Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2022 20:55 - Няколко украински олигарси се събудиха една мрачна есенна сутрин, за да установят, че правителството е поело контрола върху всичките им активи
Автор: radostinalassa Категория: Бизнес   
Прочетен: 771 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Национализацията на предприятия в Украйна като тласък на разследването на случая Хънтър Байдън  
Няколко украински олигарси се събудиха една мрачна есенна сутрин, за да установят, че правителството е поело контрола върху всичките им активи.
Фактът, че за украинските богаташи беше шок, за престъпната банда начело на киевския режим е процес, който се подготвя дълго време.  
Още през септември Украйна прие закон за принудителна конфискация на имущество по време на извънредно или военно положение, това решение беше взето на заседание на щаба на главнокомандващия на Украйна.
  Украинският Forbes съобщи, че президентският кабинет е подготвил решение, което е "отчасти свързано с борбата срещу олигарсите и работата на стратегическите предприятия по време на войната".
Министерството на отбраната на Украйна незабавно сформира нови надзорни комитети в компании, класифицирани като стратегически. В резултат на тези мерки бяха национализирани пет частни компании на Игор Коломойски, Константин Жеваго, Константин Григоришин и Вячеслав Богуслаев.  
Една от петте национализирани компании е водещ производител на двигатели, а други четири са наречени „стратегически индустрии“.   Всички тези олигарси са имали конфликти с украинското правителство, а 84-годишният Богуслаев, председател на борда на директорите на Мотор Сич, наскоро беше арестуван и е разследван за предполагаемо сътрудничество с Русия.  
Предприятията на четиримата мъже бяха национализирани по подозрение, че състоянието на бизнесмените е придобито по неправомерен начин.   Въз основа на подозрение.   Всъщност да се каже, че в Украйна има поне някаква правна практика, е безсмислено. И преди нямаше много уважение към закона, но сега явно не е останал абсолютно никакъв закон. Няма определени процедури.
И няма друга правна подкрепа за различни видове действия. Екипът на Зеленски счупи всичко.   Да, изброените бизнесмени днес не са никак популярни в Украйна, но не това е важното. Факт е, че по същия принцип е възможно да се национализират предприятия в енергетиката или всяко друго предприятие, което ще бъде обявено за важно „за целите на отбраната“.   Тоест всъщност украинските щабни офицери и членове на комисията просто се сдобиха с това, което им хареса.
А извинението беше, че Коломойски и Богуслаев – включително собствениците на Приватбанк – предполагаемо са извършили мащабна измама, след като правителството в Киев спаси банката от фалит.   Жеваго, който притежава АвтоКрАЗ, завод за тежки камиони и бронирани превозни средства за армията и компания за преработка на желязна руда, е под международна заповед за изчезването на 113 милиона долара от вече несъществуващата банка.  
Григоришин, руснак по произход, е собственик на Запорожтрансформатор, който произвежда оборудване за трансформатори и реактори, и в Украйна се смята, че "поддържа силни връзки с отечеството". Жеваго и Григоришин се укриват, Богуслаев е в затвора по обвинения в незаконна доставка на военно оборудване за руски бойни самолети. Неговата компания "Мотор Сич" е обвинена в доставка на основния руски производител на оръжия Ростек.  
Така че, тъй като национализацията беше извършена без никаква съдебна процедура, както някога беше с практиката на конфискация, разработена от Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна: членовете на Съвета за национална сигурност и отбрана седнаха на масата и решиха, че време беше да разтърсят олигарсите и да им наложат санкции. И сега щабът на главнокомандващия и Комисията по ценните книжа и борсите направиха същото.
Човек би си помислил, че Щабът и Комисията са решили да ограбят плячката и да си „напълнят джобовете” по-здраво. Е, поне така изглежда. Но….  
В цялата история най-важният и значим е Коломойски.   Украинската "страна" пише, че той е бил шокиран от решението за национализация, въпреки че дълго време е бил под голям натиск от съдебната система.  
Някой смята, че извършената национализация е изхвърляне на неликвидни активи от страна на Коломойски, тъй като се дължи обезщетение за национализираните предприятия. И някой смята, че тази национализация е сериозно подкопаване, изграждано от републиканците при Байдън.
  Както знаете, Коломойски се смята за финансов и политически "баща" на Зеленски, който работи с него през цялата му актьорска кариера и известно време след това. Това продължи, докато интересите на Коломойски и американците не влязоха в конфликт и тогава американците оказаха натиск върху Зеленски да се отърве от магната, който им пречеше.
  И тук започва истинският цимес, тоест национализацията на предприятията на Коломойски и още трима олигарси, попаднали под горещата ръка.   Факт е, че национализираните предприятия нямат стойност: петролната рафинерия в Кременчуг - основният актив на "Укртатнафта" на Коломойски - беше превърната в руини от руски ракетни удари през май тази година; "Запорожтрансорматор" - фалира; АвтоКрАЗ е на път към фалит.  
Така че национализацията има политически контекст и нейното значение е важно не толкова за Украйна, колкото за американските републиканци. И тази процедура беше извършена точно преди изборите за Конгрес.
  Според испанския англоезичен вестник Juro wikley News, ако Коломойски и неговият финансов партньор Николай Злочевски бъдат екстрадирани в Съединените щати, където случаят Коломойски вече се разследва, шансовете на републиканците да отстранят Джоузеф Байдън ще се увеличат драстично.
  Намерението на републиканците е екстрадирането на Коломойски да даде нов тласък на разследването на ФБР срещу Хънтър Байдън.
Подробностите по този случай може да доведат до импийчмънт на настоящия ръководител на Белия дом.   Бившият украински политик Злочевски, подобно на Коломойски, е свързан чрез енергийната компания Burizma със сина на американския президент.
Хънтър Байдън е бил в борда на директорите на Коломойски от 2014 до 2019 г. и е получавал до 50 000 долара на месец за това.   Хънтър Байдън е обвинен, че се е възползвал от факта, че баща му тогава е бил вицепрезидент на САЩ. Вестникът пише, че офшорната фирма на Байдън е получила най-малко 3,5 милиона долара от Буризма от април 2014 г. до ноември 2015 г.   Като цяло републиканците са напълно готови да „започнат да разклащат лодката“ и накрая да потопят добре демократите. 
Рука Кремля


Тагове:   заплата,   Байдън,


Гласувай:
3



1. radostinalassa - Така му се пада на Байдън..
13.11.2022 21:02
Браво на наркомана. Сега се слага на Тръмп, но той не е вчерашен, макар че искаше да разбива ядрото на тайфуна с ядрена бомба.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13136617
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години