Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02 13:04 - Нов опит за алгоритъм на здравето ни
Автор: radostinalassa Категория: Технологии   
Прочетен: 177 Коментари: 0 Гласове:
2



 В резултат на вредните ни привички, невидовата вредна храна, екологията се получава на практика изчерпване на витамин С. 
Той не може да се синтезира в организма ни. Депо на вит. С е надбъбречната жлеза, която натрупва около 3 грама от него.
Той е антиоксидант и унищожава свободните радикали. Предполагам, че няма да го сбъркате с вредните киселини, образувани при обмяната на веществата.
За да сме здрави, трябва да приемаме големи количества вит. С ежедневно. В естествените храни - плодове, зеленчуци, лютиви подправки той винаги е свързан с вит. Е. Само така може да се усвоява, затова е безсмислено да го приемате на таблетки.
Вит. С ни дава жизнено необходимите ни Н йони, които представляват свободните електрони. 
Чистата вода има РН = 7 , т.е. равно съотношение на Н  и ОН йони. Тя е идеален донор на необходимите ни или Н , или ОН йони. Но ние обикновено не пием чиста вода. Минералната вода не е чиста вода. Тя съдържа много минерални соли, особено калцият трябва да е под 20. Съдържа микроби и гъби, затова и се добавят консерванти, което обезмисля купуването й. Също в нея има и вещества от пластмасовата й опаковка.
Затова трябва да пием чаена гъба, чиято глюкуронова киселина ги обезврежда, а също и химикалите в растенията / пестициди, торове /. Те играят роля на изкуствени фитоестрогени и потенцират рака.
Най - много вит. С има в сушените червени чушки, шипки, чили, див лук, сушен кориандър, магданоз, хрян, сурова портокалова и лимонена кора, смлян карамфил, киви, домати сушени, зеле.
Витамин С участва в регулирането на процесите на окисление-редукция, метаболизма на въглехидратите, съсирването на кръвта, регенерирането на тъканите; повишава резистентността към инфекция, намалява съдовата пропускливост, намалява необходимостта от витамини В1, В2, А, Е, фолиева киселина, пантотенова киселина. Участва в метаболизма на фенилаланин, тирозин, фолиева киселина, норепинефрин, хистамин, Fe, използване на въглехидрати, синтез на липиди, протеини, карнитин, имунни реакции, хидроксилиране серотонин повишава абсорбцията на nonheme Fe. Той има антиагрегантни и изразени антиоксидантни свойства. Регулира транспорт Н + в много биохимични реакции, и подобрява усвояването на глюкоза в цикъла на трикарбоксилови киселини, участващи в образуването на тетрахидрофолиева киселина и тъканна регенерация, синтез на стероидни хормони, колаген, проколаген. Тя поддържа колоидното  състояние на междуклетъчното вещество и нормалната  капилярна пропускливост (инхибира хиалуронидазата ). Той активира протеолитичните ензими, участващи в метаболизма на ароматни аминокиселини, пигменти и холестерол и насърчава натрупването на гликоген в черния дроб. Поради активирането на дихателните ензими в черния дроб увеличава детоксикацията  и протеиновата  функция, повишава синтеза на протромбинът . Той поддържа секрецията на жлъчката, възстановява екзокринната функция на панкреаса и ендокринната функция на панкреаса. Регулира имунната функция (активира синтеза на антитела, комплемент компонент С3, интерферон), стимулира фагоцитозата, повишава резистентността към инфекция. Инхибира освобождаването на хистамин и ускорява разграждането, инхибира образуването на простагландини...., които са  медиатори на възпалението  и алергичните  реакции. 


Тагове:   витЕ,   вит с,   надбъбреци,   н йони,


Гласувай:
2
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 656753
Постинги: 1302
Коментари: 1599
Гласове: 778
Архив
Календар
«  Юни, 2018  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930