Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2020 21:05 - Съкровище от България разказа на учените за религиозната толерантност във Волжка България
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 2807 Коментари: 28 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image   Междуконфесионален свят в отвъдния живот. Така че можете да опишете накратко състоянието на нещата, с които археолозите са се сблъсквали, когато са изучавали едно от погребенията в  древния град Болгар. Веднъж имали късмет и учените попаднали на съкровище.   През 2012 г. на територията на българското селище е намерено съкровище. В мавзолея до тялото на погребаната млада жена бяха открити бижута. Сред бижутата, които намерили  археолозите, са сребърните гривни, фиби, монети и много други интересни неща, изработени от благородни метали.   Такива традиции не са характерни за мюсюлманския обред на погребение. Освен това в племенната могила част от погребенията са правени според ислямските традиции, а някои според езическите. Археолозите в някои гробове са открили следи от изгорени животни, които са били погребани с мъртвите, както и лични вещи на починалия. През 2012 г. авторът на проекта посети мястото на откриването и засне доклад за нещата, който впоследствие заеха място в музея.     Учените приписват находките на XIV век, тоест минало много време от приемането на исляма във Волжка България. Вероятно толерантността е била характерна за българите, въпреки приемането на официалната религия през 922г.
https://zen.yandex.ru/media/exponat/klad-iz-bolgara-rasskazal-uchenym-o-religioznoi-terpimosti-v-voljskoi-bulgarii-5e53e82d558768122b01f781


Тагове:   Болгар,   Клад,


Гласувай:
8



1. dobrodan - Не са били прекалено толерантни, така е в ислямските държави.
28.02.2020 12:17
Като влезеш в исляма, минаваш в горна категория селяни, с по-малко данъци и повече права. Религия като другите, християните не са били по-различни. Ако не и по-зле.
цитирай
2. radostinalassa - А у нас турците не са били толерантни...
28.02.2020 15:10
в Родопите. Опитали са се да наложат със сила исляма. Защо така ? България е била перлата в Османската империя.
цитирай
3. dobrodan - Защото.....сега чети много внимателно,
28.02.2020 15:45
днешна Турция е поредната "българска" държава и българите отвъд Черно море не само са влезли в исляма в голямата си част, но и са го разпространявали...
Волжка България е пращала армия срещу кръстоносците на помощ на другаря ти султан Кълъч-Арслан. Не безплатно, разбира се :), но за вярата, нали...
Но не е и толкова просто. На империята са й трябвали християни, че да плащат данъци. И дори е поощрявала християнството, то е доста изгодна религия за всеки властник. Т. нар. потурчване е давало повече възможности за богатите българи.
Не ми е лесно да пиша на тая тема. Погледнато отстрани - каквото сме посяли, това сме пожънали.
цитирай
4. radostinalassa - Ако майчиният им език е български, да
28.02.2020 17:52
Ако са загубили езика си, то тогава са загубени за нас.
След генетиката най - важното нещо е езика. При изучаването му у децата се развива мозъка по определен начин. Ще проуча пак езиса на волжските българи, но мисля, че са запазили българския език.
цитирай
5. krumbelosvet - Драги Добродан,
28.02.2020 22:23
Малко ли сме бичувани с бич Божий (или на врага му), та и сами да се бичуваме? И кво толко лошо сме посели?
Например, след знаменитата победа в "овчата битка" с татарите, разменяме пленените врагове за овце, глава за глава. Те после се връщат и ни разбиват. Не сме ослепявали пленници като "християнина" Василий Българоубиец.
цитирай
6. dobrodan - Ще опитам да ти отговоря така, както
29.02.2020 11:27
го виждам.
Този бог, на който се кланяме, дори не сме го измислили ние. Хубавото е, че благодарение на християнството тук се запазихме като народ. Лошото е, че той ни раздели като народност от другите българи: на запад са католици, на изток православни. Имай предвид, моля, че най-малко до десети век Западна Европа е българска земя, колкото и невероятно да ти звучи.
Този бог, на който са се кланяли голямата част от другите българи оттатък, пак не го измислихме ние. Арабите, които сме владяли... незнам колко, но не са хиляда, а повече години, също са почитали слънцето и луната преди да ореват света с аллах. Впрочем той не е особено далеч от тангрианството и сме го приели сравнително лесно. Проблемът на исляма е, че не спря да бъде войнстващата религия на света и е единствено правилната вяра, разбира се, има си хас...
Трета огромна грешка е юдаизмът, който явно или тайно изповядваха руските/украински князе, на които подарихме Киевска Рус. Нали сме толерантни, даже прекалено... Много по-късно (Рус не е станала християнска за един ден, това са глупости) двете религии се изправиха една срещу друга на от памтивека български земи и в двата случая ни върнаха тъпкано проспаното...и тук, и там.
Там занесохме християнството (православното), тук ни донесоха исляма...но не арабите, които го прегърнаха...а нашите потомци....от югоизтока.
А сега главното: защо се случи всичко това ли?
Подценихме Йеховата.... Много, много груба грешка.... Дадохме на евреите царска кръв и им разрешихме да боравят с парите, а после и да взимат лихва...
Иди им обясни, ако можеш, че светът беше наш, а не техен?
Резултатът е налице: децата спорят за бащино имане, а бащата е на смъртния си одър... Това е правилно според природния закон, основна задача на всяко живо създание е да продължи рода и да умре.
Късно е вече за всякакво бичуване. В по-ново време решихме да не правим деца, а по едно, че всичко да е за него. Грешна стратегия.
Хранихме и продължаваме да храним и множим паразити в човешки лик. Нали?
цитирай
7. radostinalassa - Признай си, че не си чел...
29.02.2020 11:33
Славяно - арийските Веди. Там всичко е описано.
цитирай
8. radostinalassa - На Запад са останали малко от нашите потомци. Инквизицията ги е унищожавала по външен вид и по здравите зъби.
29.02.2020 11:36
Арабите се размножават като таракани. Как бихме се справили с това ? Някой беше казал, че главното им оръжие са техните матки.
С китайците ще се справят пак еверите.
цитирай
9. radostinalassa - Във Ведите си пише...
29.02.2020 11:37
как евреите са покорили негрите, жълтите. Само със славяните не могли да се справят заради генетиката им. И са измислиил други способи за унищожаването ни.
цитирай
10. dobrodan - Вярно е, не съм. Може би някой ден
29.02.2020 12:16
ще имам време и за тях.
цитирай
11. oia - Известно е, че това що от Бога е съ...
29.02.2020 12:27
Известно е, че това що от Бога е сътворено---не може да бъде унищожено
Може да се опитват да влизат в неговата роля, ама няма как да се случи,
нито получи. Няма майчин език, нито татков---има РЕЧ, омайна сладка, РЕЧ
на мама и на татка. Езика е анатомичен орган, изпълняващ функция. Общува се с РЕЧ, а не с език. Има английска реч, руска реч, занзибарска реч...........и т.н. И тези, които не могат да говорят имат език, но нямат речта
Може да звучи грозно, но това е фактологията.
цитирай
12. dobrodan - Ей....докато не вкарате господя някъде...сън не ви лови,
29.02.2020 14:02
госпожо, искам да чуя някой как говори с отрязан език. Особено ако не е учил език за глухонеми. Който и да е Вашия бог, той не ме вълнува и ме сърби езикът да ви кажа как да го употребите, но няма да го направя.
Тези, които формираха планетата в днешния й вид и създадоха човека, като вложиха в него и свои гени......молете се да не се върнат. Има причина да сме още живи, но всяка секунда може да се реши нещо друго. Попрочетете шумерите какво са писали, индусите какво са писали, какво разказват догоните, какво разказват негрите в Африка,и в блога на ernest излязоха едни интересни неща.....и си гушкайте бога на възглавницата преди сън.
И аз харесвах да ми викат жени "О, боже! Какво правиш ти с мен, боже!", но вече остарях.
цитирай
13. radostinalassa - 11. oia
29.02.2020 14:12
Ние сме сътворени от Бог на шестия ден. Но не ни смесвайте с другите, създадени от Господ по негово подобие. Това са биороботи.
Освен в мозъка , има разлика и в говорния ни апарат.
Китайците напр. не познават буквите Р и Л.
Това им се отразява доста. Да не говорим за гърлените звуци, които издават негрите.
цитирай
14. radostinalassa - А аз ви призовавам да ...
29.02.2020 14:38
прослушате Ведите. Не случайно са забранени в Русия. Причината е , че в тях пише да не вземате в къщата си черни хора. Законите Рита го забраняват и изгонват такива смесени хора на запад.
