Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2019 23:06 - Разговор за свободата: Ако Русия загине, след година няма да ги има и САЩ
Автор: radostinalassa Категория: Други   
Прочетен: 1191 Коментари: 9 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image  

/Поглед.инфо/ Кой стои зад аварията на Чернобилската АЕЦ? Защо разпадането на Съветския съюз предотврати краха на САЩ? Има ли връзка между аварията на АЕЦ „Фукушима-1“ и Гражданската война в Украйна? Как Иран стана член на Ядрения клуб?

На тези и други въпроси на кореспондента на ЕADaily (EurAsia Daily) отговаря професор, доктор на техническите науки Игорь Николаевич Острецо́в – специалист по ядрена физика и атомна енергетика. Роден е през 1939 г.; завършва Московския технически университет „Бауман“. От 1965 до 1980 г. е началник на лаборатория в Изследователския център „Академик Келдиш“; от 1980 до 2008 г. е зам. директор на Института по атомно машиностроене; през 1986-1987 г. ръководи дейностите по ликвидация на последствията от аварията в Чернобилската АЕЦ. Проф. Острецо́в е един от авторите на хипотезата за ЯРТ-енергетика (тежко-ядрена релативистка енергетика).

Въпрос:  Да започнем разговора с най-болезнения въпрос. Защо се разпадна Съветския съюз?

И. Острецов:     Със създаването на СССР бе осуетен сценарият на „златния милиард“Твърдеше се, че хората на планетата се увеличават на фона  недостиг на енергия за тяхното съществуване. През целия ХХ век след Октомврийската революция, функцията на СССР беше да се печели време, докато Третият свят набере сила.

С разпадането на Съветския съюз се замисли и оттегляне на Човечеството от демократично разработване на нови технологии, които са изгодни за богатите. Това аз наричам технологичен етап на развитието. Когато завършва, Западът постъпва обикновено така: пристига при индиянците и ги изтребва. Това се случи в Америка, в Африка, в Австралия. И с проблема се приключва...

Карл Маркс е писал своите работи за Западна Европа, но неговите идеи там не можаха да пуснат корени. Това стана в Русия. Теорията на Маркс обаче се оказа неточна: промяната на социалната структура на обществото ще стане не в резултат на противопоставянето между бедни и богати, а като резултат от края на технологичния етап от развитието на разума.

В това ли е неговата грешка?

Да, но към началото на ХХ век не всички технологични въпроси са решени. През 70-те години Западът проумя, че СССР е препятствие за сценария на „златния милиард“. В САЩ съществува обелиск, на който може да се прочете, че на Земята трябва да живеят 500 млн човека. Ако СССР не съществуваше, то Западът щеше досега да е изтребил всички ненужни.

Как така, физически ли?

Е, китайците вече не могат да бъдат изтребени лесно (усмихва се). Златният милиард“ трябваше да си отговори на въпроса: да се ликвидират 100 млн богати или 7 млрд бедни хора. Винаги съм казвал, че в общата схема на развитие на планетата сценарият на „златния милиард“ не минава. Ето защо за един преходен период бяха предвидени трима велики държавници: Ленин, Сталин и Елцин…

Можем ли да наречем Елцин велик държавник?

Ще поясня защо. Отказване от сценария на „златния милиард“ е първият етап. Всъщност, трябва да бъде ликвидирана всякаква елитарност. Изобщо не трябва да има елити. На технологичния етап на развитие бяха нужни само финансови елити. В тяхната сянка се намираше истинската интелигенция, която развиваше науката. След момента на познанието на технологическите основи, елитите трябва да изчезнат. Съветският съюз също беше елитарна система. Сиреч, Ленин и Сталин успяха, чрез създаване на СССР, да  помогнат на Третия свят да укрепне. Сега, унищожаването на Третия свят, на бедната част на Човечеството, стана невъзможно. Значи ще бъдат унищожени богатите, което и става днес. Елцин реши задачата принципиално – унищожи съветския елит.

Разбира се, той нищо не разбираше. Събития от такъв мащаб не могат да протичат по волята на някакъв глупак. Те са заложени в аналите на проекта. При унищожаването на СССР трябваше да бъде унищожен съветския елит, който по това време беше загнил. Веднага, след като неговото отстрелване беше прекратено, той започна да загнива. Но тъй като съветският елит беше продуктивен и беше решил принципиални задачи, неговото унищожаване не беше кърваво.

На мястото на този елит Елцин създаде елит, който ще бъде унищожаван по ужасяващ начин, без всякакво състрадание. Ампилов - в началото на 2000-те години, ми казваше: „Хулят Берия, но сега ние няма да действаме като него. Просто на всеки регион ще предложим да изготви списък от лица, които хората ще могат да ликвидират без съд и присъда.

Имате предвид лидера на движение „Трудова Русия“ Виктор Ампилов?

Да, той беше крайно ляв. Запознах се с него в началото на века. Не зная дали това беше само негова идея или и на някой друг. Същността е, че Ленин, Сталин и Елцин осигуриха преход към нова социална организация без елит. „Който произнесе думата „собственост“ – до стената или 20 години лагер без право на кореспонденция“ – това беше формулата на Ампилов.

Движим ли се към глобална диктатура?

Диктатура на висшия разум. При нея ще има само закони на Създателя и никакви други. Трябва да се осмислят законите на този свят в социалната сфера и да живеем по тях. Докато това не стане, ще продължава проливането на кръв като на заключителния етап ще се лее кръвта на елита.

Аз израснах в среда, в която имаше много „блатни“. Например с мен работеше Володя Захаров, син на маршал Захаров. И много други. От 1960 г., когато започнах работа в Първи Ракетен институт (сега Изследователски център „Келдиш“), с очите си наблюдавах загниването на елита. Ние мърморехме като самосвали. Всички сравняваха своите възможности с възможностите на колегите си на Запад. Погледът на всички беше насочен  натам. Например, Олег Попарин, веднага след като отработи задължителните 3 години, замина на изложба в Монреал и завинаги остана там. Другите имаха същите стремежи. Съветският елит загниваше интензивно и към края на века той загни окончателно. Въпреки че Съветският съюз в много области изпреварваше Щатите, особено във фундаменталните проблеми. Американците бяха първи само по въпросите на обслужването.

В кои области беше водещ Съветският съюз?

В същата тази атомна енергетика. Например, ние създадохме ефективни системи за разделяне на урана, а САЩ не можаха. Те тръгнаха по погрешен път и в края на века техните технологии станаха нерентабилни. Тъй като в САЩ урана е малко и е безсмислено да се създава отново промишленост за урана, американците заложиха на разрушаването на Съветския съюз. И първото нещо, който те подписаха веднага след разпадането на страната е „Договорът Гор-Черномирдин за доставяне на уран за американските атомни реактори“. В източната част на САЩ до 40% от електроенергията идва от АЕЦ. Ако за централите не пристига руски уран, САЩ ще престанат да съществуват след една година.

Освен от Русия купуват ли уран от другаде?

От никъде другаде. Русия притежава 50% от световното производство на Уран-235, при това по най-ефективни технологии.

В какво се състои основното противоречие между САЩ и Китай? Хората често говорят глупости по отношение на енергетиката, а не виждат основополагащото. Ето, в МГИМО, през 2005 г., ме поканиха да направя изказване. Дойде моя ред и казах: “Главното световно противоречие  се крие във факта, че китаецът разходва 1 тон горива, а американецът – 16 тона“. Срещу мен седеше немец, аташе по науката. Той допълни: „Не, американецът – 20 тона, а ние, германците – само 4-5 тона горива“. Казах му: “Благодаря, ходът на Вашите мисли е разбираем“. Тогава той запита: “Виждате ли изход от създалата се ситуация?“  Отговорих му: „ Да, същият какъвто виждате и Вие – унищожаване на социално-икономическата структура на Съединените щати“. Главата на германеца клюмна, а професорското тяло на МГИМО подскочи почти до тавана. От този ден повече не са ме канили (усмихва се).

Новите енергетически технологии са създадени така, че усвояването им лишава Запада от предимствата. Ето, от 1996 г. аз предлагам да се даде път на безалтернативна енергетическа технология, която да работи през 21 век. Колкото по-дълго се бави внедряването й, толкова повече кръв ще се пролее.

Какво предлагате Вие?

Предлагам да се провежда делене не на Уран-235, който е в малки количества, а на Уран-238. Притежавам действащ патент. Когато американците научиха, те също регистрираха патента. При това - за военни приложения. Те отделиха 70 млн. долара. Аз не започнах да работя по въпроса. Работеше моят сътрудник. Мислех си, че ако започнем работа по патента в САЩ, то после ще сключим същия договор с всички страни. Но до този момент това не ни разрешават.

Кой не разрешава?

В нашата страна забраната идва от върховната власт; в края на краищата от американците, които ние слушаме. Защо Дворкович беше свален, защото той каза, че „висш приоритет за Русия е финансовата стабилност на САЩ, а висш приоритет на американците е стабилна Русия.“  Ако  Русия загине, в продължение на една година Съединените щати ще престанат да съществуват.

Причината уранът ли ще бъде?

Да. В практиката си имам такъв епизод. Моя позната ме покани на събеседване. Там имаше и един господин. Веднага разпознах, че е сътрудник на ЦРУ. Той ме запита„Аз съм бизнесмен. Дайте ми съвет за бизнес в Югоизточна Азия?“ Отговорих му: „Представете си, че двамата с Вас сме съветници на Обама. Какво бихме му препоръчали? Същото, което извърши във „Фукушима“, да извърши и в Персийския залив. Спира се експорта на петрол, цените на петрола достигат неподозирани високи стойности. Всички развиващи се страни изпадат в криза, а САЩ, със своите шистови горива ще командват парада няколко години“. ЦРУ-шникът се облещи, не можейки да разбере защо Белият дом досега не е извършил това. Аз поясних: „Още в 2005 г. казах на китайците, че ако Америка ви дойде до гуша, пращате 1 млн китайци в Забайкалието. Там, в гр. Краснокаменск, се намира заводът за обогатяване на Уран-235. Тухла по тухла го разграждате и след една година САЩ престават да съществуват (смее се). На завода в Краснокаменск се крепи балансът в целия свят. Той беше построен до китайската граница, възможно по-далеч от Запада. И при нас, в европейската част на Русия, 40% от електроенергията идва от АЕЦ. За нас съществува същата заплаха. Но Западът трябва да бъде унищожен, защото финансово той е елитарен и не решава стратегически задачи. Главната задача на Човечеството е не да плюска, а да развива разумаЗащото пред хората  стоят  много сложни задачи за разрешаване.“

Вие твърдите, че взривовете във „Фукушима“ са работа на американците. В какво се състои логиката им за това?

Завършваше програмата „Гор-Черномирдин“. В заводите не достигаше обогатен уран-235. Програмата включваше и доставки на уран от утилизирани бойни глави. И така, 50% от американските АЕЦ работят на ядрено гориво от нашия завод в Краснокаменск, а останалите 50% - на уран от наши боеприпаси. Американците се готвеха отдавна и се бяха запасили с уран. През 2011 г. те взривиха „Фукушима“. На тази тема аз съм публикувал рецензирана статия в научно списание.

Мислите, че те наистина са взривили АЕЦ?       

Има достатъчно факти. Първо, китайците заявиха това веднага след взрива. Те казаха, че японците са провели неуспешно изпитване на атомна бомба, за да станат членове на Ядрения клуб. На Токио, след войната, беше забранено да влиза в Ядрения клуб, но след като цял ред държави вече нарушиха тази рестрикция… Второгерманците и французите обявиха, че са регистрирали радиоактивна емисия. Трето, в този район на Тихия океан екипаж на американски кораб, е получил свръхдоза (месечната доза, б.пр.) облъчване недалеч от епицентъра.  Съдебните дела за искове по този случай продължават, но не ги коментират. И четвъртокъм моята статия съм приложил сеизмограми.

Официалната версия е, че взривовете са причинени вследствие авария на дизеловите генератори. Военните своевременно са доставили електрогенератори, но пък не съумели да ги включат да заработят. Стандартите (куплунгите, б.пр.) се оказали различни(?!). „Дядя Ваня“ как действа в такъв случай? Оголва краищата на проводниците и завива краищата им. А излиза, че японците не са се досетили да постъпят така.

Тоест, подобна версия на аварията не е издържана…

Разбира се, че не е. В света са станали всичко на всичко три големи аварии, едната от които в САЩ – аварията на АЕЦ Tри Майл Айлън в щата Пенсилвания през1979 г. Те от глупост разтопиха своя реактор. Останалите две аварии – „Чернобил“ и „Фукушима“ - се дължат на умисъл. В Япония всеки атомен блок се дублира с ТЕЦ, затова авариралите блокове веднага бяха превключени. Страната изпадна в тежко финансово положение и поиска разрешение да включи енергийни мощности. Беше й разрешено. След „Фукушима“ договорът „Гор-Черномирдин“ беше продължен до 2017 г. Дали е приключил вече не съм сигурен, нямам сведения.

Да се продължи със спиране на ядрени блокове по-нататък беше възможно или в Украйна, или в Корея. Но Китай веднага предупреди, че е против бардак на Корейския полуостров. По скоро – спиране на ядрени мощности ще следва в Украйна, където 52% от електроенергията идва от АЕЦ.

А оставащият уран ще изнасят в САЩ?

Разбира се. Зареждането на реакторите в Украйна се провежда от американската компания „Уестингхаус“, а какво е горивото в тях?

Руски уран?

Естествено. Затова с Украйна няма оправия. Трябва да им се каже: ако утре не отстраните Порошенко, повече доставки на уран от Русия няма да има. След като никой не се досеща за този ход, излиза че всички са тъпи. Като че ли „Уестингхаус“, дето няма нито една центрофуга, - доставя урана на Иран (усмихва се). Всичкият уран е от Русия!…

Това е разбираемо за Украйна, но защо САЩ удариха по Япония?

Америка има 100 ядрени блока: 50 блока работеха на обогатен уран от Краснокаменск, а останалите 50 – с уран от ядрените бойни глави. Когато прекъсна утилизирането на боеприпасите, трябваше да бъдат спрени 50 блока в САЩ. А японците имаха точно 50 блока. И затова бяха спрени 50 японски блока.

Японците също ли купуват уран от Русия?

Япония е особен случай. Мога да кажа само, че на Русия принадлежи 50% от световния пазар на уран. Англия и Франция имат собствен ресурс от уран. Сега Макрон заявява, че ще ограничава атомната енергетика. Защото Китай се е настанил в Африка, а Франция получава уран от там. В петата република 72% от производството на електроенергия е от АЕЦ. Наближава  катастрофално положение, защото скоро французите ще престанат да получават уран от Африка…

Връщайки се към Украйна, правилно ли разбирам, че целта на гражданската война също е свързана с атомната енергетика?

Да, за да е налице повод за спирането на  другите АЕЦ. За да се оправдават с настъпилия хаос в страната. За излезе, че всичко това е направено от някакви хулигани и радикали, а не от самите власти. Аз вече съм написал куп писма по тази тема, а именно - да не затварят реакторите чрез разтапяне на активните зони. Защото това ще бъде един кошмар. Надявам се да не се взривяват, както в Япония.

Бихте ли пояснили на достъпен език какво представлява „разтапяне на активните зони“!

Това е което се случи на американската „Три Майл Айлънд. Аз им предлагам ако ще спират реакторите, то да бъде поради повреда на парогенераторите. Ние, в 1980 г., заменихме всичките, защото имаха дефект и масово излизаха от строя. Да се изработят нови за Украйна не е възможно никъде по света, защото на Запад технологията е различна, а нашето производство също е в упадък. „Атоммаш“ вече не може да изработи такова количество  парогенератори…

Не съм сигурен че ще направят точно това. Аз дадох доста силна гласност на проблема. Но ако все пак се случи, на всички ще стане ясно, че „акцията в Украйна“, е била предварително планирана.

Във всеки случай ли ще се наложи спиране на реакторите?

