Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2021 21:01 - Фекалната трансплантация може да облекчи реакцията след трансплантация на костен мозък, доказват холандски лекари
Автор: radostinalassa Категория: Бизнес   
Прочетен: 705 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Както и глуростта на вакцината. Експерти от Медицинския център на Амстердамския университет проведоха проучване, в което доказаха ефективността на трансплантацията на фекална микробиота при пациенти, подложени на трансплантация на хемопоетични стволови клетки.   В статията, публикувана в списание Science, се казва, че бактериите, въведени в тялото, възстановяват метаболизма в червата и успяват да предотвратят много заболявания, които се появяват по време на реакцията присадка срещу гостоприемник (GVHD), която се случва в реципиента на костния мозък.  
image


Снимка: Снимка от Ерик Ербе, цифрово оцветяване от Кристофър Пули / USDA, ARS, EMU Обикновено пациентът има шанс да получи чревни заболявания дори преди трансплантация на костен мозък. По време на облъчване и химиотерапия, които се провеждат преди такава операция, загива не само собствения костен мозък на пациента, но и чревните микроби, които са естествени за организма.   Микробиота става по-малко разнообразна и е по-вероятно болестотворните бактерии да навлязат в тялото. Например, микроорганизми Clostridium difficile често се откриват в червата на човек с GVHD. Тези бактерии могат да причинят диария и възпаление на червата, а в екстремни случаи да доведат до чревна перфорация, сепсис и смърт. Но, както доказаха изследователите от Амстердам, трансплантацията на донорски изпражнения може да възстанови разнообразието от бактерии в тялото на пациента и да унищожи патогените.   По време на експеримента лекарите набират 17 пациенти с GVHD за трансплантация на фекална микробиота (FMT). В деня на операцията от всеки донор са взети около 50 грама изпражнения, които след това се разреждат в стерилен разтвор. И 300 милилитра от това вещество се изсипват в червата на пациентите през тръба, минаваща през носа (в медицината това се нарича назодуоденална сонда).   Проучването продължи шест месеца. През това време учените изключват двама души, които са приемали други лекарства няколко дни след FMT. Още петима души починаха от други усложнения на GVHD - авторите на експеримента не уточниха подробните причини за смъртта. Останалите пациенти продължиха да си правят изследвания на изпражненията.   В навечерието на FMT изследователите взеха проби от изпражнения от донори. Впоследствие лекарите сравняват техния бактериален състав с променящата се микробиота на реципиентите. С течение на времето в червата на пациентите се образува същият бактериален състав, както при донори преди FMT.   До края на експеримента анализите на 67% от пациентите съвпадат с тези на донорите - лекарите откриват същите чревни бактерии в изпражненията им в почти същото съотношение. Учените отбелязаха важността на два рода бактерии, които започнаха да се развиват при пациенти след FMT: Clostridiales и Blautia. В човешките черва те отделят бутират, който помага за поддържане на кръвообращението и намалява вероятността от възпаление.   В заключение на статията авторите поясняват, че един такъв експеримент не може да реши проблема с GVHD. В края на краищата, FM е извършена на малък брой пациенти. Освен това учените не успяха да проследят храненето на пациентите, а също така не успяха да вземат проби от изпражнения всеки ден. Следователно не може да се изключи, че не само FMT може да повлияе на възстановяването на микробиотата след трансплантация на костен мозък.


Тагове:   идиотка,   вакцина,


Гласувай:
2



1. planinitenabulgaria - Народът поумня след промяната ни - от днес навлизаме в нулева корупция!!!
13.12.2021 21:47
Навлезлите в тази форма на обществено развитие народи отхвърлят уринотерапията и наблягат на фекалотерапията. От опит знам, това е верният път и съм много вещ по прилагането й.
цитирай
2. zax - "Фекалната трансплантация ...
13.12.2021 22:27
"Фекалната трансплантация може да ... ", ми то си е живо лайнопреливане.
Един маркуч, и двама в края.

:)))
цитирай
3. radostinalassa - Дано не научиш отблизо какво е левкемия
14.12.2021 14:17
zax написа:
"Фекалната трансплантация може да ... ", ми то си е живо лайнопреливане.
Един маркуч, и двама в края.

:)))

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13144422
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години