Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03 18:53 - Морът сред руските "бизнесмени" продължава
Автор: oho Категория: Бизнес   
Прочетен: 305 Коментари: 7 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 "Вицепрезидентът на нефтения гегант "Лукойл" Виталий Робертус изненадващо е починал на 54-годишна възраст, съобщи агенция "Интерфакс", позовавайки се на съобщение на компанията.

Няколко руски политици, бизнес лидери и водещи финансисти починаха от предполагаеми инфаркти или самоубийства от началото на войната в Украйна.

 
  • На 28 февруари 2022 г. руският олигарх Михаил Уотфорд, натрупал богатството си от петрол и газ след разпадането на СССР, бе намерен мъртъв в резиденцията си в Съри в Обединеното кралство. Негов градинар го открил обесен в гаража му. Според полицейски източник няма подозрителни обстоятелства около смъртта му.
  • На 24 март 2022 г. Василий Мелников, собственик на медицинската компания "Медстом", бе открит мъртъв заедно със съпругата си и двете им деца в апартамента им в Нижни Новгород в Русия. Според полицейски източници, цитирани от "Комерсант", Мелников е намушкал с нож съпругата си и децата си, преди да се самоубие.
  • На 18 април 2022 г. Владислав Аваев, бивш висш кадър на "Газпромбанк", банковия филиал на руския газов гигант "Газпром", бе намерен мъртъв заедно със съпругата и дъщеря си. Телата им бяха открити в луксозен московски апартамент. В ръцете на олигарха имало пистолет. Смята се, че той е убил съпругата и детето си, преди да се самоубие.
  • На следващия ден, 19 април, Сергей Протосеня, ръководител в руския енергиен гигант "Новатек", беше намерен мъртъв заедно с телата на съпругата и дъщеря си във вила под наем в Льорет дел Мар в Испания. Олигархът бе открит обесен в градината на вилата си, а съпругата му и дъщеря му бяха намерени убити с огнестрелно оръжие.
  • На 24 декември 2022 г. генералният директор на руската корабостроителница "Адмиралтейские верфи" Александър Бузаков внезапно почина на 66-годишна възраст. Допълни подробности около смъртта му не бяха разкрити.
  • На 20 май 2023 г. заместник-министърът на науката и висшето образование на Русия Пьотр Кучеренко почина на 46 години. Подробности около смъртта му не бяха съобщени.
  • На 23 юни 2023 г. 28-годишната Кристина Байкова, вицепрезидент на руската "Локо-Банка" пък загина след мистериозно падане от прозореца на апартамента си на 11-ия етаж в Москва.
  • На 22 юли 2023 г. руският предприемач, собственик и директор на компанията "ИКС холдинг" Антон Черепенников почина на 40-годишна възраст от сърдечен арест.
Последната внезапна смърт преди Робертус бе тази на единствения син на директора на руската компания "Роснефт" Игор Сечин - Иван. Той е починал в началото на февруари 2024г., но кончината му не е била публично обявена и за нея стана ясно едва близо три седмици по-късно."



Тагове:   руска мощ,


Гласувай:
21



1. dobrodan - Времето през 2024-та година ще бъде хладно,
13.03 18:58
с превалявания от руски бизнесмени, военни и политици. Тъй рекла уж баба Вангя преди да умре.
цитирай
2. oho - с превалявания от руски бизнесм...
13.03 19:00
dobrodan написа:
с превалявания от руски бизнесмени, военни и политици. Тъй рекла уж баба Вангя преди да умре.

... и самолети, и самолети (и кораби).
цитирай
3. rara - Ми някога в Рим Нерон, Калигула и ...
13.03 20:13
Ми някога в Рим Нерон, Калигула и други чудовища "самоубивали? тогавашните "бизнесмени", за да им вземат парите. В "Третия Рим" работата е същата, само че съвременният Калигула се казва Путин.
цитирай
4. petgrig - Държавата мафия
13.03 21:15
си избива върхушката щото си усеща края.
цитирай
5. oho - си избива върхушката щото си усеща ...
13.03 21:35
petgrig написа:
си избива върхушката щото си усеща края.

И стресът май им идва множко.
цитирай
6. oho - с превалявания от руски бизнесм...
13.03 21:36
dobrodan написа:
с превалявания от руски бизнесмени, военни и политици. Тъй рекла уж баба Вангя преди да умре.

Не може на малкия пръст на Калигула.
цитирай
7. gardener - като запознат с ... т.н. Калигулчето и Нерончо (Цезарии, дели ги известният в нРБ сериал "ас, Клавдий"),
15.03 14:04
само ще съобщя, че самоубийството е личен избор, а не заповеден от Калигула и Нерон, извършва се цел да избегнеш правосъдието и да не бъдеш подложен на страшни мъчения, особено, ако имаш наследници по завещание или преки по кърв. Имуществото се конфискуваше в полза на "императора" или хазната, която императорите имаха за лична. Във филмите за епохата, историята е показана доста ... според клюките и мераците на завистниците от следващите поколения, искащи да изкарат себе си за по-хубави и не такива изроди като другите от различни династии или роднини с кофти навици. Та, ако другарите се самоубиват в Руси по личен избор, той е за да запазят част (поне) от имуществото си за роднините си, ако се убиват, а се изкарва като "произшествие", болест и т.н. е друга работа, там мишкуват другарите от ФСБ ( и още поне 10 разузнавателни организации, които разработват определения другар - самоубил се и след подходящ разпит с пристрастие, в който умиращият другар си признава всичко - сметки, имати и инвестиции в чужбина, подписва определен тип "нотариално" действителни документи, спокойно се изпраща при предците си, запазвайки или не поне малка част от имуществото си за наследниците си, така работи системата и преди и сега и ще продължава да работи, включително и в нРБ, по тази причина и никой, даже големият страп не бива да се чувствува необиваем и несеквестиреуем, в този живот и на всички земни кълбета, дааа).
Мъ, голем съм многознайко, да го ева, а?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: oho
Категория: Бизнес
Прочетен: 385788
Постинги: 162
Коментари: 638
Гласове: 1000
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930