Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04 21:25 - Какво всъщност се случва с американското население?
Автор: radostinalassa Категория: Други   
Прочетен: 1661 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Отдавна не е тайна, че голям брой жители на САЩ редовно приемат антидепресанти, както и много други лекарства със седативен ефект. Това е доста забележително, защото няма много страни с толкова много хора, страдащи от различни психични разстройства, колкото в Съединените щати.

Също така е много интересно, че страните от третия свят, където повечето жители са на прага на бедността, са (според събраните статистически данни) страните с най-удовлетворени от живота хора.

    image  

Всички жители на Латинска Америка, въпреки че живеят в крайна бедност и където често минималният месечен доход е едва достатъчен, за да си купите най-евтината храна, винаги са в добро настроение, винаги са много щастливи да имат гости (които ще бъдат почерпени с всички най-доброто, което имат И ако се случи така, че нямат никакви запаси, тогава те ще се опитат да вземат пари назаем от съседите си и все пак да сложат богата трапеза на гостите, за разлика от американците, които дори и със заплата от милион долара, никога, не само че няма да дадат пари назаем на никого, но дори няма да предложат чаша вода).

Хората в Латинска Америка винаги са много щастливи да видят роднините си, опитват се да се срещат с тях много често, обичат да канят съседите си на вечеря и няма значение дали на масата има само купа ориз. Основното за тях е общуването и радостта да видят скъпи и близки хора.

Сега трябва да вземем за пример американското общество (говоря специално за белите американци; по-късно ще спомена представителите на други култури). Те нямат концепция за приятелство, взаимопомощ или помощ на съседите. Тук се приема пълно откъсване и безразличие към проблемите на друг човек.  

За разлика от СССР, където ни учеха, че ако имаш две ябълки, трябва да дадеш едната на друг човек, който няма ябълки, или ако имаш една ябълка, трябва да споделиш едната й половина с другия. човешки (и смятам, че този подход е абсолютно правилен и хуманен). В САЩ е прието никога да не споделяте нищо с никого. Тук обичат да казват, че ако човек е беден, значи сам си е виновен, че е бил мързелив или глупав, а това означава, че заслужава да живее под прага на бедността. Никой от по-богатите слоеве на обществото никога няма да общува с него, да не говорим, че някой от богатите би искал да му помогне по някакъв начин. Всяка благотворителност на Запад е бизнес, а не помощ от сърце, те просто намаляват данъчните си плащания, като посочват колко са допринесли за приюти за бездомни или Червения кръст, но всъщност никой от тях няма да дари дори един долар за нищо . Американците са научени да бъдат амбициозни и винаги се опитват да успеят сред колегите си, те никога няма да помогнат на никого с практически съвети на работа или в друга ситуация, цялото им приятелство винаги ще се ограничава до поздрав и още един-два безсмислени въпроса как и кой е прекарал уикенда и в кой ресторант сте вечеряли. 

    image  

Американското общество потиска всеки нормален човешки контакт. Всички живеят като роботи, сутрин идват на работа и поздравяват всичките си колеги, а след това на обяд отиват да хапнат в най-близкото кафене, където ще бъдат принудени да се усмихват и да се възхищават на всяка изречена глупост от прекия си шеф (ако той/тя споделя да хапнат с тях), след това, след като се приберат у дома, те бързо изяждат вечерята си (купена по пътя), докато гледат всяко съдържание, което ги интересува. И това се случва всеки ден.

Без радост от живота, без емоции, просто роботизирана рутина. Не преувеличавам, знам, че ще има хора, които ще кажат, какво ще кажете за посещение на театри или изложби, а какво ще кажете за известни представления? 

Да, някои хора посещават всички тези места (например посетих музея Метрополитън няколко пъти и бях на изложба на картини на Дали в Сан Диего, а освен това посетих много подобни места в Щатите и в Канада , и в различни страни на Европа), но, за мое голямо съжаление, това не ми повлия, както много други забавления, които САЩ предоставят.

Когато майка ми, която живее в Германия, дойде да ме посети в Ню Йорк и аз и съпругът ми я заведохме на шоуто Phantom Opera на Бродуей, тя беше изключително разочарована, каза, че никога не е виждала по-некомпетентна актьорска игра, но преди че е посетила голям брой руски представления и други различни театрални представления в Русия (когато СССР все още съществуваше). 

Освен това в повечето случаи американците не се интересуват много от това или онова шоу, те се интересуват повече от бюфета, разположен в театъра. Те успяват да прекарат повече време в него, отколкото да гледат представлението, на което са дошли.

    image  

Цялото американско общество се възпитава в абсолютна бездуховност, без съчувствие към ближния, без взаимопомощ. Те се учат от ранна детска възраст, че основното нещо в живота е да имаш 100 рубли (зелени, разбира се), а не сто приятели, защото приятелят е ненадеждна величина, той може да откаже помощ или да умре, но имайки пари, можете винаги Лесно е да наемете друг човек, който да предостави една или друга услуга, от която се нуждаете. Хората в САЩ живеят изключително изолирано, никой никога не се среща с никого, с изключение на случайни епизоди, когато всичко е ограничено до официален поздрав, никой не знае нищо за никого и като цяло цялото население живее под домашен арест. Целият им живот се свежда до работа, купуване на готова храна, вечеря, вземане на душ и сън. Изключително трудно е да наречем подобно съществуване „щастлив живот“.

