Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2023 18:01 - Ковид - хората умишлено облизваха дръжките на вратите, за да докажат, че болестта не съществува, всичко е правителствена конспирация.
Автор: radostinalassa Категория: Други   
Прочетен: 350 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 02.01.2023 18:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Защо алкохолиците живеят по-дълго от трезвениците? Грешката на оцелелия.  
Често в коментарите виждам хора, които казват, че имало човек (дядо, чичо), пил, пушил и живял до 90 години, но един познат не пил и починал от инфаркт на 35.
Такива истории има хиляди.  
Какъв извод правят от тях? Като правило те оправдават алкохолизма си с това и също започват да вярват, че алкохолът не е толкова вреден и дори може да бъде полезен в определени количества. Алкохолът дезинфекцира ли тялото? При един единият "мярката" е чаша бира през уикенда, а у други всеки ден по 100 грама.
  Вярно ли е, че хората, които пият всеки ден, са живели до 90 години благодарение на водка и вино?   Какво е „грешка на оцелелия“? Ако погледнете в интернет, можете да намерите следното определение:
  Пристрастието на оцелелите е вид извадково отклонение, което възниква, когато човек вземе решение само въз основа на примери за „оцелели“ (тези, които са успели), но не взема предвид статистиката за „мъртвите“ (тези, които не са успели да дойдат до същия резултат), защото има малко или никакви данни за тях.
Но може да се обясни много по-лесно с прост пример. Казват, че делфините са страхотни и спасяват хората. Но кой говори за това?
Разбира се, оцелелите хора, които са били спасени от делфина. Но тези, които нямат късмет (например делфин, отблъснат от брега по време на игра), вече няма да ви разкажат за това. Тяхната статистика не се брои.  
Как грешката на оцелелия изкривява възприемането на реалността Грешката на оцелелия е често срещано когнитивно пристрастие, основано на неразбиране на причината и следствието. Човек намира модел в набор от данни, но не взема предвид вероятността за просто съвпадение.  
Губещи Например много хора казват, че двойките и тройките по правило са по-успешни от отличните ученици. Примери включват известни личности като Бил Гейтс (основател на Microsoft) или Марк Зукърбърг (създател на Facebook), които не са завършили обучението си в университета.   Да, наистина Бил Гейтс учи доста зле в училище: имаше проблеми с граматиката, социалните науки и други хуманитарни предмети.
През 1973 г. постъпва в Харвард, но след като учи там в продължение на 2 години, е изключен поради редовни отсъствия и слаб напредък.
Още през 1976 г. Бил Гейтс и Пол Алън създават Microsoft, а през 1985 г. е разработена операционната система Windows, която им носи милиони. Излиза, че ако е завършил университет, няма да е милионер? Силно се съмнявам.
Тук е напълно без значение.   Причината за успеха на Зукърбърг е комбинация от талант, ум и упоритост. На 12-годишна възраст той създава първия си софтуерен продукт ZuckNet, след което разработва собствена програма Synapse за дипломната си работа, която IT-Microsoft иска да купи от него за 2 милиарда долара.
След това Марк учи в Харвардския университет, но инвестира всички пари, предназначени за образование, във Facebook. И не напразно.   Но фактът, че създателите на световноизвестни компании са напуснали университета и са успели, е просто съвпадение. Не затова станаха милионери.   Превключване на вниманието Всички знаем снимки, на които можете да видите едното или другото, например момиче или стара жена, патица или заек. За да направим това, трябва да превключим вниманието към различни детайли на снимките.   Нещо подобно се случва, когато оценяваме тази или онази ситуация и правим предположения и заключения въз основа на информация, която отразява само едната страна на събитието, докато тази част от информацията, която е извън нашата видимост, не се възприема.   Известен пример Най-известният пример за „грешка на оцелелия“, помогнал за спасяването на милиони животи, е историята за самолетите, свалени по време на Втората световна война. Американската армия загуби огромен брой самолети в битки. Ейбрахам Валд получи задачата да ги подсили.   Военните инженери, които са изучавали щетите, са склонни да подсилват най-повредените части. Математикът обаче отбеляза, че ако самолетът е успял да се върне, тогава попаденията в тези части не са критични, струва си да се обърне внимание на щетите, с които самолетите не са се върнали, и да се укрепят онези места, където „оцелелите“ самолетите нямаха дупки.   В медицината има и грешка на оцелелия, например, когато учените определят процентите на преживяемост за определено заболяване, само тези пациенти, които са били диагностицирани, са включени в статистиката. В статистиката не са включени същите пациенти, починали преди поставянето му. Това води до неговото изкривяване.   Друг ярък пример са хората, които не вярваха в съществуването на ковид. Умишлено облизаха дръжките на вратите, за да докажат, че болестта не съществува, всичко е правителствена конспирация. Тези, които не бяха заразени, говориха за потвърждение на теорията си, докато останалите мълчаха. А хората междувременно повярваха на ковид дисидентите, не се предпазиха и се разболяха.   А какво да кажем за алкохолизма? Хората не вярват, че човек е умрял от зависимост, защото е имал и инфаркт.
Всичко е от нерви.
Пиене от стрес.  
Някой беше блъснат от кола, защото беше пиян. Но те казват, че това е просто лош късмет, шофьорът е виновен.   Някой се е разделил заради пиене с жена си, напил се е и е умрял. Да, тази жена е копеле, оставила е човек сам да умре, доведе го до гроба.   Някой заспал пиян с цигара в ръце и загинал в пожар.
Ето какво носи пушенето!   И всички те, разбира се, не са умрели от алкохол ... Но тези, които пият през ден и са живели до 80, 90, 95 - това са героите!
Е, те са живели толкова много, въпреки факта, че са пили, което означава, че не е вредно за тялото, а може би дори обратното - полезно е! Вярно ли е?   Само тук много малък процент от алкохолно зависимите хора доживяват до дълбока старост. Повечето от тях умират преди да навършат 50 или дори 40 години. Злополуки, замръзнали в снежна преспа, загинали в пиянска свада, изгорели, починали от болест, причинена от алкохолизъм.   Смъртност от алкохолизъм Според Световната здравна организация всяка година 3 милиона души умират от алкохол. Това означава, че повече от 5% от смъртните случаи в света са пряко свързани с алкохолизма. Отнема повече животи от СПИН, туберкулоза и войни.   И това въпреки факта, че не всички смъртни случаи се вземат предвид и попадат в статистиката. Например, човек е починал от инфаркт, но никой не казва, че е имал проблеми със сърцето поради редовното пиене. И още един човек почина поради болен черен дроб. Но това, разбира се, не е заради алкохола ...   Между другото, ето и видео по темата. Piene ot stres.image





