Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2020 19:33 - Кой вътре в нас ни контролира?
Автор: radostinalassa Категория: Други   
Прочетен: 358 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Свободата на волята и човешкият избор е мит През 1983 г. в САЩ е проведен експеримент от неврофизиологичния изследовател д-р Бенджамин Либет. Подопитният бил помолен да вдигне ръка, когато поиска, и била маркирана отметка, когато това желание възникне.   Към субекта е свързан осцилоскоп, който отбелязва активността на мозъка. Резултатите бяха невероятни, особено заключенията, които произтичат от тях. Първоначално беше регистриран скок в мозъчната активност и едва след 350 ms имаше желание да се вдигне ръката. След 200 милисекунди дланта се вдигна.   Трябва да разберете, че това са просто огромни числа, за да работи мозъкът, тоест решението в мозъка на пациента вече е взето, но той все още не знае за него, неговото аз, неговото съзнание не е решило нищо и не знае дали ръката му ще се вдигне. Но всъщност - мозъкът вече отдавна е взел решение и е наредил да се появи желанието да вдигне ръка.   Най-просто казано, действията ни не се контролират от нас, ние изглеждаме просто наблюдатели, просто гледаме филм за себе си, но решенията се вземат не от НАС, не от нашето „аз“. Но по някаква причина ние приписваме решенията на себе си.   Ако имате желание, не защото го искате, мозъкът ви е наредил да „искате“, „да обичате“, „да правите“, просто виждате действията му и ВИНАГИ се съгласявате. Сякаш нашето съзнание е заключено в една стая с изнасилвача, той ни казва какво искаме и какво мислим, а ние се преструваме, че това е нашето решение.  

image



Много години подред съм фаталист и такъв експеримент само потвърждава липсата на свободна воля у хората. От мистична гледна точка ние сме контролирани от някаква същност, ум, който ни дава заповеди какво да правим и как да живеем, а ние сме просто неговият аватар за месо. Следователно мнозина могат лесно да усетят друга същност или личност в себе си. За да направи този паразит невидим, той излага своите желания за нашите и така ни имитира. Или когато не можем да вземем решение и да бързаме, факт е, че субектът просто не ни е дал заповед. От технологична гледна точка нашият алгоритъм е предсказуем - човек изобщо не е толкова сложно същество в поведението, както сме мислили преди, а ние сме просто ботове в симулацията, действащи според определен сценарий, реагиращи по определен начин на промените. Илон Мъск например също твърди, че според изчисленията с вероятност 99,99% - нашият свят е симулация. Но най-лошото е, че за такава симулация не е необходима технология, самият ни мозък може да формира този свят, тази симулация. Ако сте се сблъсквали с психически халюцинации, тогава разбирате, че те не могат да бъдат разграничени от реалността. Мозъкът не вижда разликата между реалното и измисленото, всички усещания на света - зрение, тактилни, звукови - отиват в мозъка и той лесно може да ги генерира.   Напълно възможно е да се окаже, че някакво същество (това, което наричаме наш Мозък) лежи в затворена стая и генерира симулация, действаща чрез нас като контролер на месо, а нашето съзнание, осъзнаването на нашето „Аз“ е просто страничен ефект.   Всъщност няма какво да възразите срещу това твърдение, но ако все пак искате да направите това или да добавите нещо, тогава добре дошли в коментарите.
Гримуар


Тагове:   мозък,   Паразит,   ликогала,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13350540
Постинги: 11681
Коментари: 18497
Гласове: 6698
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК