Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2019 23:03 - Тутанкамон е бил европеец. Какви тайни разкри ДНК анализът на египетските мумии?
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1553 Коментари: 5 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Говорейки за древните египтяни, обикновено ги считаме за африканци. Което по принцип е логично дори и само според географското положение на страната. Да, в древните стенописи египтяните изобщо не приличат на чернокожи - черни, къдрави, с големи устни и широк нос. Както обаче пише Жан-Франсоа Шамполион в своята Кратка бележка за историята на Египет, тези рисунки бяха безкрайно далечни от реалността, защото египтяните изобразяваха определен идеал за красота в своето разбиране, а не как изглеждаха конкретни хора в живота. И така към коя раса трябва да принадлежи населението на Древен Египет?
image



  Въпросът за произхода на египтяните Трябва да кажа, че въпросът за "египетската националност" възникна много отдавна. В различни години различни антрополози и египтолози са изразили много версии за произхода и расата на жителите на Древен Египет. Те бяха класирани сред нубийците, и семитите, и афро-азиатците, и дори европейците. Въпреки привидната странност изглежда, че най-новата версия е правилна.   Фараонът  и неговите европейски "роднини" Не толкова отдавна специалисти в изследователския център по генеалогия iGENEA (Цюрих) проведоха ДНК изследвания на Тутанкамон. Египетските колеги успяха да получат  ДНК от костите на мумията. Резултатите, публикувани от Ройтерс, показват, че средно около половината от европейските мъже са „роднини“ на фараона. А в някои страни - Великобритания, Франция, Испания - приликата достига 60-70%. Сравнението е проведено според хаплогрупи - участъци от ДНК, характерни за определени нации, което дава на резултатите голям дял на надеждност. Всъщност, например, хаплогрупата R1b1a2, присъща на повечето европейци и намираща се при фараона, почти не се среща сред съвременните египтяни. Директорът на центъра iGENEA Роман Шолц каза в интервю: „Не е ли много интересно, че Тутанкамон е генетичен европеец ?!“ Но това не е най-изненадващото ...   Лица с кавказка националност Германски генетици от Института Макс Планк и университета в Тюбинген отидоха по-нататък и разгледаха ДНК на други 90 египетски мумии, оцелели до наши дни. Африканци сред тях изобщо нямаше. Повечето от тях са близки по геном до южноевропейците и жителите на съвременния Близкия изток. Е, общите предци на европейските и египетските фараони, както изглежда, са живели преди около 9-10 хиляди години в Кавказ, откъдето са се заселили на нови територии преди около 7 хиляди години.   След това си струва да се каже, че египтяните са потомци на кавказците? Вероятно не. Както Йоханес Краузе от университета в Тюбинген пише в статия във вестника Nature Communications, възможно е представители на управляващата династия и обикновените египтяни да са били различни по националност и дори раса. Най-вероятно етническият състав на жителите на древен Египет е бил по-разнообразен. Но отговорите - дали е така или не - ще получим в бъдеще.
Ярослав Горбунов 


Тагове:   фараони,   европейци,   р1б1а2,


Гласувай:
3



1. krumbelosvet - Логично и очаквано
29.12.2019 08:22
Доколкото съм чувал, известни са семитски династии фараони. Значи останалите НЕ СА СЕМИТИ, а понеже не са и негри...
За съжаление, резултатите от генетичните изследвания често се фалшифицират, поради ОГРОМНОТО им значение за съвременната ПОЛИТИКА...
цитирай
2. radostinalassa - Така е , но има и антрополотични данни
29.12.2019 08:52
Гледах филм за Клеопатра, в който е реконструирана главата и. Тя е била стара , дебела и грозна. Не случайно е пила ябълков оцет след пиршествата.
Семитите имат и съответна антропология. Негри не са били, защото те не са толсова умни и хитри.
цитирай
3. truthful - Древните египтяни не са днешните ...
29.12.2019 14:18
Древните египтяни не са днешните египтяни. След "построяването" на над 600 пирамиди и други мега строежи, които днес не са възможни изобщо от "развита цивилизация" с дървени линия, медни и бронзови инструменти и обли камъни, с които виждате ли ЗАГЛАЖДАЛИ гранит и постигали висок клас на грапавост(сигурно и до днес щяха да го заглаждат, ама?...) - те изчезват. Един наш учен по ТВ каза, че причината БИЛ един голям и внезапен студ дошъл от север толкова голям, че са намирани скелети свити на кълбо кой където го е заварила командата. И нито един древен египтянин не остава жив. Така както шумери, маи и др. Чудно?
Видимо строежите в Древен Египет не са правени от диваци и има повече от ясно следи на голяма и супер техника. За жалост хората са заблудени от пропагандата и не мислят. А на кого са мумиите и кои са на барелефи и колони това може и да не го разберем.
цитирай
4. radostinalassa - Блоковете на пирамидите..
29.12.2019 15:08
са рязани с лазер. Онази цивилизация е била твърде развита.
цитирай
5. truthful - В Google - изписвате Ancient Adv...
29.12.2019 19:21
В Google - изписвате Ancient Advanced Machining At The Great Pyramid и гледате как и с какво са направени египетските пирамиди. После без розовките очила надянати ви от пропагандата помислете реално относно египетската цивилизация, а и не само за нея, защото такива неща има и при маите, римската империя. В Сирия има един над 1000 тона каменен блок обработен от 4-ри страни. Ако се замислим колко е бил преди да го обработят и как са го извадили от скалата, как са го въртяли и обработвали май нещата са други. Нали? Или?....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13129661
Постинги: 11558
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години