Хората, които нямат възможност, както обичаме да се изразяваме, „да си поговорим сърдечно“, са принудени да натрупват всичките си негативни емоции в себе си, което директно води до разрушаване на човешката психика. Липсата на искрено общуване със себеподобните и необходимостта от непрекъснато „носене на маска“, изобразяваща щастлив човек, правят този индивид много нещастен субект, чийто живот е една непрекъсната депресия. Именно това е основният фактор за нездравословния начин на живот. Хората злоупотребяват със сладко или алкохол или други забранени вещества именно поради постоянния стрес, който изпитват. Никакви интимни срещи с приятели (дори ако хората отиват на пикник, атмосферата на това събитие ще бъде много официална, всеки ще поддържа лек разговор, обсъждайки почивката или вечерята си в това или онова заведение). Хората са принудени постоянно да се контролират и никога да не показват чувствата или емоциите си. Рано или късно психиката започва да се проваля и тогава всички местни лекари, възхитени от такава „дойна крава“, хроничен пациент, започват да предписват всички налични антидепресанти, чиято употреба ще засегне и ще влоши здравето на други органи, което отново играе в ръцете на лекарите и фармацевтичните компании.

Нямайки представа за такива неща като радостта от общуването със семейството и приятелите (американците се опитват да избягват близката комуникация с роднините си, ограничавайки се до изпращане на картичка за Весела Коледа и редки срещи в ресторанти). Хората са лишени от най-обикновената радост, радостта от общуването, като цяло не знаят какво е това. Ние всички, които сме живели в СССР, знаем колко радостно беше нашето детство, колко положителни емоции изпитахме всички от общуването с приятели, прекарването на ваканциите със семейството и приятелите. Дори ако хората нямаха високи доходи и нямаха възможност да отпразнуват това или онова събитие в добър ресторант, домашните събирания все пак донесоха голяма радост и море от положителни емоции. Никой никога не е гледал в устата на никого, никой не се е опитвал да спести пари за приемане на гости и дори с минимален бюджет хората винаги са се опитвали да подредят масата така, че да провисне от храната. Американците мислят изключително за спестяване от всичко и ако дори от време на време има някакъв пикник сред природата, тогава приемащата страна, опитвайки се да похарчи минимум пари за приемане на гости, купува огромни количества от най-евтината храна, тестени изделия / паста или голямо количество замразена пица. 

    image  

Именно поради постоянния стрес и липсата на положителни емоции психиката на хората става толкова нестабилна, че зачестяват случаите на масови убийства, когато един или друг човек в състояние на страст хваща оръжието и тръгва да убива всеки, който се изпречи на пътя му. Има и чести случаи, когато след като получи новина за уволнение, човек идва в офиса си и застрелва колегите си или членове на семейството си, след което се самоубива и всичко това, защото е воден от страха, че след като е загубил работата си, той вече няма да може да плаща жилищата им и ще бъде изгонен директно на улицата. Много е странно да чуваме за такива инциденти за нас, рускоезичните имигранти, особено за онези хора, които загубиха всичко по време на разпадането на СССР и преминаха през бурните 90-те години, които успяха да започнат всичко от нулата и да се възродят от пепелта . Никой от тези хора дори не можеше да си помисли да застреля семейството или познатите си и всичко това, защото хората, въпреки всички трудности, които ги сполетяха, имаха нормална психика. Те имаха щастливо детство, младост и много радостни моменти в живота.

Американците, в по-голямата си част, с доста добър доход, който им позволява лесно да купуват скъпи домакински уреди, често обядват / вечерят в ресторанти, често актуализират електронни устройства, дрехи, бижута, почти никога не изпитват положителни емоции при закупуване на такива неща, всичко е обикновено и затова не прави никакво впечатление и не носи морално удовлетворение. В съветско време закупуването на красива новогодишна играчка донесе такова море от радост, което никоя американка не изпитва, когато купи дори много скъпо бижу. Американците никога няма да имат възможност да изпитат това, така че те ще продължат до средна възраст, за да се превърнат в опитни зайчета за фармацевтичната индустрия, приемайки стотици различни лекарства, които осигуряват много краткотраен ефект и следователно лекарите са принудени периодично да заменят едно лекарство с друго .

  #делайчёхочешь


Тагове:   радост,   нямат,


Гласувай:
41. zemja - !!!
19.04 04:53
А какво търсиш в Ню Йорк?
Не се ли страхуваш за психиката си?
Горките имигранти! – Забравли пътя към родината си...
цитирай
2. radostinalassa - За кои имигранти..
19.04 14:03
говориш?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 14058706
Постинги: 12145
Коментари: 19348
Гласове: 6825
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
26. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
27. Болкотерапия чрез молитвена поза
28. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
29. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК
30. Дишане по Вим Хоф