Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2021 17:50 - Защо Русия не е Европа, поглед в миналото
Автор: radostinalassa Категория: Бизнес   
Прочетен: 1079 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 04.12.2021 18:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Мечтата за пандемия е стара мечта. Историята показва, че щом човечеството стигне до задънена улица в своето развитие, веднага се появява някаква инфекция. Светът отива в ада, милиони умират, но оцелелите се озовават в нов кръг от историята.   Сега се намираме точно в такъв цикъл на разпадане на цялата система, сътресения и евентуално военни конфликти.    
image




Пандемията е много ефективна за въвеждане на нов тип мироглед.   Първо, населението е в шок, човек е поставен в гранично състояние между живота и смъртта и започва преосмисляне на ценностите.   В този момент населението се опитва да въведе нещо различно.   Например в Европа през 14 век е имало чума, половината от населението е изчезнало.   Европа се заразява постепенно, всичко започва с Италия, стига до Великобритания и след това дойде в Русия.   И което е интересно, Европа и Русия се измъкнаха от тази ужасна ситуация по различни начини.   Два вида манталитет.   В Европа, заедно с чумата, манастирите замряха, надеждата в Бог беше изгубена, хората вилнееха и започна опустиняването. Това е описано от Бокачо в „Декамеронът“.   Европа беше пуста, улиците бяха управлявани от грабители и изнасилвачи. Близостта на смъртта откъсна маската на благочестието от мнозина. Лазаретите се превърнаха в лагери на смъртта – там бяха влачени всички – и болни, и здрави.  
image



yandex снимки Християнските идеали – любов, взаимопомощ, са заменени от идеалите на ранното езичество – „пир по времето на чума“, разврат и пълен упадък на човешките качества.   Според различни оценки тази пандемия е отнела 30 до 70% от населението.   Чумата дойде в Русия около 6 години след Европа.   Пострадали Смоленск, Псков, Новгород. Москва обяви карантина, никой не беше допуснат в Москва.   С какъв резултат Русия излезе от тази ситуация?   Всичко завършва с масовото строителство на манастири, събирането на руските земи от Сергий Радонежски и победата при Куликовото поле.  
image



yandex снимки И най-важното е духовното възраждане на руския народ.   Хората укрепиха вярата си във висшата справедливост, в доброто, във взаимопомощта. Победата на Куликовото поле показа, че за руския народ моралният дълг към семейството и Отечеството е над собствения му живот.   Винаги Западът и Русия се държат различно в екстремни условия.   Русия не е Европа!   Можете да си припомните събитията от началото на миналия век - испанката от 19-20-та година.   Не Първата световна война, а испанката отне 50 милиона души през този период.   В Европа се образуват мрак и депресия, които доведоха до разпадането на всички империи. Остана само Англия.   Как Европа се измъкна от този катаклизъм?   Тя роди фашизма – Мусолини (Италия), Салазар (Португалия), а след това се появи Хитлер, Европа беше готова за пристигането му.   Така че фашизмът след шока е норма за европейците.   А какво ще кажете за Русия?   И имаме индустриализация, мобилизация и възстановяване!   yandex снимки Западът и Русия са две везни.   Когато те имат провал, ние имаме възход.   БВП в Русия през 30-40-те години нараства с темп, който никога не е наблюдаван в никоя друга страна по света - 13% годишно.   Има период на повторение от 90 години.   И ако погледнете назад, 90 години получаваме 1932 г. – Голямата депресия в САЩ и също толкова тежка ситуация в Европа.  





yandex снимки И какво се предлага на човечеството сега?   Това не е ли фашизъм? Никой не те пита, в стройни колони – напред!   А сега ситуацията е много по-сериозна. Сега се води борба за човешката душа, за заличаване на човешката идентичност и културен код.   Опитват се да ни направят безлика маса с цифров номер.   Премахват се всички граждански права и свободи, всичко, за което човечеството се бори и извоюва за себе си в продължение на 300-400 години, всичко е отменено.   Вярвам, че при следващия завой в историята народът на Русия отново ще излезе победител!   Това е нашата съдба.
Путна торба


Тагове:   поведение,   чума,   ковид,


Гласувай:
5



1. raders - Затова ли имаше голозамор? Защото ...
04.12.2021 20:16
Затова ли имаше голозамор? Защото много сте напреднали?
цитирай
2. radostinalassa - темата е чумата
04.12.2021 21:31
Понимаешъ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13275119
Постинги: 11654
Коментари: 18464
Гласове: 6689
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК