Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2019 22:10 - Зеолитите в Родопите могат да хранят цяла България
Автор: radostinalassa Категория: Технологии   
Прочетен: 1565 Коментари: 5 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image


Най-голямото в света находище на зеолити се намира край кърджалийското село Бели плас. Те, както е известно, са по-лечебни и от добрите китайски билки. Става въпрос за женшен с пчелно млечице и шизандра, класическата билкова комбинация на Изтока за имунната система и добрата психическа и физическа форма. А зеолитите са в състояние да лекуват над… 100 болести, казват специалистите. Докато беше премиер Иван Костов редовни си пълнеше вода оттук, твърдят от селото. Не изпреварваше никого от опашката, стоеше си най-смирено край чешмата и разговаряше с простолюдието. А бодигардовете му дебнеха като лалугери. Само веднъж сподели, че водата му помагала много.

Край невзрачната чешма, за която се смята, че е с вода, обогатена с минерала зеолит, по всяко време на денонощието се тълпят автомобили от къде ли не. Дори от чужбина. Хората са убедени, че живителната течност, която извира от недрата на земята, има лечебна сила. За съжаление няма и една табела с надпис от служба РИОВС, бившето ХЕИ, която да им каже дали са на прав път или не. Всичко върви от ръка на ръка, от слух на слух…

Чешмата край с. Бели пласт, чиято вода цери над 100 болести, но кой знае това

Според експертите вода, преминала през зеолита, премахва всички вредни за човека вещества. „Структурата й е такава, че тя улавя и изхвърля от организма натрупаните отрови. Зеолитът е мощен антиоксидант и помага на тялото да премахне поне три-четири килограма „мъртво тегло”. Обявен е от Световната здравна организация /СЗО/ за минерал на ХХ век. Лекува над 100 болести.

Ето и част от записките ми с покойния вече кърджалийски Нютон, инженер Петър Атанасов, възпитаник на ВМИ, конструктор, откривател, автор на няколко книги, една от които „Разсипници на съвременна България”:

„Минералът, известен още като клиноптилолит, лекува и предпазва от най-различни заболявания – рак, язва на дванадесетопръстника, сърдечно-съдови проблеми, стомашно-чревни разстройства, колити и гастрити, хипертония, неврози. Той представлява фино „сито”, което съдържа в себе си вещества с определена големина на молекулата, а пропуска други. По този начин човешкият организъм може да се прочисти от отровни вещества.

След аварията в Чернобил районът около централата е неутрализиран от радиоактивните йони точно с клиноптилолит.”

В България от този минерал има 10 млрд. тона. В откритите 60 находища в Русия има само 3,5 млрд., колкото са само около Кърджали – „Железни врата”, с. Бели пласт, „Бели баир”, „Голо бърдо”, „Лясковец” и т.н.

Развитите индустриални страни, които не притежават естествени природни находища, усилено произвеждат техни скъпи аналогии, тъй като консумацията на зеолити през последните години расте с невиждани темпове. Япония и САЩ са на първо място. Там всяка година употребата им нараства с 20 на сто.

Единствен наш пазар в момента /става въпрос за 2007 г./ е Холандия – едва 5000 т. Използват го в оранжериите си. До така наречената демокрация известни количества директно пътуваха за СССР, където го прилагат при направата на брони, устойчиви на кумулативни снаряди, както и за дълбоко осушаване на реактивното гориво. Едва ли е известно на международните ни мениджъри, че минералът се използва и като катализатор при преработката на нефтени продукти. Можем да заринем Арабския свят.

Използва се още и в селското стопанство, и животновъдството като хранителна добавка, а най-големите швейцарски фирми за производство на… шоколад. Според руски и японски капацитети село Бели пласт може да изхранва цяла България. Истински Клондайк! Знам, че засега там /2006 г. – б.а./ се подвизава само една фирма за бутилиране на обогатена със зеолит вода за всекидневна употреба. Предназначена е предимно за външния пазар, най-вече за Израел и Турция”.

ПРИРОДНИЯТ ФЕНОМЕН ЦЕРИ И… РАК

Приживе инженер Петър Атанасов успява да спаси от явна смърт 69-годишен мъж от Силистра с диагноза рак на дебелото черво. Изпраща му по пощата, каквото трябва, след 6 месеца човекът му идва на крака с две епикризи и снимки. „Не трябва да си доктор, за да видиш, че на втората липсва тъмното петънце, разяждало организма.

Жена с язва на дванадесетопръстника стриктно спазваше наставленията ми. След 2-3 месеца вече поемаше и люто, и горчиво, и солено и още какво ли не. Моя колежка от ОЦЗ разви рак на кожата, излекуваха я, но пък получи свръхчувствителност. Посъветвах я да намери зеолит и с фин прах да налага болната си кожа. Скоро забрави страданията си.

Моето е народна медицина. Независимо, че съм човек на точните науки. От местните хора знам, че ако се вземе зеолитов камък и вечерта се потопи в съд с вода, на сутринта той ще е отдал невероятните си свойства на течността. След прецеждане се пие като лечебна. Именно на тази база създадох зеолитови филтри за прецеждане на питейни води против ракови и други заболявания.

За да бъда по-убедителен, тъй като никой не е пророк в собствения си град, ти давам да прочетеш и становището на к.х.н. Н. Измирова от екипа на проф. Благоева: „Само половин час след употребата на зеолитова вода изчезват симптомите, породени от високо кръвно налягане, колити, гастрити, напрегната нервна система. Употребата й се отразява добре върху кожата и неутрализира последиците от умората. Благоприятен ефект има и върху стомашно-чревния тракт.”

„200 грама зеолит стигат за цяла година. В чаша с чешмяна вода се поставя една чаена лъжичка от прахта. Не е зле да се пусне и таблетка разтворим витамин С. Разбърква се и се пие сутрин след ядене и вечер преди лягане. Може да се прибави малко мед или натурален сок. Изпробвах всичко това върху деветгодишния си внук, който сутрин ме посрещаше дяволито с думите: „Дядо, знаеш ли колко силен се чувствам?! Никой не може да ми се опре!”

Георги АНДОНОВ, Кърджали




Гласувай:
7



1. barin - Здравей, Радостина. Има ги зеол...
25.10.2019 06:43
Здравей, Радостина. Има ги зеолитите нан много места. Аз съм събирал малки камъчета зеолити, ахати, опали, пирити и други в района на язовир Студен кладенец и близо до една крепост, мисля Моняк беше името ѝ.
Поздрави!
цитирай
2. aip55 - Много
25.10.2019 08:42
ценен постинг. Благодаря Ви!
цитирай
3. radostinalassa - Аз използвам хума
25.10.2019 08:50
Продават я на пазара. Действа и обезболяващо върху рани, обриви.
цитирай
4. shtaparov - Може и да е така, може и да не е: доб...
25.10.2019 19:45
Може и да е така,може и да не е: добрите намерения обаче са налице,те са в случая най-ценни.
цитирай
5. radostinalassa - Така е
25.10.2019 19:48
Всеки който използва хума ще си го признае.
А , че зеолита се използва в технологиите, че изчиства радиацията е факт.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13136474
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години