Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2018 15:20 - Змийските валове - свидетелство за славянската цивилизация
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 2955 Коментари: 15 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Змийската стена  е името на древните отбранителни структури, които се срещат тук и там на територията на съвременна Украйна. Подобни структури съществуват на територията на Сърбия, България, Румъния, Унгария и Полша.Стените са комплексна укрепваща структура. Не са споменати фактите за строителството  на валовете в известните хроники, валовете се споменават само като ориентири. Вероятно са загубили  стратегическото си значение към  началото на летописната история. Съществуват обаче някои намеци  за тяхното изграждане в книгите на мюсюлманите, евреите и руските приказки. Възниква легитимен въпрос: кой, кога и защо основава Валовете?
Около дузина различни дизайни на "серпентини" се разкриват в зависимост от почвата и терена. Отделни секции се състоят от няколко линии от укрепени укрепления и канавки с дълбочина над 200 километра. Зад валовете на много места има признаци на укрепление на войските. Няколко пъти стените на Украйна са споменати по руски хроники: под 1093 - 1151 години. Хрониката обаче не дава отговор на въпроса за прецназначението на валовете. Те се споменават просто като ориентири на местности, като например: "да станеш границата на валовете " или "да дойдеш във валовете".
Екадемичните историци никога няма да узнаят загадката на тези укрепления,.За да я решат, както казват мъдреците на Китай, човек трябва да е умен - т.е. да разбира какво са Ян и Ин. Написани са тонове  дисертации за времената  на създаването и предназначението на Валовете. По този начин всички се надпреварваха един с друг, за да докажат, че те са за защита от изток, от номадите. По някаква причина на никого не  е хрумвало,че  всичко е обратно. Източните   земи са изградили укрепления, за да се предпазят от маргиналните орди на разбойниците на Запада. Погледнете картата. Валовете минават по левия бряг на Днепър. Кой интелигентен архитект на отбранителните структури ще остави реката зад себе си? Вероятно той ще  остави реката преди укреплението, което  ще създаде допълнителни трудности за противника. 


Тагове:   защита,   валове,   от запада,


Гласувай:
2



1. kvg55 - radostinalassa,
20.05.2018 22:28
Трудни въпроси поставяш.
цитирай
2. radostinalassa - Има едни статии на сръбски за стената
21.05.2018 14:06
Ще се опитам да ги преведа. Естествено валове е имало и тук. Ние сме част от славянската цивилизация, или Великата Тартария.
цитирай
3. get - - От великата ТЪПАНАРИЯ ... ще продължаваме да сме ...
21.05.2018 23:40
... докато продължаваш да преписваш безкритично И ВТОРОТО ПО-ВАЖНО ... Без да имаш и грам понятие от това, за което пишеш!

radostinalassa написа:
Ще се опитам да ги преведа. Естествено валове е имало и тук. Ние сме част от славянската цивилизация, или Великата Тартария.

цитирай
4. radostinalassa - А ти не преписваш ли
22.05.2018 13:47
Това значи, че си написал твоя история. Браво.
цитирай
5. radostinalassa - И каква е тезата ти най - накрая?
22.05.2018 14:11
Кое не е тъпо за тебе?
цитирай
6. get - - Не е тъпо - това КОЕТО ОТГОВАРЯ НА О-Б-Е-К-Т-И-В-Н-А-Т-А ИСТИНА!
22.05.2018 21:16
radostinalassa написа:
Кое не е тъпо за тебе?


- До ДВАНАДЕСЕТИ ВЕК ... тези КОИТО ПРЕТЕНДИРАТ: Ние сме РУСНАЦИ - са били УГРО-ФИНИ!
- След посочения момент ЗАПОЧВАТ ДА СЕ БЪЛГАРИЗИРАТ благодарение КОЛОНИЗАЦИЯТА ИМ от КИЕВСКИТЕ: българо-руси!
- Процеса на БЪЛГАРИЗИРАНЕ ... хайде наречи го "славянизиране" - защото последното е НЕКОРКТНО КАКТО ИСТОРИЧЕСКА така и ОТ ЛОГИЧЕСКА ГЛЕДНА ... та процеса на угро-фините ОБЪРНАЛИ СЕ НА "СЛАВЯНИ" - тае някъде до 16-ти век!
- Елементарно КАТО ПРИМЕР - ДАВАМ?
Иван Сусанин(загинал през 1613) "славяно-руският" герой НЕ Е МОЖЕЛ ДА СЕ РАЗБИРА(поради НЕЗНАЕНЕ "СЛАВЯНСКИ ЕЗИК ?!!:))) с другите СЛАВЯНИ - които ги изкарват "поляци" но на практика са ЖИТЕЛИ НА СЪВРЕМЕННА БЕЛОРУС и ВОЛИНЯ(в украйна !!!) ... сама си дай отговора ... Как така велико-русина НЯМА ДА РАЗБИРА ... БЕЛОРУСКИЯТ ЕЗИК НА КОЙТО СА ГОВОРЕЛИ войските тръгнали към МОСКВА!
2.
Друг факт пак свързан с Сусанин?
- Откъде бил "героя"-Сусанин ... от Кострома!?
Ако отвориш историческите спомени на княз Курбский - ЖИВЯЛ ПРЕЗ СЪЩИЯ ТОЗИ ШЕСТНАДЕСЕТИ ВЕК ... че прочетеш, че в Кострома и Мещера - хората ГОВОРЯТ НА угро-фински езици - НЕ НА СЛАВЯНСКИ!

- Това са само ДВА ОТ ФАКТИТЕ - които съм УСТАНОВИЛслед СЕРИОЗНО-ЗАДЪЛБОЧЕН + КРИТИЧЕН ПРОЧИТ - означаващо ПРОВЕРКА И ТЪРСЕНЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА НА ТВЪРДЕНИЯТА !!!) , ОПРОВЕРГАВАЩИ ОФИЦИАЛНАТА МОСКОВСКА тоест ВЕЛИКО-РУСКА ИСТОРИЯ - цялата изпълнена с ПОДОБНИ исторически лъжи и спекулации!

- Змийските ВАЛОВЕ - нямат НИЩО ОБЩО СЪС "СЛАВЯНИТЕ" - поради това в ТЕХНИТЕ ЛЕТОПИСИ НЯМА НИКАКВО УПОМЕНАВАНЕ ЗА СЪЩИТЕ ... това по причина: ТЕ СЕ ПОЯВЯТ ВЪВ ВРЕМЕНА - когато СЛАВЯНИ или СЛАВЯНО-ПОДОБНИ и помен е нямало под слънцето ... тоест ИСТОРИЯТА!

- Това достатъчно ли е ? ... или да продължавам с ФАКТИ - от История, Етнография, Фолклор, Езикознание, Археология и ред още други ... като стигна и до така ЛЮБИМАТА и НАПЪЛНО НЕПОЗНАТА ЗА ТЕБ наука ГЕНЕТИКА?!

цитирай
7. radostinalassa - Само ти се хващаш да спориш с мен за история
22.05.2018 21:35
Това е похвално.Имаш ли смелост да кажеш на кралица Елизабет и др. кралски особи , че са фино угри ? Елизабет яде само деца, не е страшно.Прав си за Змиевите валове, че са много стари. Но кой е живял преди славяните, ест. техните предшественици. Те не са изчезнали. Можела е да ги построи само велика държава. Коя е тя?
Дали и гражданинът Симеон е от финоугрите? Това е светотатство.
цитирай
8. get - - Ох, Радостинке - еталон за sancta simplicitas - в областта на Историята и ... ?
22.05.2018 21:50
... съпределните й помощни науки - Знаеш ли КАКВИ "УМНОСТИ" ръсиш в опитаси да кажеш нещо ??!
radostinalassa написа:

Това е похвално.Имаш ли смелост да кажеш на кралица Елизабет и др. кралски особи , че са фино угри ? Елизабет яде само деца, не е страшно.Прав си за Змиевите валове, че са много стари. Но кой е живял преди славяните, ест. техните предшественици. Те не са изчезнали. Можела е да ги построи само велика държава. Коя е тя?
Дали и гражданинът Симеон е от финоугрите? Това е светотатство.


- Гражданина Симеон "Мадридски" Е РОДНИНА НА УИНДЗОРИТЕ ... но знаеш ли ОТ КОГА и С КАКВО ПЪРВОНАЧАЛНО РОДОВО НАИМЕНОВАНИЕ ... е тази ТВЪРДЕ МЛАДА АНГЛИЙСКА ДИНАСТИЯ?
... с коментара си наместо да уязвиш ... сама започваш "да ядеш жабите" - на тоталния си профанизъм - като историчка :)))) !
цитирай
9. radostinalassa - Защо не ми отговори на въпроса, като си толкова умен?
23.05.2018 13:52
Защото не знаеш отговора , естествено. Това е трагичното при тебе, сам се хвалиш.
. Но кой е живял преди славяните, ест. техните предшественици. Те не са изчезнали. Можела е да ги построи само велика държава. Коя е тя?
А генетиката не може да е смешна, това е точна наука. Стегни се , ако ти е възможно.
цитирай
10. radostinalassa - И на другият ми въпрос.
23.05.2018 13:54
Как така кралските особи на Европа ще са финоугри. Ето това е смешно наистиина. Те са от хаплогрупа N1 C. Това е арийска хаплогрупа. Спестявам си епитета засега само.
цитирай
11. get - Как така кралските особи на Европа ...
23.05.2018 16:46
radostinalassa написа:

Как така кралските особи на Европа ще са финоугри. Ето това е смешно наистиина. Те са от хаплогрупа N1 C.
...


- Не съм ГЕНЕТИК ... но не се казвам и Радостина - поради НЕ СЕ САМОЦИТИРАМ и САМОНАЗОВАВАМ - извеждайки ПРОИЗХОД - а ЧЕТЕ ГЕНЕТИЦИ ?

- За спорната хаплогрупа (мъжка) с N-означение ... има специализирани изследвания ... от които ЕТО ЕДНА СТАТИЯ ЗА СЪЩАТА?
- Още в ЗАГЛАВИЕТО НА СТАТИЯТА ЧЕТЕМ?

Y-chromosome haplogroup N dispersals from south Siberia to Europe -
което на БЪЛГАРСКИ не на славяно-угро-фински език ОЗНАЧАВА:

"И-грек хромозомната хаплогрупа "еН" СЕ Е РАЗПРЪСНАЛА(разпространила) ОТ южен СИБИР ...->> КЪМ ->> ЕВРОПА!
- Статията е от научното "Списание на човешката ГЕНЕТИКА"!

АВТОРИТЕ НА НАУЧНАТА ПУБЛИКАЦИЯ - ИЗСЛЕДВАНЕ, принадлежат към:
1. Научно учреждение: Genetics Laboratory, Institute of Biological Problems of the North, Russian Academy of Sciences - автор(и): Miroslava Derenko, Boris Malyarchuk, Galina Denisova
2. Научно учреждение: Forensic Medicine Institute, the Ludwik Rydygier Medical College - автор(и): Marcin Wozniak, Tomasz Grzybowski
3. Научно учреждение: Institute of General and Experimental Biology, Russian Academy of Sciences - автор(и): Irina Dambueva
4. Vavilov Institute of General Genetics, Russian Academy of Sciences, Moscow, Russia - автор(и): Ilia Zakharov

Автор на научното съобщение (в списанието): (сorrespondence to) - Miroslava Derenko.

- На хора - които специалността им Е ГЕНЕТИКА - ЛИ ДА ВЯРВАМ ... или на Радостина?
radostinalassa написа:

Това е арийска хаплогрупа.

Спестявам си епитета засега само.


- Добре ще направиш - да ги спестиш!
цитирай
12. radostinalassa - Ти също.
23.05.2018 16:57
Отговори вече на втория въпрос.
Аз не правя генетични изследвания , а също като тебе публикувам чужди. В това е уловката, разбираш ли , или не?
цитирай
13. radostinalassa - Разбирам, че се отказваш
23.05.2018 18:00
Това го няма в старите учебници май
цитирай
14. radostinalassa - Такова мащабно строителство е можела да си позволи само велика държава
23.05.2018 19:47
Тези стени са били построени от поне 100.000 души в продължение на години. Имало ги е и в България.
цитирай
15. get - 1. Това го няма в старите учебници ...
24.05.2018 16:34
radostinalassa написа:

1.
Това го няма в старите учебници май
2.
Тези стени са били построени от поне 100.000 души в продължение на години. Имало ги е и в България.


1. Има го ... !
По въпроса е писано от археолога Д. Крънжалов - но учените от "школата - Златарски", са го "научно опровергали", тъй като писаното от него Е ПРОТЕВОРЕЧАЛО - на техните "теории" за произхода на нас българите?!!

2. Тези стени СА С ДАТИРОВКА от няолко години преди ... и началото на НОВАТА ЕРА и то строителството им НАЧЕВА ОТ ТУК - южно от ДУНАВ ... и следва ОТСТЪПВАЙКИ НА СЕВЕР - под натиска на РИМСКАТА ИНВАЗИЯ СРЕЩУ ... ГЕТСКО-САРМАТСКОТО царство на БУРЕБИСТА ... а СЛЕД СМЪРТТА НА СЪЩИЯ - строителството на ВАЛОВЕТЕ СЕ ИЗНАСЯ ОЩЕ ПО НА СЕВЕР ... стигайки в крайния си етап до/в района на СЪВРЕМЕНЕН ГРАД КИЕВ!
- Около него имаме най-голяма концентрация ... СИСТЕМА ОТ СЕДЕМ ДО ОСЕМ ВАЛА в ДЪЛБОЧИНА!

- В поречието на РЕКА ДНЕПЪР(към него време) - живеят ЧЕРНЯХОВЦИ, смес на местно БАЛТСКО с БАЛКАНСКО(отстъпващо пред римските легиони) население!
- От тях както са създадени ВАЛОВЕТЕ - така и специфичната археологическа(?) ... Културата Черняхов-Сънтана Муреш започва с датировка СРЕДА НА ПЪРВИ ВЕК ... край на ЧЕТВЪРТИ ВЕК, от нашата ера!

- ТОГАВА НИТО "СЛАВЯНИ" нито "РУСИ" Е ДОКУМЕНТИРАНО ДА ЖИВЕЯТ ПО ТЕЗИ ТЕРИТОРИИ!

П.П.
А ПО ОТНОШЕНИЕ НА твоите "славяни"(?) - ТЕ са живеели КЪМ НЕГО МОМЕНТ все още като диваци(хранейки се каквото намерят) в горите на това КОЕТО СЛЕД БЛИЗО ... 1 500-ИН години(!) ще се нарече МОСКОВСКА РУС ... обличали са се с одраните от дивеча кожи ... на краката си обували ЛАПТИ от ЛИКО!
- ЕВРОПЕЙЦИТЕ НИКОГА НЕ СА ЯДЯЛИ КАТЕРИЧКИ ... нито носели ЛАПТИ! ... КАКТО ИЗГЛЕЖДА "славянина" - от предният ти пост по същата тема "Змейските валове"?

ЗАБЕЛЕЖКА:
- По-стари от СЛАВЯНСКИТЕ - Змейски/Змийски валове .... ИМАМЕ ДОКУМЕНТИРАНИ на територията на съвременна България - в района на (съвременни) гр.Лом и между Тутракан и с. Бръшлен.
- По на север от тях (вече в територията на румънска Добруджа) - имаме система от Земно-укрепителни съоръжения-ВАЛОВЕ ... известни още и като ТРАЯНОВИ - но ОПРЕДЕЛЕНО НЕ СА ПРАВЕНИ ОТ ТРАЯН ... а с/у НЕГО?

- Стига ли, КАТО ЗА НАЧАЛО - отговора?!

п.п.п.
А ПО ОТНОШЕНИЕ ГЕОГРАФСКОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ (честота на разпределение ?) на така интригуващата те ... Haplogrupo N - виж картата?

Адрес: https://commons/wiki/File:Haplogrupo_N_(ADN-Y).PNG

- А ето КАКВО ПИШАТ РУСНАЦИТЕ за ПОЯВА и НАЙ-ГОЛЯМО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ИНТЕРЕСАВАЩАТА НИ ХАПЛОГРУПА - Текст:
А.
"Подавляющее большинство современных представителей этой группы относятся к ветви N1, наиболее ВЕРОЯТНОЕ МЕСТО ПОЯВЛЕНИЯ которой — регион Алтая, Саяны, Прибайкалья, южной Сибири, Монголии или северного Китая, а время — между 15 000 и 10 000 лет назад."
Б.
"ПРЕОБЛАДАЮЩИМИ НОСИТЕЛЯМИ данной гаплогруппы являются — финны Финляндии (68 %), балты (46 %), якуты (80 %), удмурты (56 %) ... за самите себе си - русите не искат да говорят - ЗАЩОТО СА ... ? :))) ... ОКОЛО 40 - 45 % носители на тази хаплогрупа - нали обяснявам, че са роднини на фините !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13133556
Постинги: 11559
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години