсична некроза на двага органа и смърт.
3. Натурални сокове - със ситни букви е написано, че това е пюре от плодове в 40 %, а останалата част е вода, захар и консерванти.
Съдържат опасен консервант натриев бензоат.
4. Зелени и черни маслини . Зелените се оцветяват , за да не се губи време да узреят.
Използва се двувалентен железен глюконат.- Е 579. Важен е цвета на течността , в която са маслините. Той не бива да е черен, а кафяво червен.
5. Шунка - съдържа 70% вода, соеви гранули между мускулните влакна. Инжектира се разсол и шунката прилича на желе. В тая вода се размножават цели колонии от гъби и бактерии. Избирайте пушена шунка.
6. Вафли - днес ядем не млечно- сметанови , а палмово - кокосови вафли. Съдържат опасно количество трансизомери в 35 %, при норма 8%. Това е маргарин от палмово, кокосово или слънчогледово масло. Те водят до сърдечно - съдови болести, особено у децата. Затова инфарктите се подмладяват. В тях е открита и плесен, която е токсична.
7. Сурово месо - фалшифицира се свежестта му, теглото и цвета.
След 3 дни месото се променя и замирисва. Използва се лимонена киселина и специални разтвори. Или се прави на кайма - тя се прави от изрезките, останали при обезкостяването на месото.В нея се добавя стара непродадена кайма и старо месо - 3 %. Намерени са и късчета замразено месо - 40 %.
Старото месо се маринова, влага се в колбаси.
8. Кондензирано мляко - намерено е титаново белило, трансмазнини.
9.Скариди - имат много лед, а може да има антибиотици в тях. 
10.Сирене - може да има чревни бактерии и гъби.
11. Пастет - смлени кости, вимета, частици черен дроб. Добавят се усилители на вкуса и аромати.
12.Пушена риба - днес тя вече не се пуши, а се залива с оцветители и сол.Тя става жълта на цвят като пушена. Съдържа също бактерии и паразити.



Гласувай:
5
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 323724
Постинги: 763
Коментари: 961
Гласове: 494
Архив
Календар
«  Февруари, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728