Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2023 17:33 - Русия засега е единствената страна, официално въоръжена с хиперзвукова техника. Това е нещо като триада.
Автор: radostinalassa Категория: Други   
Прочетен: 394 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.04.2023 17:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 „Това никога не се е случвало в нашата история. Вашингтон призна поражението си от Москва



image


 
Американски бомбардировач B-52H Stratofortress с хиперзвукова крилата ракета AGM-183A Air-Launched Rapid Response Weapon (ARRW) © Снимка: Air Force / Giancarlo Casem Съединените щати съобщиха за изпитание на хиперзвукова ракета. Полетът беше неуспешен. Американците повече от две десетилетия не успяват да създадат собствено "оръжие от ново поколение". За основните трудности - в материала на РИА Новости.   Настигнете Русия и Китай Изстрелванията на прототипа AGM-183A ARRW (както се нарича ракетата) се състояха на 13 март. "Тестовете не бяха успешни. Не получихме данните, от които се нуждаем", каза секретарят на военновъздушните сили Франк Кендъл.   Преди това AGM-183A беше тестван през декември и според Пентагона беше доста успешен. Прототипът беше спуснат от бомбардировач B-52H, след което двигателят с твърдо гориво се включи и разпръсна ракетата до скорост пет пъти по-висока от скоростта на звука. В края на траекторията прототипът беше взривен във въздуха.   Като цяло миналата година беше успешна за САЩ в хиперзвуковата програма: полетите през май и юли също бяха без проблеми.   Тестове на хиперзвукова крилата ракета AGM-183A Air-Launched Rapid Response Weapon (ARRW) © Снимка: Air Force / Giancarlo Casem Но настоящото фиаско връща ситуацията преди година и половина - през 2021 г. и трите изстрелвания се превърнаха в провал. Заради това Конгресът дори намали финансирането почти три пъти - от 308 на 115 милиона долара.   Вашингтон отдавна преследва хиперзвука - за това започнаха да говорят в началото на 2000-те години. Те създадоха проекта DARPA Falcon HTV-2, започнаха да разработват крилата ракета X-51A Waverider. Но и двете програми бяха затворени.   Сега, освен ARRW, те работят върху още няколко варианта на хиперзвуково оръжие. Но нито една от пробите все още не се е появила в армията.   "Преди нямахме локомотив за тази технология. Нямаше нужда. Сега всичко е различно. Спешно трябва да наваксаме: Москва и Пекин са пред нас", американският вицеадмирал Джони Улф каза през ноември.







  Американски бомбардировач B-52H Stratofortress с хиперзвукова крилата ракета AGM-183A 
Снимка: Air Force / Matt Williams Но трябва да се разкачите. Пентагонът е поискал 4,7 милиарда долара.
Според Бюджетната служба на Конгреса триста хиперзвукови ракети ще струват около 18 милиарда долара през следващите 20 години, една трета повече от същия брой балистични ракети със среден обсег. И това е без да се вземат предвид разходите за разработка и тестване.  
Специална технология Хиперзвуковите оръжия, както може би се досещате, се различават от конвенционалните оръжия предимно по скорост.   Въпреки това, същият Топол-М, който беше пуснат в експлоатация през 1997 г., ускорява до няколко числа на Мах. Но по балистична траектория, което означава, че може да бъде изчислен и свален от системи за ПВО.  


image  


Многоцелеви изтребител МиГ-31 с хиперзвукова ракета "Кинжал" © РИА Новости /
Григорий Сисоев Хиперзвуковите ракети са много по-трудна цел. Те не просто летят със скорост над пет числа на Мах - те маневрират. Нищо няма да ги спре.
  Освен това тази област не е ограничена от никакви международни споразумения. Въпреки че ракетите могат да бъдат оборудвани с ядрени бойни глави.  
Лидери на състезанието Русия засега е единствената страна, официално въоръжена с хиперзвукова техника.
Това е нещо като триада.  
По-рано от други "Кинжалите" влязоха в експлоатация - през 2017 г.
Пускат се от самолети. Обикновено носителят е МиГ-31К. Има вариант с Ту-22М3М.   Бойно тези ракети бяха използвани за първи път в Сирия на 19 февруари миналата година.
След това в Украйна: на 22 март в планините на Ивано-Франковска област беше унищожен подземен арсенал от съветско време. Атаките срещу украинската военна инфраструктура продължават.  
През декември 2019 г. Avangard беше поставен на бойно дежурство, способен да ускори до 27 Мах. Има междуконтинентален обхват. Управляваната единица се изстрелва с помощта на балистична ракета - за това са предназначени междуконтиненталните балистични ракети "Сармат".



image




  Междуконтинентална балистична ракета от стратегическата ракетна система "Авангард" © Министерство на отбраната на Руската федерация
Според американския портал Popular Mechanics Avangard приема бойни глави от два мегатона - два пъти по-големи от единствената американска ICBM Minuteman III и 130 пъти по-мощни от атомната бомба, хвърлена над Хирошима.
  През август 2022 г. "Циркон", първата в света хиперзвукова противокорабна ракета, беше пусната в експлоатация.
През януари фрегатата "Адмирал Горшков", оборудвана с такова оръжие, влезе в бойна служба.   „Основното е, че дори този един кораб значително промени баланса на силите в морето, в Северния флот, в наша полза“, подчертава докторът на военните науки Константин Сивков.  
Такава фрегата, според него, може сама да извади от строя самолетоносач или няколко кораба.
Следователно американците има за какво да се тревожат.  

image


Балистични ракети със среден обсег DF-17 на военен парад, посветен на 70-ата годишнина от основаването на Китай в Пекин © РИА Новости / Анна Раткогло
Добавя главоболие и Китай.

НОАК все още официално не разполага с хиперзвукова техника, но междуконтиненталните балистични ракети за такива оръжия влязоха във войските още през 2019 г. По-специално DF-17.   А тестовете на китайците са много по-успешни. През 2021 г. хиперзвуков планер се отдели от ракетата-носител, прелетя около земното кълбо и удари хипотетична цел с точност от няколко десетки километра.   Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ Марк Мили го сравни със Съветския съюз, който изстреля Спутник през 1957 г.
За първи път през 21 век говорим за технологично изоставане на САЩ в областта на сигурността. Преди това само СССР можеше да достави такива проблеми. Наскоро две държави вече успяха да направят това. РИА Новости


Тагове:   ТРИАДА,   хиперзвук,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13280448
Постинги: 11654
Коментари: 18464
Гласове: 6689
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК