Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2019 19:05 - Затварят църкви, откриват джамии...
Автор: bojo12345 Категория: Технологии   
Прочетен: 701 Коментари: 4 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Лондон: 423 нови джамии, 500 закрити църкви Публикувано на 28 май 2017 - 19:39 image

Британскитеките мултикултуралисти изразходват ислямския фундаментализъм. Мюсюлманите не трябва да стават мнозинство във Великобритания: достатъчно е те постепенно да ислямизират най-важните градове. Тези промени вече се случват.

Британските лидери все повече отварят вратите към ислямския шариат. Един от водещите британски съдии, сър Джеймс Мънби (сър Джеймс Мунби), каза, че християнството вече не засяга съдилищата и че те трябва да бъдат мултикултурни, т.е. по-ислямски. Бившият архиепископ на Кентърбъри Роуън Уилямс и председателят на съда лорд Филипс също казаха, че елементите на шериата трябва да бъдат включени в английското право.

Британските университети също насърчават ислямското право. Директивата за университетите, наречена „Поканени преподаватели във висшите учебни заведения“, гласи, че „ортодоксалните религиозни групи“ могат да разделят мъжете и жените по време на техните събития. В Лондонския университет "Кралица Мери" жените трябва да използват отделен вход и в публиката те не могат да задават въпроси и да вдигат ръка - точно както в Рияд или Техеран.
"Лондон се е превърнал в по-ислямски град, отколкото много мюсюлмански страни, взети заедно", казва Маулана Сиед Раза Ризи, ислямски проповедник. Той, заедно с други проповедници, заема водеща позиция в "Лондон", както журналистката Мелани Филипс нарича британската столица. Не, Ризи не е десен екстремист. Лауреатът на Нобелова награда за литература, Wole Soyinka, беше още по-малко щедър. Той нарича Обединеното кралство "ислямска септична яма".

 Лондон със своите 423 нови джамии стои на окаяните руини на английското християнство.

Hayat United Church е купена от египетската общност и се превръща в джамия. Църквата "Св. Петър" е превърната в Мединската джамия. Джамията на Тухлена алея е построена на мястото на бившата Методистка църква. Не само сградите се променят, но и хората. Броят, превърнат в исляма, се е удвоил. Често се обръщат към неговата радикална версия, какъвто беше случаят с терориста Халид Масуд, който извърши нападението в Уестминстър.

The Daily Mail публикува снимки на църква и джамия, разположени на няколко метра един от друг в центъра на Лондон. В църквата "Св. Георги", предназначена за 1 230 вярващи, само 12 души се събраха на служба. В църквата "Св. Богородица" е имало 20 души.

image

Джамия на  алея в Лондон


В следващата джамия на улица Брун има друг проблем: тя е претъпкана. Нейната малка стая може да побере само 100 души. В петък вярващите са принудени да се молят на улицата. Като се имат предвид настоящите тенденции, християнството в Англия става реликва от миналото, докато ислямът ще бъде религията на бъдещето.

 

Във втория по големина  британски град Бирмингам, където много джихадисти живеят и подготвят атаките си, ислямското минаре се издига над града. Имаше петиции, изискващи разрешение от британските джамии три пъти на ден, за да се събират вярващи за намаз чрез високоговорители.

Според експертите до 2020 г. броят на мюсюлманите, посещаващи молитви, ще достигне най-малко 683 хиляди души, а броят на християните, посещаващи седмичната маса, ще намалее до 679 хиляди. „В английските градове се появи нов културен пейзаж и хомогенната среда на държавна религия се оттегля“, казва Сери Пич от Оксфордския университет. Близо половината от британските мюсюлмани са на възраст под 25 години, но една четвърт от християните са на възраст над 65 години. "След 20 години ще има по-активни мюсюлмани, отколкото християните, които посещават църквата", казва Кийт Портеуз Ууд, директор на Националното светско общество.

От 2001 г. насам 500 лондонски църкви от всички деноминации са превърнати в частни къщи. В същото време британските джамии растат бързо. Между 2012 и 2014 г. делът на британците, които се идентифицират с англиканската църква, намалява от 21% на 17%, като намалява с 1,7 милиона души. И според проучване, проведено от авторитетния институт за социални изследвания NatCen, броят на мюсюлманите е нараснал с почти един милион. Броят на енориашите намалява с такива темпове, че в рамките на едно поколение ще има три пъти по-малко от мюсюлманите, които редовно посещават джамията в петък.

Делът на мюсюлманите нараства в демографската структура на британските градове като Бирмингам, Брадфорд, Дерби, Дюсбъри, Лийдс, Лестър, Ливърпул, Лутън, Манчестър, Шефилд, Уолтъм Форест и Тауър Хамлетс. През 2015 г. анализ на най-често срещаните имена в Англия показа, че най-популярното име е Мохамед, включително и такива правописни варианти като Мохамед и Мохамед.

Голям брой мюсюлмани живеят в най-големите градове: Манчестър - 15.8%, Бирмингам - 21.8%, Брадфорд - 24.7%. Вероятността едно дете да се роди в мюсюлманско семейство, а не в християнско, непрекъснато се увеличава. В Брадфорд и Лестър половината от децата са мюсюлмани. Мюсюлманите не трябва да стават мнозинство във Великобритания: достатъчно е те постепенно да ислямизират най-важните градове. Такива промени вече се случват. Londonistan не е кошмар с мюсюлманско мнозинство, той е културно-демографски и религиозен хибрид, където християнството намалява и ислямът се появява.

Както Innes Bowen пише на страниците на The Spectator, само две от 1700 джамии във Великобритания днес следват съвременните интерпретации на исляма, докато в Съединените щати те са 56%. Уахабитите контролират 6% от джамиите в Обединеното кралство, а фундаменталистите от деобанди (последователи на политизираната суфинска тенденция на исляма - изд.) - до 45%. Според проучване на центъра за знания, една трета от британските мюсюлмани не се чувстват "част от британската култура".

