Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2020 17:48 - ТАРИМСКИТЕ МУМИИ . Необычная история
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 966 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    На територията на Таримската впадина са открити мумии, които са една от най-важните археологически находки на 20 век. Те са мумифицирани тела наевропеиди от 18 век. преди новата ера. . - II век н. е., запазени в сухите условия на пустинята Такла-Макан в близост до Лоулан, Турфан и в някои други райони на басейна на Тарим, в автономния район на Синдзян Уйгур в Китай.   Най-много учените бяха поразени от факта, че мумиите имат черти на европеидната раса. (Много преди появата на тюрките тези земи са били обитавани от арийците.)     imageimageimage

  Най-старата мумия, открита в Западен Китай, беше наречена Лоуланската  красавица: Китайските археолози откриха това добре запазено тяло през 1980 г. близо до древния град Лоулан, в североизточната част на пустинята Такла Макан. Жена с височина 1 метър 80 сантиметра, която починала на 40-годишна възраст преди около 4800 години, притежавала черти, характерни за европеидната раса (включително стърчащ мост на носа, високи скули, светлокафяви коси, които бяха събрани и скрити под филцова шапка) , Тялото беше увито с вълнен плащ, кожените ботуши бяха на краката му, а до него в гробницата лежеше гребен и елегантен сламен кош с житни зърна.  




image   Следващата експедиция до региона Лоулан, организирана през 2003 г. от Провинциалния археологически институт Ксинянг, направи редица важни нови открития. Разкопките са извършени в близост до древния град Лоулан, в гробницата, представляваща могила от пясък. Недалеч от центъра на могилата е открита доста интересна находка - още една невероятна женска мумия. Тя лежеше в гроб, наподобяващ по форма лодка , завита с вълнено одеяло, с филцова шапка на главата и кожени обувки на краката. В близост до тялото бяха: червена боядисана маска за лице, гривна с нефритен камък, кожена чанта, вълнен набедрена превръзка  и пръчки от ефедра.   прохист-моги [1]   По-късно в басейна на река Тарим е намерена друга група мумии - телата на мъж, три жени и дете - наречени Черченски мумии . Четирите тела на възрастни датират от 1000 г. пр.н.е. д. Дрехите им бяха нв едни и същи   цветове, а около главите им бяха вързани червени или сини шнурове, което очевидно показваше близка връзка. Мъжът  от погребението или черченчанин е починал на 50-годишна възраст. Той имаше дълга, светлокафява, сплетена коса, тънка брада и много татуировки на лицето си.   прохист-моги [1]   Носеше лилаво-червена роба, а наблизо лежаха  поне 10 шапки от различни стилове. Подобно на мъжа от Черчен, една от женските мумии имаше много татуировки на лицето си. Жената със светлокафява коса, сплетена в две дълги плитки, носеше червена рокля и бели ботуши от еленова кожа. Тримесечно дете със синя филцова шапка на главата, чиито очи бяха покрити със сини камъни, беше погребано с възрастните. В близост до тялото на бебето имаше чаша от  кравешки  рог и бутилка за хранене, направена от вимето на овца. Предполага се, че семейството е починало от някаква епидемия.   Най-вече в тези находки археолозите бяха поразени от невероятната съхраненост, яркостта на цветовете и европейския тип облекло на тези хора. Д-р Елизабет Барбър, професор по лингвистика и археология в Западен колеж в Лос Анджелис, проведе подробно проучване на текстила, открит в басейна на река Тарим, и установи поразителна прилика с тартана, използван в северозападна Европа. Изследователката изложи версията, че материалът, открит в гробовете на мумиите от Тарим, и европейският тартан са с общ произход. Според съществуващите доказателства той се е появил в планините Кавказ преди поне 5000 години.  
image





  Сред многото дрехи в гробовете на мумиите са открити: халати, шапки, поли, дъждобрани, панталони от тартан и райета вълнени чорапи. В гробището на Субиши, разположено в северната част на Пътя на коприната, са открити три женски мумии, датирани на 500-400 г. пр. н.е. в много високи шапки с петънца, заради които бяха наречени „вещиците от Субиши“. Високи шапки - това е типичен славянски свещенически атрибут, по-специално тук се отнася до типичното облекло на арийските славянски ведуни - жриците на богинята Мара. Носенето на високи шапки от свещеници от скито-славяните е засвидетелствано от Херодот в историята, а Лукиан  Самосатски (120–180 г. пр. Н. Е.) В произведението Токсарис или приятелство пише за известните свещеници - енарии, които „сами са склонни да превърнат хората в безсмъртни ... "През 2012 г. в източните покрайнини на град Козелск е открит дендроглиф на богинята Мара, изображението   на която е увенчано с подобна шапка. На снимката № ... .. можете да видите шапка, която просто хваща окото с родния ни изглед за нас - това е шапката ... на северноруските коробейници, които са били в употреба в Русия до средата на XIX век! Пред нас е невероятно доказателство за генетичната памет на един-единствен народ.   Кои бяха тези европейци и какво правеха в Китай? Обхватът на находките е толкова широк и датировката им обхваща толкова дълъг период от време, че за съществуването на едно племе не става и дума. Те, както изглежда, са представители на няколко групи миграции, които се движат на изток от различни територии в продължение на хиляди или повече години. Някои източници споменават жителите на басейна на река Тарим на територията, където са открити мумии, които могат да станат улика за произхода на поне част от мумиите. В китайските източници I хилядолетие пр.н.е. д. тя се отнася до група от "бели хора с дълга коса", наречена бай. Те живееха на северозападните граници на Китай, а китайците явно купуваха нефрит от тях. Известно е, че Юечжи са живяли около тази територия, около която през 645 г. пр.н.е.  споменава китайския автор Гуан Чжун. Юечжи снабдявал китайците с нефрит, който те добивали в близките планини на Ючжи, провинция Гансу. След опустошителните набези на номадските хунски племена, по-голямата част от юеджите се преместили в Трансоксиана, а по-късно и на север от Индия, където създали Кушанската империя. Портретите на царете Юечжи върху монети подтикнаха някои изследователи към идеята, че те могат да бъдат само от европеиден тип.






  Източник - http: //www.runitsa.ru/publicat ... Най-старите панталони със славянски орнамент Археолозите Улрике Бек и Майк Вагнер (Улрике Бек и Майке Вагнер) от Германския археологически институт (Германски археологически институт в Берлин) откриха в Китай най-старите панталони в света.   прохист-моги [1]   Находката е направена, когато изследователи са открили гроб, открит в западната част на страната в Таримската падина. В същото време дрехата беше върху тялото на номад, починал преди около 3300 години. По -  древни панталони в света все още не са намерени.   2015-12-10747466366474699079-1   Мъжките панталони, направени преди повече от три хиляди години, са в добро състояние. Те са изработени от вълна и са ушити от три парчета плат, а на места са украсени с бродерия. В областта на задните части и перинеума панталоните са подгънати с допълнителен слой плат, като по този начин припомнят модерните панталони за езда: учените не се съмняват, че в древността такива ездачи са носели такава дреха на първо място. Ценността на находката е, че ясно показва, че панталоните са били измислени, за да се яздат коне и че това се е случило много отдавна. За нас най-ценното е, че шарките по панталоните са с типичен славянски орнамент. Впечатляваща информация, заключения всеки може да си направи за себе си колко древна е нашата култура, а също и какви територии сме заемали. Калпаци от същия тип бяха използвани от жриците на Мара. 


Тагове:   Славяни,   Руси,   или българи,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13328653
Постинги: 11676
Коментари: 18496
Гласове: 6696
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК