Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2020 13:23 - Грабежът на Византийската империя: как мощите на Исус Христос се оказаха в Европа
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 735 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  "Делото  започнало в мрака на тайните и кражбите, сега е признато от  света и осветено." (Венециански хроники)   18 април 1204г Варяжската гвардия напуска Константинопол. Според условията на капитулацията й беше разрешено да напусне или да служи отново, но почти всички охранители напуснаха. И римляните, които седяха вместо да се бият, сега си го получиха в пълен размер. Мигрантите  и тълпата   излезнаха от дупките си. И заедно с кръстоносците разбиха къщите на гърците с надеждата да грабнат някое парче. Хиляди безжизнени тела лежаха по улиците.   Аристокрация. Политици, търговци, художници и поети. Скитаха след викингите с бебета и вещи на раменете си. В центъра на колоната с бежанци са жени и момичета. Лицата се изцапаха с кал, но войниците ги гледаха внимателно.  
image


Виктор - Юджийн Делакруа (1798-1863) влизането на кръстоносците в Константинопол Под воя  на близките им  те грабеха жени и ги  завлякоха под  портата. Събличаха мъже, деца и възрастни хора. Има ли нещо ценно под дрехите?
image





Голямото наследство на древния Рим умираше в ада. Кръстоносците имаха година да се подготвят за това. Дворци, църкви, манастири и благородни къщи са маркирани със специални маркери. И 3 дни им бяха дадени да ги ограбят ...   Клетвата Но водачите на Четвъртия кръстоносен поход не възнамеряват да превърнат Великия ден за обогатяването в Големия ден на клането. Това е против Христос, срещу плановете за създаване на империя на кръстоносците на Босфора. Защо да се граби? В навечерието на окончателното нападение херцозите се заклеха на дож Дандоло и Маргрейв Бонифаций, а след това получиха същата клетва от васалите си.   Вземете само своя дял. Не убивайте и не изнасилвайте християните. Не разбивайте църквата. Най-добрите рицари обещаха да патрулират в Константинопол, за да предотвратят престъпленията и да защитят складовете, отпуснати за събиране на трофеите. Но тази клетва веднага беше предадена.     Древното наследство на Константинопол изгаряло в алчните очи на Европа Най-лошото се случи на  древното наследство, което спасиха първите императори на Византия. В загиналите градове на Гърция и Рим ...   Дивите европейци не са знаели за древността, разбирането за нейната безценност ще дойде през Ренесанса след стотици години. И сега разбиха и претопяваха статуи и барелефи. Те изгаряха антични книги в печките вместо дърва за огрев.   Голямата бронзова статуя на Херкулес, създадена от легендарния Лизип, придворният скулптор на Александър Велики, се превърна в безформено жълто парче. Безценните ръкописи на Александрийската библиотека в Египет станаха пепел. Колко са умрели така?   Грабеж Докато франките се отдавали на дива оргия, венецианците започнали да работят с енергията на професионални крадци. Събирайки най-добрите съкровища, християнски реликви и древни чудеса, те ги натовариха на огромни дромони и ги занесоха във Венеция.
image




  Четири бронзови коня на Лисипос от иподрома на Константин Велики украсяват фасадата на италианската катедрала "Свети Марк".

Цялото богатство и пари на Венеция през следващите векове се основава на тоталния грабеж на гърците. Венецианското стъкло се появи благодарение на византийските стъклодуви, изнасяни под конвой. Катедралата Свети Марк и нейните стенописи са открадната технология и занаяти от  Византия. А също и светите мощи, бижута без номер и първите християнски книги.   Други крадци са тези, които сами проповядват християнските заповеди. Католически епископи и монаси. За разлика от неграмотните бойци, те знаеха истинската стойност на всички тези ръце, крака, ковчежета и предмети. Епископите нахлуха в православните църкви и дворци. И поставяйки остриетата към гърлата на християните, те поискаха всичко, което имат.   Като търговци на панаира те пътуваха триумфално по европейските пътища, като даряваха католическите манастири. Даряваха  на непознати  със сладката  миризма на разлята кръв. Така във Франция, Германия, Англия, Италия се появяват артефактите  на християнството. Които никога преди не са били там ...
image




    Краят на Византийската империя. Последният от Рим. Люлките на християнството ... (художник Раду Олтеан, редактор Алексей Лукински) Мощите на Първите апостоли, Короната на Христос, дрехите на Исус и Богородица, предмишницата и главата на Йоан Кръстител, фрагменти от Истинския кръст и служителите на Мойсей. Това е само върхът на безсрамно откраднатото. И няма да намерите думи в църковните книги и музеи в Европа за това престъпление, когато търсите източника на християнския артефакт.   Единствено смирен - „спечелен благодарение на нашия Господ“ ... А франките продължиха да се забавляват над кръвта и труповете. Една вечер те нахлули в голямата църква на Света София и поставили гола проститутка на олтара. Хвърляли мощите на светците от сребърни купи, за да пият от тях. Безценни икони и кръстове бяха изгорени, за да се стоплят в мраморните арки.     Историята на руските стотици от варяжската гвардия на Константинопол е приключила .. Общата сума, открадната в Константинопол е над 900 000 марки сребро. 2 пъти повече от дълга на Византия .. Тихомир Новгородски се обърна и погледна прощално към  горящия Константинопол. Този град му отне живота, при пожарите на огъня загина семейството на мангалбита от варяжската гвардия. Стотникът се завъртя и пришпори коня си. Напред чакаше Русия. Наемниците се връщаха у дома.   След 600 години Карамзин се изненада, като намери стар  лист от историята в Новгородските първи летописи - „За вземането на богохранимия  Царьград“. Спомени на руския страж, който защитаваше Последния Рим.



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13253404
Постинги: 11645
Коментари: 18457
Гласове: 6687
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК