Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2022 20:38 - Русия готви енергийна цар - бомба, Франция е бясна на Германия, а във Великобритания изобщо няма шистов газ
Автор: radostinalassa Категория: Други   
Прочетен: 2824 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 11.11.2022 21:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Русия готви енергийна цар - бомба, Франция е бясна на Германия, а във Великобритания изобщо няма шистов газ      
За това алармираха водещи експерти от западни мозъчни тръстове.
Те твърдят, че Русия е на път да взриви енергийна цар - бомба, която ще потопи САЩ в мрак.
Междувременно наближаващата зима отново разкрива дългогодишни проблеми в американската енергийна система.  
  И на мъгливия остров, помпозно обявеното шистово производство от Лиз Трус беше издухано, без да има време да излезе извън високите офиси.
Междувременно френското ръководство се изкриви от коварната стъпка на ФРГ, но нека поговорим за всичко по ред.  
  Приятелство приятелство, но парите са отделно.  
Докато термометърът в западната част на континента неумолимо се понижава, сигнализирайки за скорошното настъпване на студеното време, интензитетът на противоречията в държавните служби на Европа разклаща стола на германския канцлер. Сега, изглежда, и съседите искат да го анатемосват:  
Париж е бесен от стартирането на схема за вътрешна енергийна помощ в Германия на стойност 200 милиарда евро.  
Тук си струва да поясня откъде идват тези 200 млрд.
Говорим за кредит, одобрен от САЩ. Но най-голям интерес тук представляват изчисленията на Белия дом.
Ето какво казва The Telegraph по въпроса:   „Париж е недоволен от факта, че германските власти дават предпочитание на американските оръжия , което от своя страна сигнализира за нарастваща пропаст между страните от ЕС във военния и енергийния сектор“, съобщава RG.RU.
    Тоест значителна част от отпуснатия заем ще бъде върнат обратно, включително под формата на плащане за американски LNG.
А в Европейския съюз заради общия пазар ще остане само инфлацията, разпределена равномерно между всички негови членове.
Така че, като критикува Германия, Макрон всъщност точи зъби срещу САЩ.  
  Шолц искаше да скочи и да извика: „Старшината ми нареди!“ Но студената ръка на Аналена Бърбок го дръпна назад.
Германските "зелени" не свирят последната цигулка в този оркестър.
Спомнете си само колко усилия положиха те ФРГ да се откаже от ядрената енергетика. Тогава германците преминаха от атомни електроцентрали към евтин руски газ, оставяйки Съединените щати извън картината. Но това е грешно!  
  Не е ясно само защо Макрон е по-бесен: защото не е първият, който се е досетил за кредитната схема, или е воден от осъзнаването на факта, че последствията ще паднат и върху плещите на Франция
Отношенията между страните вече са обтегнати до такава степен, че отоплението за зимата в Бундестага и Елисейския дворец може изобщо да бъде изключено.  
  Но Макрон, ако си спомняте, искаше Европа от Лисабон на Изток и собствена европейска армия, но в един момент нещо се обърка.  
  И плановете, че Франция ще направи всичко възможно, за да спаси Германия, за да не изпадне в зависимост от Русия, се оказват напразни.
Ето защо постепенно се приближаваме към британската шистова революция. Може би все пак тя ще спаси Стария свят?
С пищност, обявена преди два месеца, програмата за извеждане на Великобритания от енергийната дупка се натъкна на премиерския пост на Риши Сунак. И Русия отново беше виновна за това:  
„Решението на британския премиер Риши Сунак отново да забрани производството на петрол и газ от шистови образувания е до голяма степен в интерес на Русия и вреди на икономиката на Лондон“, оплаква се колумнистът на The Hill Робърт Брайс.  
Авторът твърди, че Великобритания има огромни запаси от този енергиен ресурс. Но откъде ще дойдат огромните резерви в Мъгливия Албион?
Газа на Шрьодингер  
Различните данни за потенциалните запаси от природен газ на острова са просто чудовищни: от 36,8 трилиона според Британската геоложка служба до 730 милиарда от Администрацията за енергийна информация.
В същото време през 2016 г. производството възлиза на 43,3 милиарда mі. Доказаните запаси за същата година възлизат на 207 милиарда, което не би било достатъчно дори за 5 години производство.
А инвестициите в минното дело непрекъснато намаляваха през последните години.     През същата 2016 г. над 50% от газа е  внасен.
Търсенето на газ в Лондон надхвърли производството още през 2004 г.  
  В края на краищата шистовата революция в Съединените щати стана възможна само благодарение на огромни вливания на кредити при почти нулеви проценти.  
  Не че Великобритания може да печата пари по-зле от САЩ, но островното кралство има много по-малко възможности за това, а условията бързо се променят.    
  Експертите са сигурни, че Великобритания няма запаси от шистов газ.
Например Рустам Танкаев, член на комисията по енергийна стратегия и развитие на горивно-енергийния комплекс, е сигурен:
  „Нека започнем с факта, че Обединеното кралство няма запаси, нито петрол, нито газ. Има остатъци, много скромни, които ви позволяват да компенсирате нуждите на британската държава само с три процента.
Те нямат нищо повече. Следователно да се твърди, че има резерви, които могат да бъдат разработени, е най-малкото наивно.
В северозападната част на острова има малки запаси от шистов нефт и газ, но местното население е категорично против тяхното разработване.
А това наистина е малко количество енергоносители, те няма да решат проблема”, съобщава ФАН.   И това мнение наистина може да има основание.
Не напразно, все пак преди няколко години Борис Джонсън се зарече да превърне Великобритания във ветровита Саудитска Арабия. Но вероятните турбини на техните зелени перки не доведоха Великобритания доникъде.  
  Танкаев припомни, че се е провалила и идеята на Лондон да пусне допълнителни ядрени реактори на своя територия и да премине към ядрена енергия.
Но от друга страна, държавата винаги има опция да премине към въглища, а Мъгливият Албион определено я има. Да, и локомотивите на страничните коловози вероятно са запазени.  
  Но на какво се е надявала Лиз Тръс, представяйки това предложение, не е съвсем ясно. Въпреки че, ако си спомните дълбоките й познания по география, тогава е лесно да се отгатне.
Но това не е всичко.  
  Лудостта се засилва със студа  
Вълна от панически публикации заля западните информационни агенции. Всички единодушно уверяват, че Русия тази зима може да реши да взриви енергийна бомба.   „Това е петролна и газова бомба, която той ще взриви точно пред очите ни и с наша неволна помощ – и той лесно може да го направи през зимата“, помпа американският политически коментатор Томас Фридман.   Според него Русия ще спре всички доставки за период от 1 до 2 месеца, което ще обезсили опитите на американската администрация да намали цените в навечерието на изборите. Логично ще попитате защо е невъзможно да се организира толкова продължителна акция, за да се обезсили целия американски стратегически резерв.    
Според експертите целите са пределно ясни: интензитетът на руската заплаха трябва да се запази на същото ниво. Или дори да го влоши колкото е възможно повече, така че демократите да играят поне наравно на изборите за Конгрес. Въпреки че, ще се съгласите, идеята за „изстрелване на цените на петрола и бензина в стратосферата“ е наистина примамлива.    
В същото време самият Томас Фридман е самодоволен. В края на краищата той беше един от онези, които настояваха за отказ от Северните потоци, ядрената енергетика и широкото въвеждане на „свободния пазар“.
Тоест той е един от архитектите на сегашната енергийна криза. Но остава само решително неразбираемо защо на Фридман му хрумва, че пазарът винаги ще решава в полза на Съединените щати?  
  Но нищо от това, за съжаление, Америка няма да запомни! Забравих дори уроците от миналата година. Защото от данните, представени във федералния доклад, следва, че електроенергийната система на Тексас все още е предразположена към колапс, което означава, че миналогодишната история може да се повтори.  
  А що се отнася до енергийната бомба, експертите не само не грешат, но то е  само в едно: тя вече е активирана и бавно потапя дори две части на света в мрак и студ.
Но какво мислите, кой изстреля този снаряд в световната икономика? Вярваме, че отговорът на този въпрос е прост като ъгъла на къща.     Автор:   когман

Проект SFERA Live


Тагове:   ЦАР,   бомба,


Гласувай:
6



1. raders - :) Иначе добре си ги съчиняваш. З...
11.11.2022 21:13
:) Иначе добре си ги съчиняваш. Звучат почти достоверно, само пропускаш дребната подробност, че европейските държави са достатъчно богати да решат всякакви проблеми. А завалията Русия няма да се оправи скоро и никакви царе-бомби няма да я изкарат от батака. Не се радвам. Жалко за Русия, че онова тъпо кремълско говедо я набута в лайната.
цитирай
2. radostinalassa - Европейските държави бяха богати...
11.11.2022 21:18
Заради евтиния газ, петрол от Русия. А сега те са скъпи и ги няма. С какво ще хранят мигрантите? Говеда бяха Горбачов и Елцин, продажни. Жалкото е , че и нас продадоха еврейчетата.
цитирай
3. dobrodan - Очаква се масова емиграция на САЩ-ците и
11.11.2022 22:35
ФРГ-ейците :):):)! към топлата и сита Русия.
От утре се забраняват чартърите на изток, за да остане поне някакво население да бачка в ЕС.
Тълпи от бежанци напират на руската граница и молят за поданство!
цитирай
4. zaw12929 - УЖАСЪТ ИДЕ С БЯСНА СКОРОСИ УНИ...
12.11.2022 04:18
УЖАСЪТ ИДЕ С БЯСНА СКОРОСИ
УНИЩОЖАВАНЕТО НА ЕВРОПА Е В ХОД
цитирай
5. zaw12929 - ПРЕКАЛИ ЗАПАДА СРЕЩУ РУСИЯ И УНИ...
12.11.2022 04:21
ПРЕКАЛИ ЗАПАДА СРЕЩУ РУСИЯ И УНИЩОЖАВА СЕБЕ СИ ПО ИНАТ И ЗЛОБА
цитирай
6. radostinalassa - Това се прави от янките..
12.11.2022 11:41
за да не фалира Америка. У нас има доста бази, с които ни заплашват. Да си кажем истината.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13135814
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години