Лондон също е пълен с шариатски съдилища. Официално има 100. Появата на тази паралелна съдебна система стана възможна благодарение на закона за британския арбитраж и системата за алтернативно разрешаване на спорове. Новите съдилища се основават на отхвърлянето на неприкосновеността на правата на човека и ценностите на свободата и равенството, които са в основата на английското общо право.

image

Мюсюлманин в Кентърбъри


Британските лидери все повече отварят вратите към ислямския шариат. Един от водещите британски съдии, сър Джеймс Мънби (сър Джеймс Мунби), каза, че християнството вече не засяга съдилищата и че те трябва да бъдат мултикултурни, т.е. по-ислямски. Бившият архиепископ на Кентърбъри Роуън Уилямс и председателят на съда лорд Филипс също казаха, че елементите на шериата трябва да бъдат включени в английското право. Британската културна организация бързо капитулира пред ислямските фундаменталисти, съгласявайки се с техните искания.

 

Британските университети също насърчават ислямското право. Директивата за университетите, наречена „Поканени преподаватели във висшите учебни заведения“, гласи, че „ортодоксалните религиозни групи“ могат да разделят мъжете и жените по време на техните събития. В Лондонския университет "Кралица Мери" жените трябва да използват отделен вход и в публиката те не могат да задават въпроси и да вдигат ръка - точно както в Рияд или Техеран. Ислямското общество на Лондонското училище по икономика проведе тържествено събитие, по време на което жените и мъжете бяха разделени от седемметров панел.

След терористичната атака на редакторите на френското сатирично списание Charlie Hebdo, ръководителят на MI6, сър John Sawers, препоръча самоцензура и "някаква сдържаност" при обсъждането на исляма. Британският посланик в Саудитска Арабия Саймън Колис се обърна към исляма и направи поклонение в Мека. Сега той се нарича Хаджи Колис.

Какво ще се случи след това?

Джулио Меоти, копие от https://www.kramola. info/vesti/novosti/londonistan-423-novyh-mecheti-500-zakrytyh-cerkvey




Гласувай:
10



1. bven - Нищо ново - щом осъдиха и Ален Делон с петиция в Кан -
23.05.2019 08:38
призоваваща за стопиране на наградата му, обявяване на 83-годишния актьор за "расист, хомофобски женомразец“. Просто вече е нетърпимо някой да твърди, че да си гей е против природата!?
Отделно петата власт - СМИ - затварят очи и уши за истинското поведение на мигрантите в европейските градове. Това толерантност ли е?
цитирай
2. lexparsy - Здравей Божо
23.05.2019 14:15
Поздравления, че пак си предизвикателен да споделяш актуална информация и факти, които да ни размислят.
Но въпроса е към какво водят размислите ни. И какво отношение формира в нас, и дали пак не ни е програмирано с определени тенденции и отношение и разбиране за чужди интереси?
Понеже днес май ми е ден за „послания“ :-)
Искам да предскажа и изкажа още едно!
НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА НАРОЧЕНАТА ЗА ЧУЖДИ ЦЕЛИ ОМРАЗА И АГРЕСИЯ КЪМ ИСЛЯМА!
Очевидно е че това е тенденциозна световна политика, чиито цели даже не е нужно да тълкуваме, за да осъзнаем порочността им!
Само ще намекна че самите вярващи ислямисти са най-голямата жертва на тази демагогия. Защото от ранен етап религията им е превърната в по скоро военна доктрина, за разлика от Християнството, която е префасонирана по-скоро на политическа такава.
Всъщност си мисля че „мирния договор“ на Запада с Ислама е сключен още след Кръстоносните походи, след които Запада под егидата (да ги наречем фиктивно-популярно) Илюминати, се сеща как да използва Исляма в своя ползва, като едно от нещата, които копира е войните хашиши, и силата на дрогата, с която да зомбират Народа. А ако случайно направиш изследване колко от турските султани, в същност имат „синя кръв“, която не е нито турска, нито арабска... сподели!

Припомням Ви, че Ние българите, даже и под турското иго, винаги сме живели в разбирателство с проповядващите Исляма! Ами защото българите сме уникални в световната духовна култура с това, че може да адаптираме Духовната си Оренда към всяка религия, и да оцелее!!! Спомнете си че Волжските Българи приемат исляма, и се адаптират към него, но запазват самобитността си, на която и Русия трябва да се поклони за етноса втъкан в гените и!

Но понеже пак се разприказвах... ще приключа с призива:
Не се поддавайте на провокациите и омразата, камо ли към агресията, но и не бъдете търпими към оскверняване на Вашата Вяра!
Българите са като този, който винаги седи достатъчно дълго край реката... за да види... Ако не знаете, п
цитирай
3. bojo12345 - bven, явно се насажда нова култура, по нов начин и не знаем към какво върви светът.
23.05.2019 20:52
Да сме съпричастни кмъ трагедията е едно, но да си отворим къщите и да приемаме всеки, който влезе?
А Ален Делон е светска личност и затова посегнаха и към него.
цитирай
4. bojo12345 - Привет, lexparsу.
23.05.2019 20:58
Добре аргументирано, твоето мнение се приема. Българинът е толерантен към всички религии и етноси, съжителствали мирно на територията ни. Но дали продължава успешно да се развива тази тенденция?
Ново време, нови факти и у нас, и по света променят отношението ни към всичко. Нека всеки си състави мнение. Но целостта на държавата и мирът вътре са най-важни за нас.
Лека и спокойна вечер!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 3630870
Постинги: 1932
Коментари: 4403
Гласове: 18518
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031