Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2020 21:44 - Как в СССР са се борили с религията и църквата
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1772 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Преди идването на болшевиките на власт и формирането на СССР църквата е неразделна част от автократична Русия. Великите императори не можели да вървят срещу духовенството и много държавни дела се решавали в присъствието на висши „чиновници“ от църквата.   Но болшевиките разбраха, че църквата представлява заплаха и си поставиха цел - да я смажат под себе си.   image Болшевиките се подиграват с религията, грабят имущество от църкви, насърчават атеизма в училищата и преследват вярващите и църквите.   Църквите бяха празни, болшевиките се обогатявали.   image     Издадени са укази, според които цялото църковно имущество е конфискувано в полза на уж „гладуващи“ хора. Къде всъщност отидоха благата, принадлежащи на църквата, остава загадка.   След 1920 г. църквите и храмовете претърпяват промени една по една: те се превръщат в театри и къщи на културата.     От 76 000 такива заведения до 1939 г. беше трудно да се преброят около 100.       Тайните писма получени от Ленин до политическото бюро, в които се казва, че колкото повече религиозни представители могат да бъдат елиминирани, толкова по-добре за партията и за хората.   Християнските празници бяха забранени, което беше много трудно за вярващите. Един от най-важните църковни празници като Великден, стана незаконен.       Болшевиките изразходват огромно количество ресурси за борба с всичко религиозно. Но щом само желязната ръка  отслабваше, хората отиваха до останалите църкви и печеха великденски торти.   За да унижат още повече вярващите, болшевиките организираха танци в църквите пред очите на служителите. И ако някой се опиташе да следва църковните канони, можеше да се накаже, да се изключи от партията - и това наказание не беше най-лошото.       Имаше дори специални „анти-великденски кампании“ - хората предпочитаха да се занимават с някои важни за трудещите се дела. Честно казано, заслужава да се отбележи, че вълна от религиозност обхвана страната през военните години и вярващите бяха малко „изпуснати от каишката“.   Колкото по-близо се стигна до перестройката, толкова по-слаба е пропагандата на атеизма. Хората просто не рекламираха пътуванията до църквата и отбелязването на важни дати в църковния календар.   И днес вече живеем в светска държава, която е пренаситена с пропагандата на православието. Днес можете да нараните чувствата на вярващите и да накажете виновника, но властите са отрицателно настроени към атеистите.   Времената се променят, полюсите се изместват. Може би скоро в нашата Конституция думата „Бог“, ценена от мнозина, ще се появи и ние ще живеем по съвсем различен начин.


Тагове:   религия,   опиум,   болшевики,   евери,


Гласувай:
1



1. apostapostoloff - Затова я докараха дотук:
11.03.2020 21:46
Руската рубла се срина с почти 10% за една нощ, достигайки най-ниското си ниво от повече от четири години. Причината – цените на петрола се сринаха след разпадането на пакта Русия-Саудитска Арабия за ограничаване производството на нефт, пише „Moscow Times”.



Вчера 74,9 рубли струваха 1 долар. Спрямо еврото рублата се търгуваше при курс 84,17 рубли за едно евро, достигайки за кратко 85,74 – най-ниското равнище от февруари 2016 година. В края на търговията на Московската борса в петък рублата все още беше на равнище 68,57 спрямо долара и 77,51 спрямо еврото!



Петролът Брент падна с 30% до 33 долара за барел при откриването на търговията тази сутрин – най-резкият спад за една нощ от почти три десетилетия. Падащите цени на петрола подлагат на натиск руската рубла, тъй като Русия все още разчита на износа на енергийни продукти, за да се изхранва. Производството на един барел струва на Москва 50 долара, а в случая цената падна и стигна 42 долара, което сериозно застрашава руската икономика.



С цени под тези нива, Русия или ще трябва да фалира скоро, или ще трябва да произвежда повече нефтени продукти. Според разчетите на „Лукойл“ Руската федерация ще губи до 150 млн. долара на ден!

цитирай
2. radostinalassa - Темата не е рублата
11.03.2020 21:55
Но ще кажа, че доскоро Русия изплащаше по 1 млрд на ден на янките и МВФ.
Сега положението е много по - добро. Тя отдавна вече изплати дълговете си към МВФ и негрите ще трябва да доят други страни, като напр. нашата. Гледай картинките на старите самолети и се радвай, базроднико.
цитирай
3. vaquero - radostinalassa,
11.03.2020 23:44
Религията е опиум за народа!
цитирай
4. radostinalassa - 3. vaquero
12.03.2020 15:07
Прав си .Религията е опиум за невежите народни маси, но как иначе биха могли да се направляват те? Когато кръвта ги води нанякъде? Имам предвид напр. циганите, които об. са неуки и невежи, но по цял ден се кълнат в Господ и пак си лъжат. Все пак има нянакъв напредък.
цитирай
5. vladtepes - Религията в СССР
12.03.2020 15:17
Все пак Сталин е бил семинарист и е разбрал вредата от религията. Попове, ходжи и т.н. трябва да полагат обществено полезен труд примерно да секат дърва, да копаят руда, да строят инфраструктура и т.н. вместо да заблуждават хората и да мързелуват.
цитирай
6. radostinalassa - 5. vladtepes
12.03.2020 15:48
Със затварянето на църквите плъзват различни епидемии в Русия. Камбанният звън унищожава вирусите, бактериите и изчиства радиацията. А и религията учи хората на добри неща. Но с причастието се пренасят инфекции. Така, че не ближете една и съща как се казва там. Около църквите има много енергия, идваща от земята. Те са строени винаги на такива места.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13126341
Постинги: 11557
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години