Тагове:   конспирация,


Гласувай:
3



1. radostinalassa - Вирусите не могат да живеят извън тялото...
02.01.2023 18:12
По - добре да облизваш дръжките и имунната ти система да ги унищожи, отколкото като тъпото Фунище да се факсинираш и да те хване СПИН на мозъчето.
цитирай
2. cefulesteven - Истинска радост за теб е живота ми. ...
02.01.2023 18:23
Истинска радост за теб е живота ми. Пълен е с грешките на оцеляващия. Пиех яко, нямах друго заболяване освен това, че пиех яко. Спрях: изглежда само за да докажа, че алкохолизмът не е смъртоносна болест. От 2004 не съм вкусил. За инфаркти ли стана въпрос? В 2017 - едва не ме повали втория. Колко прави? 13 години след като съм спрял алкохола. Ама още пуших. Я да спра цигарите. Не само ги спрях, ами почнах и да тренирам, въпреки че лекарите не даваха, ама аз знам как. Заякнах, пораснах на дърти години. И ето ме спортуващ, непушач, не-пияч, с железен хранителен режим, при това и поне три пъти прекарал ковид (или каквото беше) без някакви усложнения, ама ваксиниран (заради експеримента) - хоп, трети инфаркт. Докато съм уж в чудесна форма. Пет години след като съм спрял цигарите. Осемнадесет след като съм спрял алкохола. Не съм сигурен, че отговарям много по същество (извинявам се, за което), но факти.
цитирай
3. radostinalassa - Аз ти пуснах песента...
02.01.2023 18:45
Моят баща пиеше и аз се отвратих от пиенето. Също и неговият баща. Давах един път на дъщеря ми да пуши като мъничка и тя днес е непушачка.На сина си не съм давала, но той пуши много малко. Аз редовно намалявам цигарите и ще ги намаля още повече, когато премине този стрес.
Аз се боря с вирусите с джинджифил и мед, син йод, настойка от прополис, куркума, асаната свещ и пр. Тези неща не са вредни, а съдържат природни антибиотици. Но не обичам броколи. Ще ги настъргвам в кетопиците.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13284990
Постинги: 11657
Коментари: 18468
Гласове: 6690
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК