Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2018 15:14 - Хазария - 1
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1610 Коментари: 5 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Според българските летописи, тяхната  първа Държава ИДЕЛ е създадена във Волжско-Уралския регион в 15 хилядолетие преди новата ера от ИДЖИК, който поставя началото на ИМЕНСКАТА и САРМАТСКАТА династии. В 10 хилядолетие преди новата ера, по времето на един от потомците на ИДЖИК, ЛУТ, настъпил свиреп мор на птици, животни и хора т.е. епидемична зараза в Държавата  поради което се наложило ЛУТ да направи подбор и  разселение на своя народ т.е. както Еврейте десетки хилядолетия по-късно използват термина «ИЗХОД». Той подбрал и организирал народа си за това разселение  в посоки ЮГ, ЮГОЗАПАД  и ИЗТОК. За памет и разпознаване всред околните племена, ЛУТ им предал знака на Върховният бог Тангра и знака на Държавата ИДЕЛ от която те произлизат.

image

image

 Разделяйки се с тези части от своя народ, ЛУТ е определил водачите на всяка от тях и възложил отговорност, където и да са да спазват началния принцип на Държавата- Единоначалието предавано от баща на син и Съвета на родовете при управлението на всяка новосъздадена от тях Държава.  В нашето изследване : «Писмени знаци върху черноморски подводен археологически обект от неолита и връзката им с древните цивилизации – сравнителен анализ», установихме, че в петото хилядолетие преди новата ера  е имало линейно-геометрични знаци, които в голямата си част съвпадат с писмените знаци на старите Българи, а съответно и на Хазари, УкраинциДруг важен факт е началото на древния български календар – 5504 г.пр.н.е
imageДруг важен факт е началото на древния български календар – 5504 г.пр.н.е.  Тук трябва да отбележим, че началото на еврейския календар е – 3761 г.пр.н.е.    Свързано с изследванията на проф.Петко Димитров от Института по океанология към БАН, проф.Уйлиям Райан и проф. Уолтър Питман, както и на проф. Боб Балард – САЩ, бях замолен да направя изследване на древните легенди за т.н.Ноев Потоп. В хода на това изследване : «Всемирният потоп – легенди и действителност» се изясни, че еврейската легенда е значително по-късен вариант на по-древна шумерска легенда.

В началото на първото хилядолетие в Евро-Азийския регион, като обединително звено на част от резселените народи на ИДЕЛ се извишава Държавата на Сарматите.

СПИСЪК НА ВЛАДЕТЕЛИТЕ ОТ САРМАТСКАТА ДИНАСТИЯ

Боно Шкодров



Тагове:   българи,   украинци,   хазари,   Руси,


Гласувай:
5



1. barin - Здравей, Радостина. Ето защо бъ...
04.07.2018 12:55
Здравей, Радостина. Ето защо българският календар е по-правилен от еврейския. Датиран е по-отдавна, свързан е( началото му) с голямо, значимо събитие- всемирния потоп. Самата му постройка е по-правилна и е по-точен. Хазарите са ни били съседи и отначало, но сме си развалили отношенията.
Поздрави!
цитирай
2. radostinalassa - Българският календар е най - старият. Евреите са се появили
04.07.2018 14:03
много по - късно. Да не говорим за кситайският ксалендар, който ги е провалил в битката срещу нас.
цитирай
3. krumbelosvet - Ключов момент
05.07.2018 06:47
Ключов момент от пред-историята, СЪДБОВЕН за ДНЕШНИЯ ПОВРАТЕН момент (да употребя думата "бифуркация") от историята, е как хазарите са приели юдаизма. И ЗАЩО. Не ли от "изчезналите 10 излаилски племена". И случайно ли са се разделили "Юда", с потомците на Соломон начело, и "Израил", чиито 10 племена "изчезват"? Защото хазарите-юдаисти НЯМАТ общи расови признаци с евреите от библейските земи.
цитирай
4. radostinalassa - Чела съм, че 40% от евреите ашкенази в Русия са Р1а
05.07.2018 14:02
Това обяснява, заедно с това, че евреите образоват децата си, фукането им , че са умни и откриватели на разни изобретения.
цитирай
5. shtaparov - Изнесените неща щяха да са интер...
09.07.2018 04:52
Изнесените неща щяха да са интересни,ако за тях имаше оригинални исторически свидетелства,но такива за съжаление няма и всеки учен застава нащрек,когато види такива бомбастични датировки на събития в регион,обитаван по онова време от неандерталци или дори напълно необитаван. Източникът на тези помпозни неща е твърде съмнителен и не води до някой древен летопис,споменат от Омир или Херодот а отвежда до писалищната маса на един нереализирал се писател от края на ХХ век!... За датировката на календарите важи същото- еврейски календар по начало не е имало и ранните юдеи са заели "своя" календар от вавилонците,докато са пребивавали там след времето на Навуходоносор,когато са изгубили въпросните си племена. Датировката на Българския календар също е правена от пишман-историци,както и онази на "еврейския"- според тях астрономи били изчислили положението на звездите и стигнали до тази дата но това е фикция понеже няма механизъм,по който да свържеш тези календари с точно определено астрономическо събитие,за каквото събитие нямаш никакви точни исторически данни. Можем само да предполагаме,че дедите ни са имали свой календар преди първите евреи да се обособят като народ,но този календар или е бил различен от сега познатия "12-годишен" (т.е. 60-годишен циклов), или е съставен най-рано в началото на Бронзовата епоха (4000-3500 г. пр. Хр.),когато е бил опитомен коня.

Датата,която се поставя на "еврейския" календар не е вярна,понеже към тази дата първо не е имало евреи и второ,ако е имало въобще някакви семити те не са имали писменост а само устно творчество, което е ненадежден способ за датиране. Имена като СЕМИТИ,ЮДЕИ,ЕВРЕИ,АРАБИ и пр. обаче не са семитски,затова говорят друго- че тези хора или не са обитавали сегашните си райони а са дошли в тях от другаде и впоследствие са променили езика си,или са били повлияни в езиково и културно отношение от някакъв несемитски или ако го кажем направо- арийски народ,най-вероятно Каситите т.е.- вавилонците.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13131447
Постинги: 11559
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години