Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2019 14:38 - ТРАКИ В КИТАЙ, ИЛИ ЗАЩО ХУНИТЕ СА РУСОКОСИ? - I I
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1760 Коментари: 7 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ТРАКИ В КИТАЙ, ИЛИ ЗАЩО ХУНИТЕ СА РУСОКОСИ? - I I

автор: sparotok

      Как българите основаха първите китайски династии преди 4200 години

 

 

 

За да разберем защо някои погрешно смятат, че хуните идват от Азия трябва да се върнем няколко хилядолетия назад във времето. Отдавна вече е установено, че организираното земеделие и скотовъдство се появяват на нашия континент първо на Балканите. Западна Европа ще се забави с няколко хилядолетия преди и там да проникнат безценните знания, които предизвикват истинска революция в древното общество. Знае се също, че жителите на Тракия изпреварват с доста векове останалите европейци що се отнася до откриването на бронза, желязото, изкусната обработка на златото...Земята ни с право може да се нарече изворът на цивилизацията. В сравнение с други области при нас е било рай, населението е живяло в благополучие и е нараствало бързо. След време дори плодородната Тракия не е била в състояние да изхрани огромният си народ и това е станало причина много от предците ни да мигрират в различни посоки. Първоначално походите са били сравнително кратки, но с опитомяването на коня в черноморските степи ( четвърто хилядолетие преди Христа) става възможно да се предприеме по-дълъг поход.

 

На различни вълни, в различни периоди от време древни тракийски племена са се отправили на изток. Заселвали са се на такива места, в които географските условия са били благоприятни за скотовъдство. Разбира се със себе си дедите ни са взели своя керамика, въоръжение, сечива. Заселвайки се на нови места траките са продължавали да практикуват своите обичаи и погребални обреди.

 

Макар да са напускали Родината балканците не са я забравяли изобщо и често са се връщали. Тези движения изток-запад са се повтаряли многократно...В определени области в Средна Азия траките са оставали векове наред, в други области са се задържали само за сравнително кратък период от време. Далечните  походи на нашите деди не са преследвали някаква строго определена цел, предците ни са търсели нови пасбища за огромните си стада, а също и полезни изкопаеми като мед, калай, злато...

 

За една ранна, но мащабна миграция на траки в посока Средна Азия свидетелстват Филострат,  Еврипид, Хигинис, Цицерон, Сенека, Аполодор, Овидий, Нонус, Плиний, Страбон....( 12). А за друг древен поход в същата посока можем да разберем от разпространението на особен вид керамика, оръжия, технологии и погребални ритуали в Северен Китай....Преди повече от половин век У. Уотъсън посочи в своя работа забележителните прилики на неолитна китайска керамика с тази от Украйна ( Триполска култура) [13] стр.36. Друг изследовател П.У. Йетс също споменава за приликите на неолитната китайска керамика с тази от Персия, Туркестан, Русия** и Румъния [14] стр. 614. Техен колега, шведският учен Й. Г.Андерсон ( цитиран от Уотсън) споделя, че е възможно керамика от древна Европа да е повлияла формата и орнаментите на ранната китайска посъда от периода 2200 пр. Христа – 1500 преди Христа [13] стр. 38. Това, което изследователите не споменават е, че прилики съществуват не само между керамиката на Лунг-Шан, Триполие и Кукутени ( Румъния), но силна прилика с древна китайски съдове показват също урните и стомните от неолитните култури на Варна, Бреница, Дуранкулак, Перник, Враца, Созопол... Трябва да се отбележи, че нашите са много по-стари.

 

Фиг.1 Сравнение на тракийска и китайска неолитна керамика
             
                        image

 
Керамиката в ляво е тракийска, срещу нея е китайската

Западните учени не са знаели също, че особените писмени знаци на династия Шанг имат прототипи сред неолитната балканска писменост. Докато китайските знаци са от второто хиляделетие преди Христа, то нашите са от пето и четвърто хилядолетие преди ХристаТова е ясна индикация, че хора от Източна Европа са пренесли своя примитивна писменост в Средна Азия.

Фиг. 2

 
image
Трак. - тракийски знаци от 4500-3500 пр. Христа
Шанг - знаци на династия Шанг 1500-1200 пр. Христа
Блг.Р. - старобългарски руни

Паралели между Тракия и Китай се наблюдават и в различни погребални ритуали. Уотъсн споменава за детски питосни погребения - трупът се е полагал в голям керамичен съд [13] стр. 36, но явно не му е било известно, че в Тракия абсолютно същият обичай се среща поне от пето хилядолетие преди Христа [15]  

 