Ще се наложи. Затова и продължава този бардак в Украйна. Освен това Крим. Защо го взехме и сами ли предприехме този ход? Детска градина. Китай подготвяше свой инфраструктурен обхват на полуострова. И още работи интензивно в Краснодарския край. Отново никой не знае, че на 20 километра от Минск има милионен град населен с китайци.

Казвате че на 20 км от Минск има милионен град населен с китайци?

Да, и сякаш никой не знае за това. Самите китайци са ми казвали, че са замисляли търговски маршрут през южна и източна Украйна и строеж на две дълбоководни пристанища в Крим. Веднага след като Янукович подписа тази договореност, на нас ни беше заповядано да вземем Крим.

Кой ни заповяда да присъединим Крим?

Не зная, даже не се досещам (усмихва се)… Обикновено това прави банкоматът.

Искате да кажете, че става въпрос за уговорен „мач“?

Не. Под „уговорен“ се подразбира участието на две равнопоставени страни. Това беше команда, заповед. Наистина, ситуацията е много сериозна.

Какво мислите по повод решението на Тръмп да излезе от ядрения договор с Иран?

От началото на века повтарям, че никой няма да пипне Иран. Всички се борят срещу обогатяването на урана, и като че ли не знаят, че атомната бомба се прави от плутоний. Как може да се получава плутоний. Под трибуната на стадиона поставяш реактор, графит и уран. При работата на реактора се получава плутоний, а с плутония правиш бомба. Ако имаш на разположение оператори-камикадзе, не трябва дори да създаваш специална технология. Те ще изработват смяната си и ще умират от радиацията. Даже и специален завод не е задължително да се строи. Така че Иран отдавна има атомна бомба.

От коя година, например?

Приблизително от 2000-та година. Ако бяха посегнали на Иран, то той незабавно би ударил Израел с ядрено оръжие. Целта се намира близко. Аз съм говорил с иранците, когато ни гостуваха. Питах ги: Абе, къде криете вашата атомна бомба?“ В отговор те хихикаха.

Защо тогава Тръмп разиграва този спектакъл?

Трябва да се мътят главите на хората. Освен това работата е там, че плутониевата бомба е „мръсна“, тя „свети“ много силно. (т.е. тя е радиоактивна, б.пр.) Плутоният е реакторен. А урановата бомба, ако урана се изолира от природна суровина, е „чиста“. Затова, ако за ядрен тероризъм трябва да се внесе в страната чист уран, то това може да стане с пълнеж на златни пръстени, златни зъби, огърлици. Чистият уран може да се превозва без проблеми. Ето защо той е опасен.

А полоний може ли да се превозва безопасно?

От него са необходими много малки количества. Това не е уран, от който са необходими 20-25 кг (за атомна бомба, б.пр.). От полоний са необходими грамове, които могат да бъдат прекарани в ампула.

Какво е положението сега в Украйна?

Ето за какво трябва да се алармира. Почнат ли да разтапят активните зони, после какво ще правим? Там, около АЕЦ, няма да може да се припари. А Китай има намерение да направи от Украйна зърнена житница. Затова напира натам. И да се разграничи от Европа, която трябва рано или късно да се откаже от органичните (изкопаемите, б.пр.) горива. Какво да се прави? Пикът на използване на всички видове органични горива вече премина. От 2020 г. ще започне съкращаването  им.

Вие твърдите, че аварията в АЕЦ „Чернобил“ е режисура на ЦК на КПСС. Има ли доказателства?

Не зная точно дали в ЦК или в друго ведомствоНо в ЦК имаше човек с фамилия Копчински (Георгий). Той работеше в Чернобилската централа и после беше преместен в ЦК. По това време се провеждаше експеримента. За да се взриви АЕЦ, просто удължиха времето на експеримента, реакторът продължително време престоя и се „отрови“. Това е ясно. Но друго е важно: отначало се опитаха да предизвикат аналогична авария в Ленинградската централа.

Коя беше годината?

През 1975 г. Но там се получи в малък мащаб. Радиацията беше изхвърлена през един от технологичните канали. Реакторът не се взриви. И това се случи в Съветския съюз, където имаше образцов ред. Трябваше да се чака друг сгоден случай. Когато на всички стана ясно на кой е възложено това дело, беше взривена и Чернобилската АЕЦ. Причината е една: на Съединените щати беше нужен уран. Ако Съветският съюз не се беше разпаднал, то това щеше да се случи още тогава с Америка. Но това не стана възможно, защото СССР също беше елитарна система. Съветският елит беше дискредитиран и народът вече му нямаше вяра.

На какво се дължи важността на Персийския залив?

Една бомба в Залива означава, че ядреното цунами ще сложи  край на местния  добив на петрол, цените ще хвръкнат нагоре, а Китай ще изпадне в рецесия, тъй като не е богат на изкопаеми горива. А Съединените щати имат и петрол, и шистов газ. Те известно време могат да преживеят и без доставки от Залива. А и Венецуела не е далече… Всичко се върти около енергетиката.

Какви са целите  на САЩ и Китай във Венецуела?

Да контролират венецуелския добив на петрол.

Но американците и сега го купуват…

Да, засега го купуват. Но ако Китай сложи ръка на целия венецуелски експорт на петрол, няма да остава за американците

Но Съединените щати вече са на първо място по добив на горива.      

Това се дължи на т.нар. шистов газ. Шистови горива може да добива този, който печати необезпечени хартийки, с които търгуват идиотите. В Китай има много повече и шистов газ, и петрол, отколкото в САЩ. Но засега китайците не притежават технология за рентабилен добив. А американците дотират, печатат хартийки и раздават на идиотите. Само за сметка на печатната машина.

В Украйна и в Русия има шистови залежи от петрол колкото искаш, но добивът излиза твърде скъп. А колкото по-скъп е добивът, толкова по-малък става потенциалният кръг от купувачи. Ако печатната машина на САЩ престане да работи, американците ще престанат да добиват петрол от шисти.

Какво бихте казал за вулкана Йелоустоун?

Това е слабо място на САЩ. В него да хвърлиш една мегатонна бомба и Щатите няма да ги има. От началото на 21 век повтарям, че акад. Сахаров е велик човек, защото предложи сценария „Посейдон“. Подводница с бомбата се приближава незабелязана към брега, изчаква команда и се взривява като ликвидира с вълната цунами  всичко, което е необходимо.

Единствено Русия е неуязвима за подобен сценарий. В Китай значителна част от промишлеността е разположена на брега, в САЩ е същото. Да не говорим за Европа и Япония. Например, ако в Северно море се взриви бомба, то малко ще остане от Европа. Всички страни са зависими от „Посейдон“, освен континентална Русия. Това също е предвидено от висшия разум. Русия не трябва да бъде унищожена.

Възможно ли е вулканът Йелоустоун да избухне и без бомба?

Това е реална опасност. Сега за Йелоустоун малко се пише. Не съм сигурен дали намаляването на броя на публикациите не е свързано с приближаване на описания сценарий. Ако САЩ започнат да се разпадат на части, нашите ще си вземат обратно Аляска. Преди няколко години бях в Анкоридж. А пропо, главната улица носи името на Ленин и паметникът му стои там. Голяма част от хората в Аляска желаят присъединяване към Русия.

А ще има ли тунел под Беринговия пролив?

Тунелът е технически проблем. Реализирането му зависи от властите и когато решат, че е икономически изгоден, ще го построят. Става въпрос всичко на всичко за 30 км. Може и мост да се построи без огромни  разходи.

Днес, главен трябва да бъде въпросът с визията  за бъдещото развитие. Отказване от всякаква елитарност. Този въпрос изниква навсякъде и на първо място в енергетиката. Ако нещата се забавят, ще се наложи в енергетиката да се предприемат сериозни ограничения, които от своя страна ще бъдат съпроводени със значителни човешки жертви.

Можете ли да посочите един пример?

Представете си, че подаването на енергия  в  Европа бъде изключено. Какво я очаква? Въпрос на съобразителност. Мигрантите са я наводнили. Ще започнат ли да колят ненужното бяло мнозинство? Ще го колят и то интензивно. Защото белите сега не могат да го предвидят. А щом няма визия, значи ще има кръв.

Вие обрисувахте доста мрачна картина на капитализма. Всичко ли е в толкова критична фаза?

Времето, когато капитализмът беше позитивен  премина, изтече. Имам предвид технологическия етап. Нужен ли ми е например Абрамович? Обяснете ми. Той не фигурира в сценариите на развитие.

Сега пред човека стои задачата да работи в ирационалната област. Трябва да се определят други форми, в които може да съществува разумът и да създава нови светове. Защото този свят е създаден от Висшия разум. Човечеството трябва да достигне потенциала на висшия разум. Този разум, създал света, е резултат от развитието на Човечеството за цялото време на неговото съществуване. В ирационалното времето отсъства. Човечеството трябва да се научи да създава светове, вместо да зависи само от джоба. Това е неизбежно.

Вярвате в Бога?

Какво означава „вярвам“? Аз просто зная. Светът е създаден по определен проект не от хората, а от Висшия разум. В терминологията на християнството той се нарича Бог-отец. Аз го наричам Висш разум. Задачата пред хората е да проумеят неговите закони и да живеят съгласно тях.

Работата е там, че методът на демократичния подход, когато всеки човек имаше право на свое мнение, до определен момент беше рентабилен. След като сме опознали естествените закони, сега идва времето, когато трябва да се създават социални закони. Ето защо следва да изхождаме от фундаменталната аксиоматика заложена в учението на Исуса Христа.

Реално ли е построяване на свят на основата на ненасилие?

Да се промени светът може само с насилие, защото този, който е захапал кокала ще се държи за джоба си до последно. Когато бъде ликвидирана частната собственост, едва тогава ще може да възникне света на ненасилието. Това е разговор за свободата. Свободна може да бъде не тълпата, а колективът, който работи над определена задача. Тълпата е престъпна и лишена от разум. Нали тя викаше „Разпни го!“.

Демокрацията дава власт на тълпата и бързо я подменя с паритеАз винаги съм смятал демокрацията за най-престъпната форма на обществена организация. Алфред Нобел навремето казвал: „Демокрацията е стадо идиоти, управлявано от измета на обществото“.

Превод от руски Румен Воденичаров



Тагове:   уран,   шистов газ,   хартийки,


Гласувай:
6



1. peperutka - !!!!! ето, това е хубава статия..
29.09.2019 10:27
Благодаря ти, пак ще се върна..
ето, така, е нужно да се тълкуват...нещата, безСтрастно и съзнателно
цитирай
2. peperutka - тоочноо така !!!!
29.09.2019 10:28
Сега пред човека стои задачата да работи в ирационалната област. Трябва да се определят други форми, в които може да съществува разумът и да създава нови светове. Защото този свят е създаден от Висшия разум. Човечеството трябва да достигне потенциала на висшия разум. Този разум, създал света, е резултат от развитието на Човечеството за цялото време на неговото съществуване.
В ирационалното времето отсъства. Човечеството трябва да се научи да създава светове, вместо да зависи само от джоба. Това е неизбежно.
цитирай
3. radostinalassa - Острецов е атомен физик
29.09.2019 10:47
Той именно твърди, по мои постове, че Чернобил и Фукусима са теракти, че Буревестник е фейк, че Вълната от Посейдон може да достигне 500 м, защото това е радоиактивно цунами.
Че янките потребяват 16 - 20 тона топливо, а германците 4 - 5. И целия свят мечтае да ги няма.
цитирай
4. radostinalassa - Казваш човечеството, но...
29.09.2019 11:22
единно човечество няма . Има един вид човек с 4 подвида. Разликите между тях са огромни. На Русия дължим оцеляването на хората по света. Защото янките са наследници на кръвожадните пирати и робите.В Русия се намират най - умните хора . Това е факт, както и у нас.
Ако се смесят хората, ще се получи израждане и гибел на човечеството. Това няма как да се допусне. Тогава висшият разум щуе ни унищожи отново, както е ставало много пъти. Осъзнай се най - после.
цитирай
5. eva666 - дообре де, аз съм Честен човек!...от кога си чатим..
29.09.2019 11:45
имаш много полезни неща.ноо..встрастяваш се /а,това е лоша поличба))
което е полезно, аз го попивам веднага!
затова, отворих и Нова Тема- за расите и Окултното познаниЕ!
аз, държа на това, ти залягаш в 90% на фактите, на Физичните факти.
усещащ ли Разликата...
хубава неделя, и пак благодаря, харесах..
цитирай
6. oia - Дано не се разгневите--Има земно ...
29.09.2019 14:19
Дано не се разгневите--Има земно население, от индивиди, които трябва да израстват до ниво ЧОВЕК. Така, че не може да има единно човечеството, по простата причина, че липсва масата /количеството/, както и качеството на човешки показатели. ЧОВЕК е звание, а не определение
цитирай
7. radostinalassa - 6. oia
29.09.2019 16:32
Според Ведите около 700 год. на земята идват сивите, които се смесват с негрите и жълтите. Само белите са неподвластни на златото, което им предлатгат, за да вземат жени за себе си. Защото те са хермафродити и им трябват земни жени. И т.н. И така всички освен нас имат синя кръв, което се доказва с реакцията на Манойлов.
И според Иван Белокон е много трудно човек да се сдобие с електронен микроскоп, с който може да се види каква мусорна ДНК имат тези потомци на сивите.
Но тя е различна от човешката.
цитирай
8. oia - Ще се върнем много по-назад в хил...
29.09.2019 23:02
Ще се върнем много по-назад в хилядолетията преди да се появят сивите.
Те са се появили, когато вече индивидите са съществували и е имало някакъв изграден порядък за съществуване. Как е станало заселването на земята, не казвам възникването на ЖИВОТ Заселването на Земята е станало чрез посяването на плазмени капсули, които при възникналите благоприятни климатични условия са се отворили. Те са със съвършенна аеродинамична форма. След достигане на определена зрялост е започнал размножителен процес, който в никакъв случай не може да е отъждествен с ЖИВОТА.
Дишането и храненето е съществуване, а не ЖИВОТ. Съществуването подготвя почвата за ЖИВОТА. Пола е заложен априори в плазмената капсула, а и не само той. След хиляди земни години съществуване на индивиди е трябвало да влезе в действие другия процес--наречен БИОЛОГИЧНО ИЗВИСЯВАНЕ---ПРИ КОЙТО ПРОЦЕС СА СЕ НАМЕСИЛИ СИВИТЕ И: С КОВАРСТВОТО СИ ДО НЯКЪДЕ СА НАРУШИЛИ ТОЗИ ПРОЦЕС. Темата е огромна. Имайте в предвид, че сивите са с много нюанси и нюанса отговаря на коварството им. Това със златото
са приказки за лека нощ. Този който има енергиино превъзходство защо му е да се разплаща със злато. Що за безумие е това ?????
цитирай
9. radostinalassa - Не си ме разбрала
30.09.2019 16:29
Сивите, / евреите/ идват на земята от друга галактика / това се познава по формата на мусорната ДНК / . Нашата има форма на нашата галактика. Те са хермафродити и трябва да се кръстосат със земляни, за да се възпроизведат. Само белите племена не им дават дъщерите си за жени. За жените , които си вземат , сивите плащат със злато на негрите и жълтите. Техните потомци вече не са хермафродити. Това го пише във Ведите, които са нашата история.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 8605614
Постинги: 9723
Коментари: 16118
Гласове: 5998
Календар
«  Януари, 2023  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Телегонията не съществува при бялата раса
3. Болкотерапия чрез молитвената поза. Лекува епилепсия, рак и пр. болести чрез активиране на защитните ни механизми.
4. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
5. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
6. Заземяването лекува възпалителните процеси
7. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
8. Душата, нейната генетика, потомците ни.
9. Връзката между българи и шумери
10. Реинкарнацията и генетиката
11. Раждането на тракийската азбука
12. На земята живеят четири вида човек
13. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
14. Американските бомби с обеднен уран
15. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
16. Енергоновата система на кръвта
17. Руският език не е руски, а български
18. Подслушват ли телефона ви?
19. Българският език - езикът на първите хора!
20. КОВИД - 19 и старите лекари
21. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
22. Ябълков оцет - мастер клас
23. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
24. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
25. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
26. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
27. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
28. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
29. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
30. Без САЩ комунизма нямаше да се роди