Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2023 14:08 - Европа не е застрашена от гладна смърт. Ще яде щурци и личинки.
Автор: radostinalassa Категория: Бизнес   
Прочетен: 256 Коментари: 1 Гласове:
2



 Европа не е застрашена от гладна смърт.


От 24 януари 2023 г., благодарение на Европейската комисия, гастрономическите изкушения ще бъдат значително разширени. И сега, официално, насекомите ще бъдат задължени да се използват в много продукти. Според влезлия в сила нов закон на ЕС от 24 януари домашните щурци могат да се използват за храна. След няколко дни такова разрешение ще стане възможно  яденето на ларви на зърнени бръмбари. Ако обаче производителят използва тези същества в продукта, това трябва да бъде отразено на етикета. Организацията на ЕС за безопасност на храните го смята за безопасно, а на места дори полезно. И не напразно лидерите от Давос се опитват да убедят населението на света да премахне добитъка, за да не замърсява околната среда. И вече са намерили заместител на месото - щурци, бръмбари, ларви, червеи. Те са чисти, заемат малко място, почти не се развалят, размножават се бързо, консумират малко фураж, солиден протеин, дори имат мазнини, тоест солидни плюсове от такъв „домашен добитък“.


image




Европейската комисия заявява, че те (насекомите) трябва да бъдат включени в обичайната диета на европейците, тъй като тяхното отглеждане е ресурсоспестяващо, което означава, че е екологично и патриотично. Все още не се съобщава за получаване на лицензи и ловни билети за улавяне на това скачащо и чуруликащо живо същество, може да се види в процес на разработка и одобрения. ЕС е известен със своята отлична безопасност на храните и контрол на качеството. Щурците вече са преминали всички експериментални изследвания и са одобрени за консумация. Дори технологията е описана. Първо, живите същества преди клането ще бъдат изпратени на еднодневно гладуване, след това баня и замразяване, а след това извличане на мастни масла, смилане на прах и едва тогава продуктът е готов за употреба. Тези без маслоизвличане са по-скъпи. Линията годни за консумация същества ще бъде непрекъснато актуализирана и разширявана. Сега за консумация са показани: ларви на скакалец и брашнен бръмбар. И още осем насекоми са в процес на одобрение, се казва в изявление на Европейската комисия. В някои страни от ЕС, включително Германия и Австрия, вече се продават закуски и паста с насекоми. В ЕС всичко е по правилата. Сега тези правила съответстват на преходния етап, тоест населението е научено да мисли, че това е норма. Тогава ще има други правила - това е задължително във всички продукти без изключение и няма да има други. Така че европейците със сигурност не са застрашени от глад и ще трябва да се откажат от месото. Но дали такива правила ни очакват зависи от нас и от нашата СВО. "В бъдеще потребителите ще добавят все повече растителни суровини към диетата си вместо животински протеини. Държавата трябва да подкрепи тази посока, а руснаците трябва да променят отношението си към алтернативното месо", каза Мантуров. Миналата година на изложението Innofood бургери с баничка, които се състоят от растителни протеини с добавка на концентрат от ларви на черна войнишка муха, зеленчуци и аквафаба (зеленчуков заместител на яйца), бяха представени от Modern Food Technology. Именно този котлет опита и много похвали министър Мантуров. „Светът използва протеин от ларвата на черни личинки, а ние, както казах, сме в крак с времето тук. Вероятно всички трябва да поработим малко с манталитета на всички нас тук и личинката  може да "влезе". Но трябва да опитате. Въпреки че, вероятно, човек се адаптира към всичко, и към това също", отбеляза ръководителят на Министерството на промишлеността и търговията. Ще се съгласим ли с Мантуров и ще „влязат“ ли в нас ларвите на черните лъвски мухи?... Ще „опитаме“ ли ще и „поработим ри върху манталитета си“, както съветва Мантуров?
Пътна торба


Тагове:   стерилитет,   гейове,


Гласувай:
2



1. radostinalassa - Нека Сорос и сина му...
28.01.2023 15:33
да дадат пример. Синът му е гей, и това няма да се отрази на плодовитостта му.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13139009
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години