Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2019 20:50 - Българица, а не Кирилица
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1858 Коментари: 6 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image

Текстът е на Александър Димитров от фондация "Богария" в предаването Новото познание със Стойчо Керев:

https://novotopoznanie.com/zabludata-kirilitsa-na-kakva-azbuka-pishem/

Азбуката е съставена 30 години след смъртта на Кирил от Климент Охридски по политическа поръчка на българския цар Симеон и баща му цар Борис. Създадена е от българи, в България, по поръчка на българи - българските царе. Тогава Българската империя противостои на най-великата сила в света, Римската империя. В продължение на повече от 500 години тези две сили играят на канадска борба - ту единият побеждава, ту другият. След падането на 1-то българско царство, ромеите добре разбирайки значението на езика, словото, писмеността, променят наименованието от българска на кирилица.

855 г. Кирил и Методий създават глаголицата, просъществувала 200-300 години. Но Симеон не използва тази азбука. Той я има в ръцете си, току-що свежо написана глаголица от Кирил и Методий и изведнъж му хрумва да поръча на Климент Охридски нова азбука. И тя бива написана от Климент и учениците му. Безусловно Климент е имал ноу-хауто, даровит последовател на Кирил. Така или иначе, тази азбука не е написана от Кирил, умрял 30 години преди това.

Как се нарича арменската азбука - арменска, как се нарича грузинската азбука - грузинска, как се нарича латинската азбука - латинска, как се нарича еврейската азбука - еврейска, как се нарича гръцката азбука - гръцка, как се нарича българската азбука - кирилица. Азбука написана от българи в България, платена от българи, се нарича кирилица! Отсъствието на това самочувствие и гордост виждаме в днешни дни. Никой не е отменял диелектическите закони. Светът, физически, човешки, материален и духовен, е подчинен на тези закони. В опитите си да реформираме едно общество, което беше твърде идеологизирано, ние отхвърлихме идеята за това, че идеализмът е твърде значим. Той е в основата на всеки прогрес. На всяка сила стои идеята, идеализмът. Ние се чудим как така българската армия през 1885 успява от турския фронт за 3 дни да стигне сръбския и да влезе директно в битка. Това ако трябва да го направи някой днес, няма да го направи, няма как да го направи. Представете си цяла армия, есенно време в калта, влачи обози, оръдия и успява да мине 400 километра за 3 дни. Как става това?! Имало е онзи източник на сила, който мобилизира десетки хиляди за постигането на победа. Победата е единствената истинска цел, която осмисля всяко съществуване.

Да се върнем към 9-ти век - две големи противопоставящи се сили – Римската и Българската империи. Единствената цел на съществуването на Симеон като владетел е държавата да преуспее във времето. Това не би било възможно, ако бихме продължили да функционираме, използвайки една чужда азбука, написана от ромеи и поръчана от ромеи. Фотий е осъзнавал прекрасно значението на това да има азбука, писана на езика, на който говори българското население. Тя е инструмент за въздействие. По това време Римската империя се превръща в Гръцка. Между 5 и 7 век Римската империя преминава от латински на гръцки. Писмеността се променя, езикът се променя, променя се и националната същност. Почват да наричат ромеите гърци – „гърците ни нападнаха”, „ние победихме гърците”. Тези умни владетели, ерудити, духовници прекрасно знаят колко важно е какъв е езика, каква е азбуката, каква е писмеността в съответната държава. Това е инструмент за въздействие. Симеон прекарва 10 години в Цариград. Той напълно познава идеологическата същност на управляващите в Римската империя. Те разчитат на глаголицата, като тяхна азбука. На Симеон не му е нужен инструмент за въздействие, който би пречил на пълноценното разгръщане на неговата империя. Поради което, той си поръчва собствена азбука. Поръчва я и я плаща, и я получава. След столетия неуспешни опити, ромеите най-сетне печелят войната. Срещу Самуил. Е, с какво ще се заемат тези умни мъже, ерудити, държавници? Те прекрасно знаят кои са движещите сили в развитието на човешкото общество. Удрят там, където ще си гарантират устойчивостта на тази трудно извоювана тяхна победа. Удрят в духовността, в самочувствието – подменят ти азбуката. Вместо да бъде наричана Българица и светът днес да говори за българизация на Интернет, защото 300 милиона говорят български, чуваме за нищо не значещата кирилизация, още повече е и фактически невярно. Статуите на Кирил и Методий, държащи свитъка с А Б В са фактическа лъжа. Това твърдение е вредно за България и трябва да бъде преустановено използването на това понятие. Използването на правилното понятие Българица води до невероятно препозициониране на България в исторически и геополитически план.

Това днес е издевателство над истината. 10-ти век да създадеш азбука е колосален труд. Построени са стотици манастири, поръчани от българския цар за хилядите монаси, където да преписват свещените книги на български език на кожи от 20 милиона овце. Тази колосална инвестиция води до резултат, какъвто по конкурентна значимост спрямо другите държави днес не можем да постигнем. Какъвто ни даряват, изпращат от миналото нашите велики владетели Борис, Симеон и Петър и след тях. А именно – България е единствената държава в света, която разпространява своя цивилизационен код по мирен начин, без да пролее капка кръв и да постигне цивилизационно покритие с планетарен мащаб – да се говори на български от Триест до Владивосток. Опитват се да противопоставят България на Русия и преобръщат зависимостите. Русия е функция на България. Русия е най-голямата българска държава. Какава е целта на всяка цивилизационна същност, на всяко живо същество, ако щете? Да продължи себе си. Когато говорим за държави, за цивилизации, тяхната цел е абсолютно същата, да продължат себе си, своята цивилизационна същност. Как ние я продължаваме – като разпространяваме езика и културата си. Чрез писмеността, създадена от българите. Ние им подаряваме азбуката и по този начин те възприемат и нашия език, възприемат и нашата същност. Има една много интересна теория на Сапир-Уорф, според която човек променя своето мислене и своята същност според езика, чрез който общува. Ние се чудим защо сме толкова близки, еднакви с руския народ и си мислим, че е от руското влияние върху нас. А то е точно противоположното. Ние сме тези, които сме въздействали върху формирането на тази цивилизация, на тази държава, на тази гигантска културна общност, каквато е Русия.

Има 4 цивилизации, успели да осъществат цивилизационна експанзия:

· Латините преди 2000 години с изключително дълбока и всеобхватна експанзия, но с цената на неимоверно количество убийства, насилия и кръв;

· Испанците също успяват да постигнат голямо планетарно разширение, но на каква цена. Латинска Америка говори на испански. И опитайте се на испанците да кажете нещо спрямо езика на който говорят – ще ви вдигнат на ура. Те ревностно си поддържат институти като „Сервантес”, защото много добре разбират колко важен е този инструмент за съхранение на влиянието. Да, колониалната система рухна отдавна, загубиха своите владения, не ги управляват директно с декрети, а използват меката сила, част от която е езикът и писмеността;

· Ами британците, които потопиха планетата в кръв, за да осъществят днешното състояние, в което светът говори на английски;

· И Българската – как днес светът говори български и защо светът говори български? Изготвил съм списък с думи и базовите, ключовите понятия, които изграждат мировозрението на един народ. Които са в основата на неговата космогония, ако щете. Между български и руския. Те са идентични. Бог, душа, надежда, любов, безсмъртие, дълг, чест, война, победа, ура. И вие ще ми кажете, че това е друг народ?

Нека да си спомним думите на Симеон Велики – „Една вяра, един език, един народ!” – това е била неговата мечта за България.
Гласувай:
91. elcho - Добър ден !!!
29.05.2019 21:03
Това го повтарям всеки ден от 30 г. насам. А, за Англия и английският език, вижте и прочетете мой постинг, който съм пуснал отдавна. Явно тук се четат само нови постинги.
цитирай
2. radostinalassa - Къде е този пост ?
29.05.2019 21:07
Вие твърдите, че русите са угрофини и фини. Това е невярно. 80% са от трите европеидни хаплогрупи. У нас неевропеидите са повече.
цитирай
3. elcho - Аз не твърдя нищо !!!!
29.05.2019 22:44
Има си История и факти. Тук не е геафата за политика, поезия, тя и той, готварство и др. Четете внимателно блогърите по История и вижте, че никой не твърди нищо. Всеки се уповава на Иаторически писма. Поровете и Вие за РОССИЯ и се подгответе. Виждам, че симпатизирате на тях /незнайно защо ?!?! /, сифурно харесвате Ленин или Берия ?! Вие си знаете....
цитирай
4. radostinalassa - Ленин е роден тук, но...
30.05.2019 14:27
той си е евреин, със съответните симптоми, които са чести при тях. Предполагам, че и Берия е евер. Ние не сме евреи, нали ? Познай тогава, защо им симпатизирам на русите ?
цитирай
5. elcho - Браво !!!
31.05.2019 21:07
И къде е роден Ленин !?!?! Хайде да проследим. Ленин е роден в гр. Симбирск. После става Уляновск и сега пак си е Симбирск. И къде е този град ?! В Чувашия, най преките наследници на Българите. Баща му е Царски чиновник и цял живот го е срам от синът си за странните му комунистически наклонности. И къде се крие Ленин в прословутата колибка ?! Във Финландия. Защо там ?!, защото там е бъкано с Българи. А знаете ли че и до днес във Финландия не правят разлики между Българи, Украинци, Беларуси и още подобни ?! И става въпрос за учреждения където се попълват официални документи !!! Така че пак, казвам подгответе са малко повече преди да поствате и правите коментари. Желая Ви спокойни и усмихнати дни, с най голямо пожелание !.....
цитирай
6. radostinalassa - Мисля, че вие никак не сте подготвен да пишете коментари
31.05.2019 21:27
Ленин е евреин, роден е в България. Но родителите му се преместват в Русия. Това , че е роден тук не го прави етнически българин. Нито генетично е българин. Тук има милион цигани, които не са етнически българи. Във Франция, знаете ли, вече няма раси. Но това е политическо решение. Расите си съществуват, но обиждат чувствата на афроамериканците. А е редно всеки да се харесва такъв, какъвто е.
Ако не чаткате от генетика, антропология и дерматоглифика, то не ми говорете за знания. Това ниво е махленско.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 8605212
Постинги: 9723
Коментари: 16118
Гласове: 5997
Календар
«  Януари, 2023  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Телегонията не съществува при бялата раса
3. Болкотерапия чрез молитвената поза. Лекува епилепсия, рак и пр. болести чрез активиране на защитните ни механизми.
4. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
5. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
6. Заземяването лекува възпалителните процеси
7. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
8. Душата, нейната генетика, потомците ни.
9. Връзката между българи и шумери
10. Реинкарнацията и генетиката
11. Раждането на тракийската азбука
12. На земята живеят четири вида човек
13. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
14. Американските бомби с обеднен уран
15. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
16. Енергоновата система на кръвта
17. Руският език не е руски, а български
18. Подслушват ли телефона ви?
19. Българският език - езикът на първите хора!
20. КОВИД - 19 и старите лекари
21. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
22. Ябълков оцет - мастер клас
23. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
24. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
25. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
26. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
27. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
28. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
29. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
30. Без САЩ комунизма нямаше да се роди