Друг тип погребение ( от времето на митичната династия Шанг 1500 преди Христа ) е това, при което благородникът е полаган в облицована с дървени греди стая, а до него са положени колесницата и конете му – 13 стр 75-79. И в този случай, навярно поради слаба осведоменост нито Уотсън, нито Андерсон, или Йетс не посочват паралелите с тракийските погребения с колесници и коне, но за сметка на това се казва, че огромната прилика на китайските колесници с тези от Близкия Изток [13] стр. 79 ( който е обитаван от тракийските племена мизи, тевкри, дардани, да не забравяме и бойците колесничари – митаните). Посочва се и приликата с описаните  от Омир колесници  [13] стр. 77. Трябва да се отбележи, че прототип на този погребален ритуал съществува доста рано в Тракия, става дума за плачидолската могила [ 16 ] 

Фиг. 3 Погребение от периода на династия Шанг с жертвани коне и с колесница

 

             image
 

По време на династия Шанг са съществували и погребални ритуали, при които коне са били жертвани в отделна яма, понякога са жертвани и кучета [ 13] стр. 60. Това отново са типични тракийски погребани обреди [17] стр. 212.

 

Уотсън споменава, че искрата на неолитната революция, знанията за организирано земеделство и скотовъдство  трябва да са дошли от вън [14] стр. 29). За хората от първите легендарни династии е известно, че са съхранявали зърното в дъбоки ями [13] стр.56. Такива житни ями се ползват и в Тракия [15] стр. 187. Методът е познат и на старите гали[17] стр.56 (които са повлияни значително от трако-кимерийски племена ).

 

Представените от Уотсън “китайски” брадви, копия, мечове, ножове и върхове на стрели [13] стр. 68, 74, имат без изключение паралели в Тракия. Трябва да се отбележи обаче, че докато в Такла Макан са намерени останки на европеиди, то нито в древна Галия, нито в древна Тракия са намерени скелети на хора от монголоиден произход. 
 

Фиг. 4 Сравнение на китайски и тракийски оръжия

 
                                            image

Артефактите от лявата колона са тракийски, срещу тях са китайските.
 

Белите мумии от Китай са на хора, чието облекло  е трако-кимерийско. Високите ботуши, фригийската шапка и кафтанът на белите мумии са абсолютно същите като на трако-кимерийските бойци от Европа. Посъдата и оръжието на белите мумии е като това на древните племена на Източна Европа.

 

От тези данни можем да отсъдим, че преди около 4500 години от Балканите е започнала миграция на трако-кимерийски племена на изток.  Процесът на придвижване е бил на няколко вълни и към краят на трето хилядолетие преди Христа са първите мигранти са достигнали до Сибир и Китай. Там те повлияват значително местното население благодарение на познанията си от областите на земеделие, скотовъдство и металургия. Пришълците от Балканите основават и първите легендарни династии на Китай, това е признато от китайците. Съ Ма Цзиан пише – Макар да считаме хуните за варвари, трябва да признаем, че те са потомци на Шън Вей – основателят на династия Ксия [1] стр.50.

 

Тази династия възниква в края на  трето хилядолетие преди Христа ( около 2200 пр. Христа) и нейни наследници са династиите Шанг и Чжоу...В по-късни времена азиатските васали на хуните се бунтуват и прогонват господарите си, които са били само малцинство. Част от тези хуни се завръща в старата си родина – Източна Европа. Напълно естествено е, че стях са дошли и предани васали от монголоиден произход. При сблъсъка на хуните с Рим необичайният вид на азиатските бойци поражда мита, че всички хуни са с тъмна кожа, тесни очи и нисък ръст. Археологическите данни показват обаче, че аристокрацията на хуните се е отличавала със забележително високия си ръст, дори и жените са достигали височина 1.76, т.е. хунските благороднички са били са най-високите жени на Европа по онова време.

 

Новите данни би трябвало да доведат и до теории, но по една, или друга причина учените упорито мълчат. Всеки археолог запознат с тракийската неолитна керамика от пръв поглед може да установи приликата с китайските съдове. Не е трудно да се направи връзка между няколкото еднакви вида погребения, житните ями, въоръжението и т.н. на създателите на китайската държавност и тези на траките. Броят на общите знаци между тракийската неолитна писменост и знаците на династия Шанг е твърде голям, за да бъде изтълкуван като случайност, навярно изследователите се притесняват от факта, че нашите знаци са хиляди години по-стари от китайските?

 

Защо за Бога учените ни с удоволсвие ни унижават превръщайки ни на избелени иранци, а затварят очи пред данни, които ще постовят името на българите на пиедестал! Глупост ли е, чуждопоклоничество ли е? Аз лично нямам обяснение.

Знам обаче едно, дедите ни са били велик народ и в нашите вени тече тяхната кръв! Можем да постигнем много стига само да го поискаме. За да бъдем верни на себе си и на предците си трябва да се държим гордо, а не да превиваме гръб пред всеки. Всеки народ заслужава съдбата си със своите действия, или липсата на такива. Добрият живот трябва да се заслужи!

 

 Използвана литература и пояснения:

 

1. H. Schreibber, Die Hunnen, H. Meulenhoff, Baarn, 1976;

2. Priscus, T.J. Burry, fragments http://www.fordham.edu/halsall/source/priscus1.html

3. Ammianus Marcellinus, History, Harvard University Press, London, 1939;

4. Strabo, Geography, http://penelope.uchicago.edu/Thayer/E/Roman/Texts/Strabo/7C*.html

5. Jordanes, De Origine Actibusque Getarum, XLIX (254) http://people.ucalgary.ca/~vandersp/Courses/texts/jordgeti.html

6.Herodotus, Histories, Wordsworth Classics of World Literature, Hertfordshire, 1996;

7. A.Holder, Alt-Keltischer Sprachschatz, Academische Druck – U. Verlagstalt, Graz, 1962;

8. Procopius, History of the wars, Harvard University Press, London, 1919;

9. Ancient DNA provides new insights into the history of south Siberian Kurgan peoplehttp://www.springerlink.com/content/4462755368m322k8

10. DNA Genealogy, Mutation Rates, and Some Historical Evidences Written in Y-Chromosomehttp://precedings.nature.com/documents/2733/version/1/html

11.A western Eurasian male is found in 2000-year-old elite Xiongnu cemetery in Northeast Mongoliahttp://www3.interscience.wiley.com/journal/123246661/abstract?CRETRY=1&SRETRY=0

12. Дионис и тракийският поход към Индия http://sparotok.blog.bg/politika/2009/10/15/dionis-i-trakiiskiia-pohod-kym-indiia.416191

13. W.Watson, Het Oude China, W.De Haan BV, Antwerpen, MCMLXIV ( China before Han Dinasty, Thames & Hudson, London, 1964) ;

14. W. Perceval Yetts, Links between Ancient China and the West,  Geographical Review, Vol. 16, No. 4 (Oct., 1926), pp. 614-622

15. К. Бъчваров, Неолитни погребални обреди, Бард, София, 2003;

15. Плачидол стр. 19

http://txts.mgou.ru/vestnik/2007/hist2.pdf

16.  Al. Fol, K. Jordanov, K. Porozhanov, V. Fol, Ancient Thrace, Istitute of Thracology, BAC, Sofia, 2000;

17. S. James,  Ontdek de Wereld van de Kelten, H.W.J. Brecht BV, Bloemendal, 1994;  ( S. James, Exploring the world of Celts, Thames & Hudson, London, 1993);

 

 

 *Както споменава Х. Шрайбер, Одоакър, който слага край на Рим през 476 година е хун, а не герман както се опитват да внушат германистите. Бащата на Одоакър е хунът Едекон, най-преданият приятел на Атила.



**Всъщност става дума не за Русия, а за Украйна ( триполската култура).



Тагове:   траки,   китай,   керамика,


Гласувай:
1



1. dobrodan - Тръгнахме като траки,
26.07.2019 21:58
стигнахме като торки, врнахме се като хуни, после дойдоха и внуците - тюрките.
Просто и ясно.
цитирай
2. radostinalassa - 1. dobrodan
26.07.2019 22:03
Виждам, че историческата каша в главата ти е тотална. За тюрки не може да се говори при нас, а само за тюркски езици при казанските българи. Ако вие сте тюрки, ние не сме.
цитирай
3. radostinalassa - Къде остави религията ?
26.07.2019 22:07
Напр. исляма, Ведите. Те винаги са възпрепятствали смесването на онези хора , които са били склонни към това дс други етноси, със страха от божие наказание. Днес църквата прави същото и спасява чадата си .
цитирай
4. dobrodan - Aко дадеш пълно и точно определение
27.07.2019 11:33
на това що е тюрк - ще влезеш в историята. Дерзай!
Църквата какво общо има, че и ведите? Впрочем руската ВЕДь не е точно славянска думица :).
цитирай
5. radostinalassa - Мисля , че ведай значи уча
27.07.2019 12:05
Това никак не е тюркска дума. У они неть с какого учить.
цитирай
6. elenkokoschkov - ВЕДА Е НАУКА ,ЗНАНИЕ
27.07.2019 14:21
АЮРВЕДА -НАУКА ЗА ЗДРАВЕТО!
цитирай
7. radostinalassa - Така е
27.07.2019 14:24
Веди е наука, а ведать значи учить наука.
цитирай
8. radostinalassa - 8. loop1
28.07.2019 07:37
Ако погадая, ще излезе , че тези блогъри, които са ми писали не са истински. Това не е така. И аз се учудвам, че се осмеляват да коментират. Те са смели хора.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13146231
Постинги: 11562
Коментари: 18329
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години