Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2020 17:39 - Заблуди ли ни Китай за суровите К19 мерки – Пекин подтиква целия останал свят към икономическо самоубийство
Автор: radostinalassa Категория: Други   
Прочетен: 320 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
с лансирането на прекомерно тежки противоепидемични мерки, докато на свой ред се готви да се възползва от пренареждането на пъзела на геополитическо равнище


§ Една от малкото, които устоява на практиката е Швеция. Единствено там не е наложена национална карантина, а страната възприема по-леки мерки за справяне с вируса, разчитайки на колективен имунитет към болестта.

Реакцията на Швеция е масово критикувана от западния свят, но най-ожесточено от Китай. Скептицизмът на скандинавската страна към Китайската комунистическа партия и нейните действия има други корени – през януари Пекин заплаши, че ще прекъсне търговските си връзки с Швеция, защото наградили Гуи Конгуоу – шведски издател, задържан в Китай. Скандинавците не отстъпиха.

Решението на Швеция да не последва примера на Китай му коства сериозни критики, особено в проправителствените китайски медии като „Глобал таймс“. „Китайски анализатори са изключително скептични към груповия имунитет. Според тях НЕналагането на карантина е нарушение на човешките права и сочи за нисък морал. Т.нар. човешки права, демокрация и свобода отиват в грешната посока в Швеция, а страни, които са толкова безотговорни не заслужават Китай като приятел“, пишат в изданието.

Шведските социални мрежи са бомбардирани от тролове с подобна прокитайска реторика, убеждавайки скандинавците, че решението на правителството е равносилно на геноцид.

Репресия, карантина, ефективност

Докато Китайската комунистическа партия твърди, че се е справила с COVID-19 единствено благодарение на карантината, опитът на останалите страни не сочи в съвсем същата посока.

Италия, чиято национална карантина беше най-продължителна и стриктна, до голяма степен се справи с местната епидемия от болестта, но на цената на изключителен икономически колапс.

Други държави, които също избраха масови карантини, успяха да намалят бройката болни, но за кратко – на много места в Европа в момента вече се говори за втора вълна. В същото време икономиките им са на ръба на оцеляването.

Пекин, пък, сякаш вече не помни вируса или поне в никой аспект от политическите и икономическите дейности на комунистическата страна не личи свръхсъобразяването с противоепидемичните мерки, което само преди половин година проповядваше.

От началото на пандемията много анализатори изразиха съмнения, че в Китай карантината е използвана като още един метод за репресия на гражданите. Представяйки я като изключително ефективна превенцията от новия коронавирус, по-голямата част от света започва да прилича на Китай.

В същото време там втора вълна няма. Навсякъде другаде по света бройките заболели и смъртни случаи от COVID-19 отново нарастват, но в страната, където всичко започна, пандемия сякаш не съществува.

Още в разгара на първата вълна стана ясно, че Китай сериозно са занижили бройката си заразени и починали от COVID-19, макар истинските цифри да не са известни.


: http://www.budnaera.com/



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13322073
Постинги: 11674
Коментари: 18491
Гласове: 6696
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК