Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03 19:59 - Н. Левашов е бил прав за диабета
Автор: radostinalassa Категория: Технологии   
Прочетен: 102 Коментари: 0 Гласове:
0



Когато  изядем някоя храна , съдържаща захар,тя се превръща в глюкоза, и попада в кръвта ни.
Панкреасът веднага реагира и отделя в кръвта инсулин. Той свързва глюкозата и я носи до всяка клетка. Съответно тя я приема , или не според нуждите си. Останалата неусвоена глюкоза се превръща в гликоген, защото у нас захар има само в кръвта .Тя е 6 грама нормално и ни стига в спокойно състояние за 15 минути живот. Гликогенът се образува в черния дроб, а една малка част се съхранява в мускулите, където ще се използва при нужда. В месото,което ядем има въглехидрати, макар и малко. В месото има и мазнини , напр.в уж постното говеждо има до 40% мазнини, а в свинското още повече. Гликогенът, който натрупваме в черния дроб и мускулите в зрял мъж е 30-50 грама. Ако не ядем повече, то гликогенът ще ни стигне за два дни. Затова гладуването по-малко от 2 дни е безсмислено за намаляване на мазнините ни. При маратон той стига за 20 км. Аз го наричам  малка батерия, източник на енергия. А голямата батерия са мазнините. Най-тежкият човек в света тежи 565 кг. Човек над 300 кг не може да става от леглото и той непрекъснато яде. А в Африка има хора по 25 кг,само кожа и кости, но са живи. Необходимо е да има равновесие, хармония, разумност. В замяна
на парите ви за семинара и времето ви, ще ви подаря една мисъл - не се притеснявайте. Единственият ви критерий за външния вид трябва да е огледалото. Ако аз се харесвам, то аз съм идеален. Мазнините не са най-тежката част от нас. На второ  място е водата, а на първо мръсотиите в нас. Научете се да ги изхвърляте. Може да сме мазни и здрави като борците сумо - те са най-силните борци на света. Тюлените, белите мечки са мазни и  здрави, а при човека каквото не може да се изчисти, се отлага в мазните депа.
Имунните клетки фагоцити обхващат в себе си чуждите клетки /белтъци / и шлаките /излишни минерални соли / ,капсулират ги и ги покриват с мазнина. При всички сърдечно-съдови болести се води борба с холестерола, който стеснява съдовете. А защо той се отлага в тях?
Защото ядем мазнини? Но това са глупости. Сравнете кухнята на италианците и французите.
Френската кухня е 15 пъти по-мазна, а при тях съдовите болести са по-малко. А якутите ,които са и дългожители ядат само мазна храна, а нямат въобще холестерин в артериите.
Трябва да се освободите от старите си знания, от стереотипите, защото нашето обществено мнение ни е заредило с много невярна информация - Павел Богаччи.
Т.е. Левашов е прав, че причината за диабета е болният черен дроб, който не може да превърне излишната в момента глюкоза в гликоген.


Тагове:   диабет,   мазнини,   левашов,


Гласувай:
0
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 1802688
Постинги: 2628
Коментари: 3980
Гласове: 1747
Календар
«  Март, 2019  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031