Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2019 20:17 - Раждането на тракийската азбука
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 11845 Коментари: 32 Гласове:
6

Последна промяна: 02.05.2019 20:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Никола Гигов

 Открита е каменна плоча от с. Гела. Бесите са имали писменост. Орфей пренася азбуката от Египет и Финикия в Родопите.

 От всички открития на света най-голямо е откриването на азбуката. Всички следващи открития са последица от азбуката – чрез съхранената историческа памет.

На 8 юни 2002 г. заснех каменна плоча от с. Гела (Централни Родопи). Тя е с размери 1 метър на 85 см. Съдържа 25 линеарни реда. В тях са издълбани 978 букви. (Бел. от автора на темата: открита е в стара църква закопана от грижливи хора във специална яма; плочата е препис от 19 в. на очевидно много древна тракийска писменост и текст, който не е разчетен до момента от учените).
image

Още в книгата си “Гела – Орфеево цвете” (1988 г.) подсказах, че село Гела има непрекъснат живот цели 3300 години и в него има “Орфееви остнки”. В книгата си отбелязах наличието на древни гробници, хокерни погребения, харонов обол, Делфинов пръстен, златна корона, патриаршески жезъл, скални изображения, древни пътища, стари светилища, църкви и манастири. Сякяш това село е неразкрит подземен музей на нашата дрвност.

В следващите ми книги за Орфей: “Легенда ли е Орфей?”, “Орфей и Европа” и “Орфей в Египет” затвърдих убеждението си: Родопите са Българското духовно Елдорадо, а Орфей – нашият духовен Еверест. Ние сме пред прага на нви открития.

В книгата си “Орфей в Египет” (2002 г.) проследявам мисията на Родопееца да пренесе египетската и финикийска азбука в Родопите. Да реформира тази азбука и чрез писмеността да обедини 90-те враждуващи помежду си племена на траките. Убийството на Орфей осуетява тази велика мисия.

Каменната плоча от с. Гела е може би най-древният писмен паметник по нашата земя. В издълбаните 978 букви са включени коптски букви, финкийски, латински, гръцки и много кирилица. Това сякаш е подложката, върху която са работили светите братя Кирил и Методий, завъшили прочутата Магнаурска школа, за да създадат кирилицата. И да се роди българската писменост. Чрез пренесените от Орфей букви ние сме дали писменост на цяла Европа, а чрез Кирил и Методий – писменост на славянския свят.

Ще рухне досегашното научно убеждение, че траките са “безписмен и безкнижен народ”. Плочата от село Гела подсказва, че бесите са имали писменост. Отначало тя е била само за посветените. А когато са се опитали да я разпространят, за да обединят траките, Орфей е бил убит и мисията осуетена.

Тази плоча е била укривана много пъти: веднъж по време на римляните – покорители на бесите, втори път при покръстването на България (тогава са се унищожавали езическите книги), трети път – по време на вековното османско робство, и четвърти път точно на 20 юли 1881 г. – преди 121 години, когото за същата плоча отново е направено скривалище и допълнително укриването е датирано на самата плоча. Укриването е станало на връх Илинден – 20 юли. Плочата се смятяза свята и свещена от местните хора.

Най-чудното е, че ние отричаме собствената си писменост, а гърците я признават. Платон пише: “Жреците разполагат с купища книги за Орфей”. В Родопите и на остров Самотраки е бил изграден свещеният култов език на траките, достъпен за малцина – само за посветените. Между бесите от Родопите и коптите от Египет (коренното население на Египет) е имало непрекъснат мирен съюз и взаимно подпомагане. Орфей – “най-великият смъртен музикант на света” – реформирал коптската азбука, а първият родопски епископ Никита Ремисиански (V в. след Христа) превел Библията на бески език. Ние сме имали “Библия Бесика”. Това подсказва и следното древно известие: “Тракийското племе беси, което живяло в Родопите, притежавало през V век на свой език книгите на светото писание и извършвало богослужение на свой език. Известен разпространител на християнството между бесите бил Никита Ремисиански”.

Плочата от село Гела е укривана все на свещени места – в района на старите светилища, манастири, църкви, параклиси. Заедно с плочата, под нея на хартия са изписани само на един лист над 50 имена на конкретни жители от село Гела, които са укрили тази плоча на 20 юли 1881 г. (на връх Илинден). Този празник – Илинден – свято се тачи в селото. Свети Илия е бог но гръмотевиците, колесничар на квадрига с юзди от слънчеви лъчи. Той е в основата на българското нестинарство – танц върху огъня. Този пророк, отбелязан в Стария завет, е живял през IX век пр. Хр. И напомня за древните връзки на Родопите с Троя – Илион – както и със заглавието на самата “Илиада” от Омир. Ил и Пергам са физическите и духовните крепости на Родопите и Троя. А траките и трояците са били съюзници по време на Троянската война.

Изписаните имена на укривателите на плочата са на български език с гръцки прибавки. Те са скрили нашата древна писменост, за да остане плочата цяла и непокътната.

Всичките 978 букви са издълбани една до друга, без разредки на думите, без пунктуация и с много малко гласни. Разчитането ще бъде трудно. Но си струва усилието – езикът на траките е угаснал в VI в. пр. Хр., а българският език се въздига в 9 в. чрез Кирил и Методий. Цели 300 години България търси път в азбуката и писмеността.

Най-много радва това, че “кирилските букви” ги има и в “Орфеевото писмо”. Те са едни и същи. В битката за писменост, Орфей не е тръгнал към пиктограмите, идеограмите, йероглифите, клинописа и другите писмена, а е избрал коптските букви, а след това финикийски, латински и гръцки.

Самата финикийска азбука е взета от коптите. Кадъм – преносителят на азбуката – е сродник с траките. И кръгът се затваря.

Родопите – Египет – Финикия – са Колелото на азбуката, което се е въртяло в ръцете на Орфей, за да се роди писмеността.

Не бива да мислим, че това е по силите на един човек. В пренасянето и създаването на азбуката в Родопите участват: геният Орфей, сродникът Кадъм от Финикия, както и няколко други древни поети на Тракия: Лин, Евмолп, Музей и Аристей. Повечето от тях са познавали финикийската азбука. Особено Орфей и Аристей. Не случайно Еврипид пише: “На тракийски таблички е записано Орфеевото слово”. Това го потвърждават и Хераклид, Платон, и Питагор.

Авторството на плочата (надписът) е отелязано само с една буква “R”, което означава Ра (слънце) и Родопееца. Това най-прилича на Орфей, който се е завърнал от Египет и е пренесъл писмеността.

В плочата е упоменат Кадъм, упоменат е и Лин. Поетът Лин е учител по музика на Орфей. В древността обичайно е било откритията да бъдът посвещавани на учителите. Поетът Лин – учителят на Орфей – е споменат и от Хераклит, и от Омир.

Лин е бил и брат на Орфей и е изпял най-скръбните песни. Той е убит, Орфей разкъсан, Евмолп – убит, Тамирис – ослепен. Великото дело остава неосществено. Но азбуката е запазена, за да засияе днес под слънцето на перелик.

Тази новооткрита плоча от село Гела ще коригира досегашната наука: доказва, че бесите са имали писменост. А от вложеното послание в надписа ще проличи пътят за раждането на азбуката.

Родопите ще се издигнат в небесата. И в Евангелието е казана: “В началото бе словото”. Ние съхраняваме един от скрижалите на древността.

Проклятието на България са дележът и враждите: “Летим към чуждото, пълзим към родното”. Дано да допълзим до тази плоча, която да ни отвори очите за миналото наше величие. Та макар и по време на покрусата, с още по-голямо вдъхновение да запеем: “Върви, народе, възродени!”.

 

 

image

 

 

Бележка на Харамията: В този район на Родопите са открити още две подобни плочи, които все още не са проучвани от българските учени и лингвисти. Единствено покойният траколог акад. Александър Фол е ходил в с. Гела, след откриването на плочата и я е проучвал на място, но не е дал никаква гласност на това, защото откритието противоречи на тезата, че "траките са безписмен народ" image . Наскоро след това на територията на България са открити още находки с линеарно писмо тип А и Б (предгръцка и пред финикийска писменост, която е открита и на остров Крит!), които се съхраняват в Националния исторически музей в София. Тези факти, както и откритите в България (Караново, Градешница, Варненско и Пловдивско) и Румъния (Тартария) най-древни писмени знаци в света (глинени печати пинтадери), на възраст над 6000 години показват, че в България е имало древна предпотопна култура предхождаща с поне 2000 години културите на Египет, Месопотамия и Китай!!!..... 
Гласувай:
61. zax - А що си мислиш че заради псевдо бъ...
02.05.2019 21:06
А що си мислиш че заради псевдо българЕ, не си отиват истинските.... ХОРА!

Точно заради една основна черта, а всъщност българите са били само носители на ген, интелект и дух. Където се хване, на хаир да е. Където не, хаир да не види.
Някаква аналогия да виждаш?
цитирай
2. radostinalassa - Не знам кои са псевдобългари
02.05.2019 21:29
Ако са българи по гени, те ще се превъплътят в българи. Това значи, че имат душа и съвест. Умните хора имат и отрицателни черти. Това е нормално. А другите може да са добри, но имат елементарни потребности.
цитирай
3. lexparsy - Искрено поздравявам, този път п...
02.05.2019 23:40
Искрено поздравявам, този път по-изчерпателно състоятелния ти постинга и коментара ти даже Радостина!
А аз ако използвам състоятелни думи, за несъстоятелни предназначени са излишни...
цитирай
4. elcho - Хареса ми, благодаря !
03.05.2019 19:39
Прочетете още и моят постинг за " Дунавската писменност".
цитирай
5. radostinalassa - 3. lexparsy
03.05.2019 20:04
Така си е . Никога не съм се съмнявала в съществуването на българската писменост или тракийската. Белия сой е населил голяма част от Земята и е можел да използва цялата дълга тогавашна азбука , да я изговаря поради наличие на съвършен говорен апарат. Когато Орфей е дал азбуката на гърците, те ест. са я съкратили до букви и звуци, които могат да произнасят. Аз не ги обиждам с това, но агресивността им върви с някои несъвършенства.
цитирай
6. elcho - За твое съжаление
07.05.2019 17:06
Когато е живял Орфей, Гърците не ги е имало даже като понятие. И когато се появяват в новата ни История, те са смятали Орфей за Бог.
цитирай
7. radostinalassa - Гърците са семити, от негри и бели.
07.05.2019 18:57
Аз не съжалявам за тях, нито за арабите и евреите, които са същата подраса.
Та едва ли гърчите са могли да създадат азбука, освен да поокастрят тракийската.
Когато са дошли в Гърция, те са победили пеласгите, накарали са ги да им построят невероятни здания. Те не са много за харесване.
цитирай
8. elcho - А, точно така !
07.05.2019 20:06
Виж как знаеш за пеласгите ! Това е така нареченият народ Траки от Херодот. Това е неговото първо произношение за ТРАКИ ! това са всъщност шумерски народ описан като Траки от Херодот. Гърците се нанасят на готово в тези земи и си присвояват почти цялата История на Балканите. Провери в Троянската война къде са Гърците ?! Все едно някой да ми говори за Сърбия или Румъния. Това е смешно и не логично !!! С неизвинение към Гърците от моите думи.....
цитирай
9. radostinalassa - Разбира се, че знам за пеласгите
07.05.2019 21:53
Писала съм постинги по В. Манягин. Русите знаят историята. Пеласгите , етруските , траките са родствени народи и се наричали братя - фракийци. Етруските пък са създали архитектурата на Рим. Гърците и римляните са все тези смесени народи.
цитирай
10. elcho - Гледна точка
09.05.2019 11:07
Виж, представи си, че някой колега на баща ми и някой комшия и някой познат и някой негов приятел и някой роднина и после аз, напишем всички по една книга за баща ми, какво ще пише в тези книги ?!?! Хайде да определим коя ще е най точната. Защото и аз не знам някои скрити неща за баща си, както и комшията, колегата, приятеля и дори майка ми..... Оставям те да мислиш. И не се вълнувай, когато четеш нещо. Всичко е относително, както е казал Айнщайн.....
цитирай
11. radostinalassa - Аз слушам руските историци, ...
09.05.2019 18:14
защото те имат хиляди исторически филми. Пресявам ги според нашите разбирания.
Българските исторически знания са май по - малко. А белия сой е един и същ - македонци, българи , руси са с еднаква генетика.
цитирай
12. elcho - За генетиката се разрови още
09.05.2019 19:32
Втълпяването явно те е натъпкало с генетични измислици и то Руски. Сигурно си изпуснала последните генетични изследвания на Италианците в Английските лаборатории най добрите до момента. Българският череп се среща предимно на балканите с най голям процент освен у нас в Италия и накои съседки. Включвам разбира се и Чувашия, Кабардино Балкария, Татарстан и още една две държави. Но за Русите няма нищо общо с нас. Те произлизат от Шведските племена РОССИ. И незнам защо ги бъркате със Славяни/Склавени/ и ги пиписвате към нас. Аз отдавна съм се оттеглил от техните историйки за нас. Темата е дълга, за това спирам. Насочете се към Арабски източници. Те поне са неутрални в цялата тази какафония....
цитирай
13. radostinalassa - Не е така
09.05.2019 19:36
Използват се много науки заедно. По системата НЛА за тъканна трансплантация сме един народ. Това е бял сой без примеси. Изследват се етнически българи, македонци и руси. Днес трансплантацията е много развита и има много данни. Аз публикувах американски генетици. Те са лоялни.
цитирай
14. elcho - За пръв път чувам за
09.05.2019 20:02
Лоялни Американци. Проверете какво сте постнали, за да не стане излагацията пълна.Това, че Бат Баян се е преселил във Финландия и че сме имали вземане даване със Викингите не ни прави един народ с Русите. И незнам защо се натискате към тях. Ние дори не си приличаме визуално. Но ако говорите за отделни индивиди, то и в Америка има доста Българи, но това не ни прави един народ с Барак Обама и неговите роднини.
цитирай
15. radostinalassa - Хаш Л А система за тъканна поносимост
09.05.2019 20:09
Това е прецизно изследване, които не само ще ни покаже, че сме от бялата раса, но ни показва и много близки роднински връзки. Най - успешните присаждания на органи са между роднини. Другите науки са - антропология, лингвистика / напр. подрасите и другите две раси не могат да произнасят наши букви и звуци / , битови обичаи, орнаменти .Мисля да преведа това изследване от английски много скоро. Дано е сполучливо. Има си превод, но той е съкратен.
цитирай
16. radostinalassa - Ето изследването
09.05.2019 21:21
ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗАЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ ИНАСТОЯЩИ БЪЛГАРИСтраница за прабългарите. Език, произход, история и религия в статии, книги и музика.
http://protobulgarians
Chuvash_ HLA
цитирай
17. elcho - Правя Ви забележка !
09.05.2019 23:58
"ПРАБЪЛГАРИ", отдавна е приета от сериозните Историци за обидна дума. Използвайте ДРЕВНИ БЪЛГАРИ ". Явно черпите стари информации и докато го правите отпивате червено винце от шише на което още пише ХАН КРУМ, което е заменено от Руснаците вместо" КАН КРУМ". Прочетете повече за този" БЛИЗЪК "наш народ, как ни е изгарял Историята в буквалният смисъл. И е откъснал цели държави от нашата История. Сигурно незнаете че и днес тези народи водят борба с Русия за да се обединят в една и да се нарекат Велика България, нищо че са отделени от СССР. И това е истина. Но "БЛИЗКИЯТ" до нас генетичен народ "РУСИТЕ" недават и дума да се чуе за това. А знаете ли кой отправя молба до Султана да се залови Левски и после определя съдебният състав.?! Това е граф Игнатиев. Същият предлага да се съборят няколко черкви на която молба дори султанският наместник е шокиран и не дава такава заповед. Но изпраща в Диарбекир 20 български свещеници по искане на Дондуков. Та тези наши "БРАТЯ" с Български ген са ми много съмнителни. Отдавна се знае за скандинавските черти на Руснаците. Даже Шведите си ги разпознават като свои и всяка година правят подстъпи към Европейският Съюз да отмени визите към Швеция само за Руснаците, но винаги им се отказва. Явно сте намерили някой Руски учебник за 9 клас и си го четете в захлас. А и филми щом гледате, изгледайте Американският филм - Златното руно. Там ще видите Орфей, ролята на който играе много черен негър. Но вие вярвате на Американците и филма ще ви хареса !!! Впрочем, защо пишете Исторически постинги ?!?! Имате и други интереси, като политика например. Но виждам че сериозните хора по История тук не Ви пишат коментари, а аз защо го правя ?!......... сигурно остарявам.......
цитирай
18. elcho - Грешка на езика
10.05.2019 00:08
За Граф Игнатиев става дума а не Дондуков
цитирай
19. elcho - !!!
10.05.2019 00:17
След години хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович ще възкликне: „ Каква стана тя?! На нас графа ни каза, че съдим обикновен крадец, пък то какво било?!…”