цитирай
15. oia - Бога не е това, което е в религиоз...
29.02.2020 15:46
Бога не е това, което е в религиозните представи. Ведите само в Русия ли са забранени ??? Господ не създава--съжалявам. Той говори на Отеца със словата
Съответно щом има разлика в говорния апарат--има разлика в речта.
Не свеждайте всичко до религиозните и с религиозните обяснения. БОГ И ВЯРА
не са атрибут на религиите. Естествено, че смесването на расите не е желателно, а надявам се да знаете също, че назад в древността не са толерирали отглеждането на увредени индивиди. Съзнанието ни трябва да се развива по правилото на златното сечение, препоръчващо направлението между векторите на Духа и Материята, а това става посредством РЕЧТА.
dobrodan, надявам се да знаете какво е българската РЕЧ---какво място и е отредено ,и ви моля да ми обясните съдържанието на формата РЕЧ. Русия
да има доблестта и да върне това, което принадлежи на Българите, включая и нещото, което засяга РЕЧТА, а не езика. Не принизявайте Българската Реч
с език, и не смесвайте Бога с библейските глупотевини
цитирай
16. radostinalassa - 15. oia
29.02.2020 16:21
Ведите са забранени в Русия, а не са забранени в Усрайна. Това е естествено, защото Украйна бе завладяна от еверите.
Защо нашите прадеди са били езичници тогава, а не са ги наричали речеви напр.
цитирай
17. oia - Защо трябва да приемаме унижението ...
29.02.2020 16:51
Защо трябва да приемаме унижението езичници.??? Наричани са по друг начин,
и трябва да го знаете, щом четете Ведите Нашите предци /прадеди / са били
подложени на унижение именно с този езиков позор---тъй, като тези, които са ги унижавали са нямали речево богатство, защото са били примитивни. Или в днешно време да ти се изправи циганин неграмотен срещу теб---и изразите с които си служи да те обижда и принизява, да ги приемеш и прилагаш в употреба.
цитирай
18. radostinalassa - Езичници не е унизителен термин
29.02.2020 17:00
Точно обратното е . Това са хората, които са говорели на нашия език. А немците са били неми на него, т.е. не са го знаели.
цитирай
19. radostinalassa - А в Библията пише, че са хора, които не са юдеи. Това не е лошо.
29.02.2020 17:19
Езичници. Три години и половина след смъртта на Исус Бог разкрил на Петър, че езичници (хора, които не са юдеи) също ще имат възможност да влязат в небесното Царство. Затова Петър използвал още един ключ, като проповядвал на езичници, за да могат и те да получат свети дух, да станат християни и да имат перспективата да влязат в Царството. (Деяния 10:30–35, 44, 45)
цитирай
20. oia - Езичник---означава неверник, или ...
29.02.2020 18:48
Езичник---означава неверник, или извън вярата---поне по библейските писаници
И щом пък не са и юдей, става още по-зле. В небесното царство се влиза не с камшика на юдаизма и измислицата---религии, а се влиза с реализираните ценности на Аза. Всеки притежава Светия дух, а не го получава в замяна на условия. Богомилите--не са ли наричани езичници, а и еретици. По принцип всеки е езичник, защото има анатомичния орган наречен език. Не е казано --- българския език е космически код, а е казано Българската реч е универсален космически код, с който се разчита кръстното СЛОВО, което пък няма нищо общо с кръстовете, които ги мандахерцат разни не Богу угодни люде. Но и това с времето си. Кръстното Слово е знанието,
което няма нищо общо с библейските глупотевини. Ако сте чели Ведите, там не може да не сте прочели за Кръстното Слово.
цитирай
21. radostinalassa - Всеки човек има език
29.02.2020 19:18
Езичници са тези, които са говорили на езика на първите хора, съгворени по подобие на Бога. Юдеите не са притежавали Светия дух, защото са създадени на осмия ден от Господ. А ние сме го притежавали. Ние сме по - стари от юдеите с 150 млн години, по Библията. Какво означава Кръстното слово ?
цитирай
22. dobrodan - Относно речта - с удоволствие,
29.02.2020 19:42
oia написа:
Бога не е това, което е в религиозните представи. Ведите само в Русия ли са забранени ??? Господ не създава--съжалявам. Той говори на Отеца със словата
Съответно щом има разлика в говорния апарат--има разлика в речта.
Не свеждайте всичко до религиозните и с религиозните обяснения. БОГ И ВЯРА
не са атрибут на религиите. Естествено, че смесването на расите не е желателно, а надявам се да знаете също, че назад в древността не са толерирали отглеждането на увредени индивиди. Съзнанието ни трябва да се развива по правилото на златното сечение, препоръчващо направлението между векторите на Духа и Материята, а това става посредством РЕЧТА.
dobrodan, надявам се да знаете какво е българската РЕЧ---какво място и е отредено ,и ви моля да ми обясните съдържанието на формата РЕЧ. Русия
да има доблестта и да върне това, което принадлежи на Българите, включая и нещото, което засяга РЕЧТА, а не езика. Не принизявайте Българската Реч
с език, и не смесвайте Бога с библейските глупотевини


с останалите дивотии не смятам да се занимавам
И така - реч идва в пряка форма от РЕКА, която тече и шуми, или речта в нашия (в случая славянски) следва да се лее като ромолене на водата (като нашата реч отдавна не звучи по тоя начин, но няма значение). Интересни са думите в славянските езици, обозначаващи ръмжене (рикание), крякане (например на водни или водоплаващи животни), кричание, крещене. Коренът е доста стар и присъства в европейските езици - cry, scream, crier; като доразвиване нa "ряк".
Речта винаги се лее на някакъв език или смесица от езици. Коя точно реч следва да ни върнат русите - сръбско-славянската или пра-тюркската, че днешната им реч е сериозна смесица от двете плюс фински изговор - окането...
цитирай
23. radostinalassa - Забелязвам, че не ме четете
29.02.2020 20:35
По - скоро не четете Петкодокс. Русите са запазили в много по - голяма стпен от нас старобългарския език. А ние сме го променили в голяма степен, което не е добре.
Нямам познания какво е туркски език, но той не е езика на Космоса в никакъв случай.
цитирай
24. oia - dobrodan, разбирам, че се опитвате ...
01.03.2020 11:14
dobrodan, разбирам, че се опитвате да обясните формата чрез форма, на базата на корена на думата. Съжалявам--какво трябва да върне Русия на България го има в Кръстното слово---наречено Българска реч, а не език. И това не го търси
нито при сръбско-славянски, нито при който и да било други. Приемам, че крякането си е свършило работата, на базата на ръмженето. Мога да кажа само това: съдържанието на РЕЧТА се обяснява само с едно изречение от три думи, а това, което Русия има да върне на България е събрано само в една дума. Това го има в Кръстното слово, което нито кряка, нито ръмжи.
цитирай
25. oia - Радостина, не може да се стои на едно ...
01.03.2020 11:31
Радостина, не може да се стои на едно и също ниво, за да се запазва всичко, което е дадено за в неговото време. Това, което не се движи, не се усъвършенства--- е мъртво. Движението е закон и опитите да се стои на едно място е против закона.
цитирай
26. radostinalassa - 25. oia
01.03.2020 12:22
Мисля, че трябва да знаем историята си, която соросоидите опитват да изменят. За тази цел са готови за нова война на Балканите. Имам предвид Босненските пирамиди, сриването на 300 православни църкви в Сърбия през войната .
В миналото хората са имали много големи способности, имам предвид тези от европеидната раса, а сега те са ниски. Така , че трябва да ми обясниш по - подробно какмо имаш предвид. Русия не може да ни върне нашите потомци, но се представя с половин милион възвращенци.
цитирай
27. oia - Радостина, соросоидите, не само ...
01.03.2020 14:08
Радостина, соросоидите, не само опитват да изменят историята, но го и правят, и то от векове назад, в които също е имало ,,соросоиди. Те ,,соросоидите'' са от едно и също потекло. Трябва да си знаем ЛЕТОПИСА, а не да търсим истории.
Летописа няма нищо общо с историята---и именно това искат--да приемаме онова, което те ни поднесат. И всичко, което не е от техния аршин---е невярно и невъзможно. Българите имаме летопис, а не история. Плът и вещи не се връщат Темата е огромна---но има още малко време. На този етап не може да се коментира.
цитирай
28. radostinalassa - Нали затова забраниха Ведите и ни...
01.03.2020 14:35
пробутват библията. Там има толкова убийства и извращения, че никак не ни приляга.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13133020
Постинги: 11559
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години