Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2020 21:14 - Коя година е всъщност сега?
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1037 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 05.03.2020 14:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      Според Григорианския календар, в света идва  2020 година  от раждането на Христос.

Много съвременни учени смятат, че подобна хронология, възприета в края на 16 век, е изключително субективна. Коя година е от научна гледна точка?
От какви събития са водили летоизчислението си  големите цивилизации на  древността?
  Григориански и Юлиански календари (2020 г. от раждането на Исус Христос) Григорианският календар, обединяващ по-голямата част от съвременните страни, включително Русия, е изобретен през 1582 г. от папа Григорий XIII.
Той замени Юлианския календар, предложен от астрономите в ерата на Римската империя.     И двата календара водят броенето от раждането на Исус Христос.
Разликата се крие в честотата на високосните години. Според Юлианския, на всеки 3 години настъпва високосна година. Григорианската версия е малко по-сложна.
Той разпознава настъпването на високосна година със същата честота, но всички години, делящи се на 100, но не се делят на 400, са изключения. Например 2000 е високосна година, а 2100  не е .  

Ислямски календар (1442 г. от Хиджра)
Отправната точка на мюсюлманския календар е преселването на първите мюсюлмани от Мека в Медина, настъпило през 622 г. (според григорианския календар).
Преселването е провокирано от преследване на мюсюлманите от местната аристокрация. Подобно на пророк Мойсей, мюсюлманският пророк Мохамед поведе вярващите от града в по-безопасен регион.  
Според ислямския календар годината сега е 1442 г.  

Китайски календар (4717 година от идването на император Хуанди на власт) Хуанди или Жълтият император - първият владетел на Поднебесното царство, се счита за прародител на всички съвременни китайци.  
Според легендите той подчинил различните племена, построил първата империя и измислил първите закони.
През този период се появява календар, писменост, първият лък със стрели, лодки с гребла и др. Такова значимо събитие се е случило през 2637 г. пр.н.е.   

Календар на маите (5134 година от началото на ерата на Четвъртото слънце) Това е един от най-мистериозните и малко проучени календари, обединяващи всички древни американски щати: империите на ацтеките, толтеките, инките и др.     Хронологията на цивилизацията датира от 3114 г. пр. Н. Е., Когато според тях ерата на Четвъртото слънце започва. Ерата приключи през 2012 г. В момента преживяваме петата ера.   Загадката за изследователите е фактът, че през 3014 г. пр.н.е. самата цивилизация на маите не е съществувала. Освен това, ако в този момент започна 4-тата ера, тогава по кое време са се появили първите три? Единен отговор, който би бил подходящ за всички изследователи, не е намерен.  

Еврейски календар (5781 година от създаването на света) Основната работа, която позволи да се изчисли времето на създаването на света, беше трактатът „Седер Олам Раба“, съставен през II век сл. Хр., Очевидно, въз основа на по-ранни писмени източници.   Трактатът дава точните дати от живота на основните библейски герои и значими събития. Така евреите празнуват началото на новата година в деня на създаването на първия човек - Адам, на шестия ден на Вселената.  

Византийски и славянски календари (7528 година от създаването на света)
Във византийската култура началото на разчитането е определено през 353 година при император Констанций II.
За разлика от еврейската версия, християнските богослови решават, че създаването на Адам е станало през 5509 г. пр.н.е.
  Преди приемането на Юлианския календар чрез реформите на Петър I византийският календар доминираше в Древна Русия.
Още по-рано, преди приемането на християнството, в Русия съществуваше славянски календар.
Началото на отброяването беше датата „Създаване на света в звездния храм“. В езическата култура под този термин се разбира сключването на мир между Великата раса и Великия Дракон. Това значимо събитие за славяните се е състояло и през 5509 г. пр. Н. Е.

  Холоценски календар (12020 г. сл. Хр.) Този календар е предложен от италиано-американския учен Чезаре Емилиани през 1993 г.   Началото на хронологията е взето като издигането на първия храмов комплекс в историята на човечеството Гебекли Тепе преди 12 хиляди години на територията на съвременна Турция. Конструкцията е със 7 хиляди години по-стара от известния Стоунхендж!   Руините на Гебекли Тепе Загадката на храмовия комплекс се крие в невероятната сложност и технологичност на сградата за каменната ера. Изграждането на Гебекли-Тепе учените смятат за начало на раждането на човешката цивилизация.  

Планетен календар (4,54 милиарда години от формирането на Земята) Според общоприети данни нашата планета е била формирана преди 4,54 милиарда години. Животът е зароден преди 4,1-3,8 милиарда години. Първият мъж се появил преди 2,6 милиона години.   Космически календар (13 799 ± 0,021 милиарда години от Големия взрив)   Според най-разпространената теория Вселената, или, казват те, Космосът, някога е била концентрирана в малка точка. Някога тази точка беше разкъсана, давайки тласък за формирането на всичко, което ни заобикаля днес. Това значимо събитие за всички се е случило преди около 14 милиарда години.
С  другово угла



Гласувай:
3



1. barin - Здравей, Радостина. Не съм съгл...
06.03.2020 06:25
Здравей, Радостина. Не съм съгласен, че календарът е Византийски и Славянски. Той е Български и по него сме 7528 г. Изглежда отправната точка, взета за начало е Потопът.За някои календари малко знам и не мога да кажа нищо. Дори съм доволен, че си подала информация.
Поздрави!
цитирай
2. radostinalassa - 1. barin
06.03.2020 14:23
Щом броят началото от ССЗХ, значи са участвали във войната с китайците. Ние сме участвали, русите са участвали. Какъв е тогава изводът? Цялата тази земя от Китай до нас е била наша, обща. Ще го сложа в блогрол, като изтрия ридаещото дишане.
цитирай
3. barin - Здравей, Радостина. Мнението не е ...
06.03.2020 17:07
Здравей, Радостина. Мнението не е само мое, а на колектива, издал Сравнителн ия календар за 2019 г. след допитване до Историческия музей в Шумен, Варненска историческа конференция и преподаватели от техническия университет. Затова го написах по този начин. За войните с Китай съм чел, но само на две места и е слабо засичането на информацията. Възможно е Великата Китайска стена да е строена за предпазване от хуните. В хунския съюз трайно са влизали българите, наричани погрешно "прабългари" от някои историци. Аз също съм се занимавал с календарите, като дори имах доклад за българския календар, който не го одобриха за изнасяне.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13129719
Постинги: 11558
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години