ПОЗОР, за палача, за истинския убиец на Левски – руския граф Игнатиев, на когото българските русофили не само кръстиха улици, но продължават да го споменават като герой!

ПОЗОР, за тези русофилски подлоги, на които Русия е по-скъпа от България!

ПОЗОР, за русофилските мекерета обявили българската азбука за славянска, а създателите й – българските братя Кирил (Църхо) и Методий (Страхота) за византийци!ПОЗОР, за русофилските измекяри, които изопачават паисиевата слав(ъ)нобългарска история на славянобългарска!
цитирай
20. elcho - Естествено !!!
10.05.2019 12:59
Не се и учудвам, че не ми поставяш коментара !!! Все пак, разумът надделя над невежеството !!!.....
цитирай
21. radostinalassa - Все пак е трябвало да видиш, че аз ти ...
10.05.2019 13:41
подавам адреса на сайт в нета и той се казва Страница за прабългарите. Бъди коректен. Вместо да преведеш изследването , ти ми лалосваш. А как ще докажеш, че този граф не е от хасидите? Обясни ми набързо.
Да не би ти да си невеж? Аз нямам учебници, слушам исторически филми в нета. По своя подборка. А сериозните историци да го ...., както и поповете.
цитирай
22. radostinalassa - Най - големите исторически открития ...
10.05.2019 15:23
се правят от любители. Защото те не са на заплата, не правят кариера и не са зависими. Това е истината. Аз нямам интерес да публикувам фалшиви знания.
цитирай
23. elcho - Е, щом черпиш информации от нета
11.05.2019 10:11
И от филми, то тогава млъквам и приемам всички твои писаници за верни.!!! С голямо уважение и поклон......
цитирай
24. radostinalassa - Днес обучението е виртуално
11.05.2019 10:17
Това не е важно. Важна е преценката за достоверността на знанията.
цитирай
25. radostinalassa - Кое мое историческо твърдение е фалшиво?
12.05.2019 11:32
Харесвам Пл. Пасков, който е говорител на 20 български историци. Те се ровеха в историческите документи много време. Пасков доказва чрез техния труд, с помощта на Генетиката, лингвистиката , археологията, антропологията че ние сме един народ с русите.
И тук има цигани, евреи, арменци, както и там финоугри. Но те са в 80% чиста бяла раса . 90 милиона. Това е ядрото на белия сой в света. Това е достатъчно да ги подкрепям, защото така е редно. Нещо против ?
цитирай
26. elcho - Харесваш ?!?!
12.05.2019 23:05
Едни харесват шкембе чорба, люти чушки, плетени чревца и т. н. Други харесват шоколад, твърдо сварени яйца, миди, синьо сирене. А други не харесват всичките тези неща, а харесват други неща...... Едно е да харесваш, а друго е........ Така че, започвай винаги да пишеш с "Аз харесвам да сме един народ с Русия, защото така ми харесва",..... и т. н.,.....
цитирай
27. radostinalassa - elcho
12.05.2019 23:06
Аз одобрих коментара ти, но не го виждам. Той беше повторение на горните.
Всеки се бори за своите деца, раса, език. Това е .
цитирай
28. radostinalassa - Науките не са харесвания
12.05.2019 23:10
Може би само историята, която се фалшифицира успешно.
Как ще фалшифицираш кокал, или ДНК - изследване, или буквите върху съда ?
Народната памет не можеш да я смениш. Сменят се само учебниците по история. Не профанизирай, а пиши по същество.
цитирай
29. elcho - Първо се смях, но после плаках....
13.05.2019 20:41
Плаках малко от мъка. Дори Руснаците се дистанцират от нас, като се наричат Славяни /за мен Склавени-обидна дума /. Но такива като Вас се натискат, незнайно защо /или социалистически - знайно /към тях ?! Та те самите се изписват като РОССИЯ /РОССИ-Я/ Племената РОССИ /Скандинавия. Разбрах че изобщо не сте в час ! И ме е страх някой младеж да не Ви чете глупостите. Виждам че и никой от сериозните тук Историци не Ви прави коментари, което ме радва и не ме учудва. Незнам защо аз се захванах с Вас ?! Та Вие не знаете дори имената на родът Дуло. Можете ли да ми кажете момчешкото име на Испор Хрук /за Вас Аспарух /. Българите са давали имена на момчетата до 15 г и след това стават мъже и тогава им се давало мъжкото име. Та, знаете ли момчешкото име на /за Вас Аспарух/ ?! Ще Ви дам 12 години време да ми отговорите и понеже няма да се справите ще чакам да ме попитате. Сега вече знам и защо невежите, като Вас незнаят и за първият крал на Бавария, крал Бългер, царувал през 14 век в южна Германия. В Арабските анали ни споменават, като "Бугар, Буагар, Буагавар, Буавар, Бавар...." Сигурно не знаете и за Алонсо Де Охера и за Фамилиите на Наполеон - Булгарини и т. н. А ако Ви попитам кой е открил Америка, със сигурност ще получа най-смешният отговор. Пишете си стихчета за любовта и не намесвайте Историята. Тя е свещена ! Със сигурност не знаете и за Англичаните и за куп други нацийки, които ни ненавиждат и има защо. Аз повече няма да Ви пиша, но с удоволствие ще Ви отговоря на въпроси, които Ви вълнуват....
цитирай
30. radostinalassa - Имам чувството , че сте ...
13.05.2019 21:36
живели по времето на рода Дуло. Аспарух е дошъл тук при своите. Факт, който потвърждават руските историци. Иначе е щяло да има война.
Т.Е връзките на тукашните българи и тези на изток не са преставали. Имало е търговски път на солта, коприната.
Аз обичам генетиката, антропологията, лингвистиката. Те доказват тезите ми. Или по - скоро затова ги приемам. Къде са 80% бели от 140 млн срещу 40% в США от 300 млн.
90 срещу 100 засега. Кой ще е победителят ?
цитирай
31. goro6 - Русофилията е израз на чувство на благодарност.
24.02.2020 13:51
Русофобията е болестно състояние и пречи на аналитичния мисловен процес. Иванчо Хаджипенчович има право да възкликва каквото си иска, но не мога да приема, че не е знаел кой е Левски, та ще чака графа да му каже. Граф Игнатиев има паметник, защото е сложил подписа си на СанСтефанския договор, а не за това, че е "убил" Левски. Изследователите на този период не са наясно, коя е истината за този период, кой документ е фалшив и кой оригинален, само за русофобията нещата са "ясни". Спрете се малко де. Народите, които пишат на кирилица, имат за основа азбуката създадена и практикувана първо в България, но нито една от държавите в които старата българска азбука е официализирана, не употребява същите знаци. До колкото съм осведомен, най близо до азбуката от времето на Борис и Симеон, са руснаците. Това е и причината, азбуката да се нарича славянска, а не българска. Термина славянин е работен термин. Той е обобщаващ, какъвто е и термина Траки. Няма народ, който да е наричал себе си славянски, както и тракийски. Добре, за да аргументира претенциите на империята да бъде водач на народите, които говорят разновидности на един общо праезик, ги нарича славянски. Не може да ги нарече български тези народи ЕШО, няма логика. Те са различни. Как гръцките историци да нарекат над стоте родствени племена? Нарекли ги Траки. И почват се едни разправии, ама славяни ли сме, траки ли сме и войната срещу невинните думички се разгорещява вече повече от век ли, два ли. И след всички словесни дандании, като теглим чертата излиза, че чисто и просто избиваме комплекси и още повече отежняваме положението на народа и държавата ни. Кирил и Методи са византийци и по този въпрос спор няма. За мен е ясно, че са от български произход и са владеели перфектно български език. Но как да знаят това управниците на Империята, като в руския двор са щъкали типове от всеки, пол, раса и вероизповедание, но българско лоби е липсвало.
цитирай
32. goro6 - продължение
24.02.2020 14:19
Това ви е проблема на русофобите. Много злобеете, и на моменти изпростявате. На кой какво му е скъпо, е личен проблем и никой няма право да обижда другомислещите. Уж сте демократи, но като ви наблюдава човек, май повече приличате на тези които отричате. "Който не е с нас е против нас". Това може да го приемем с някой забележки, но "Който е за Русия е против България" е трудно за възприемане и се превръща в психически проблем.
Кирил и Методи са византийци! Не са помирисвали България. Друг е въпроса, че са българи по произход, че са знаели перфектно български език и са работели с ясното съзнание, че влагат труда си за благото на Българите.
За славянството и славянския език си казах мнението, кой разбрал, разбрал. Измекярите си ги сложи в албум, а позора го скрий на тайно място, за да не те опозори или по разбираемо, да те озори. Желая ти здраве и с русофобията по кротко. "Кат Русия няма втора" Това го знаят в щабовете на всички наши "съюзници", само родните кратуноподобни се правят на по умни и смели от колкото са.


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 14089082
Постинги: 12170
Коментари: 19379
Гласове: 6831
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
26. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
27. Болкотерапия чрез молитвена поза
28. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
29. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК
30. Дишане по Вим Хоф