Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2020 19:25 - Защо древните хора, изоставяйки Аркаим, са го изгорили напълно ??
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 839 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  През 1987 г. недалеч от Челябинск е открито древно селище. По време на изграждането на водохранилище под земята е открит древен град, който е построен повече от 4000 години пр.н.е.    Изненадващо, но учените успяха да „отвоюват“ този град и язовира над него така и не бе построен. Що за  град се крие от хората от хиляди години и защо той се смята за "роднина" на Стоунхендж?   Аркаим - Градът на загадките
image

http://dostoyanieplaneti.ru/media/k2/items/cache/9e2860452c1d2b0e6a12880faacca72d_XL.jpg   Днес Аркаим се смята за място на силата. Във всеки случай хората с екстрасензорни способности мислят така. В Аркаим те забелязват вълни с необичайно силна енергия. И до днес Аркаим като магнит привлича екстрасенси от цял ​​свят , а учените се опитват да намерят решение защо заселниците са го напуснали.   Градът е построен с удивителна точност и в неговата архитектура няма излишни елементи. Формата на укрепения град е два кръга, поставени един върху друг. И в двата кръга, са поставени  домове. В по-малките са х 25, а в по-големите 35.   Почти около всеки от тях археолозите откриха малка стая, която вероятно се използваше за домакински нужди, например за правене на съдове.   Това, което най-много учуди учените, беше канализацията. Да, да, в древния град е създадена система за събиране на нечистотиите и тя обхваща цялата структура. Всички къщи, подобно на канализацията, са направени без нито един пирон. Фактът, че укрепеният град е оцелял и до днес почти в първоначалния си вид, е невероятен. Уви, археолозите не са намерили в него нито един писмен знак или ръкопис. Най-вероятно, когато жителите го напуснали, те взели със себе си максималния брой предмети от домакинството, включително рисунки и  ръкописи.   Брат на Стоунхендж?
image





  http://gifakt.ru/wp-content/uploads/2011/12/0978097.jpg Когато учените започнаха задълбочено проучване на Аркаим, те не можаха да не забележат приликата му с Стоунхендж. Освен това има маса странни съвпадения, което подсказва идеята, че тези две сгради имат един автор.       Аркаим и Стоунхендж имат една и съща кръгова структура, а диаметърът на външния кръг на Аркаим съвпада с диаметъра на британската структура - 42 метра! Аркаим е наречен  по-големия брат на Стоунхендж, защото е построен много по-рано.   Между другото, и двете сгради са разположени на една и съща ширина, което също подсказва, че са свързани. Може би древните заселници напуснаха Аркаим и започнаха да търсят по-подходящи места за живеене от Южния Урал. Според една теория хората, които са напуснали Аркаим, биха могли да бъдат родоначалниците на арийците и те също могат да построят Стоунхендж. Уви, отговорът на въпроса „защо са построени кръгли укрепления?“ остава без отговор.   Фактът, че жителите на Аркаим са мигрирали е неоспорим. Те биха могли да достигнат както до Индия, така и до съвременните европейски земи и да ги усвоят. Между другото, в древните индийски писания историците често забелязват хора с руса коса. Има ли някаква връзка със славянските номади?   Защо жителите на Аркаим го изгорили преди да заминат?
image





  https://brodilca.ru/wp-content/uploads/2016/11/gorod-arkaim-min.jpg Фактът, че градът е бил опожарен от жителите му, археолозите установили почти веднага. Сградата не е разрушена, сякаш е била нападната, или е била заличена от лицето на Земята от стихиите. Вътре в града бяха намерени много овъглени фрагменти и пепел. Вероятно гражданите на Аркаим са решили да не го оставят на никого. Защо са го напуснаха в търсене на нов живот?   Историците са разработили теория относно климата на района, където е издигнат укрепеният град. Приблизителна дата на построяването му е преди 4800 години. Преди новата ера.. По това време се наблюдава безпрецедентна активност на вулкани и вероятно пепелта от изригванията им е направила живота в града непоносим.   Днес подобно природно явление се нарича „ядрена зима“. Изобилието от пепел във въздуха не пропуска слънчева светлина, затруднява дишането и причинява щети на реколтата. Този фактор може да стане решаващ и да накара аркаимите да напуснат укрепленията си.   Дали Аркаим е бил люлката на арийската нация, или дали това е "мястото на силата" на древните хора, учените тепърва ще установяват. Предстои да разберете защо жителите наистина са напуснали руския Стоунхендж.


Тагове:   Славяни,   Балкани,   арии,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13354916
Постинги: 11681
Коментари: 18497
Гласове: 6698
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК