Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2020 22:35 - Защо измислиха Фино-Угрите?
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1815 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Мисля, че най-накрая е време да разберем кои са те, какви са тези мистериозни и вездесъщи хора ?.   И така, фино-угорските народи са разделени на две подгрупи: фини и угорски с общ брой от около 25 милиона души. тя включва финли, суоми, квенси, вору, сет, карели, вепсианци, изхори, ливи, води, сами, марийци, ерзийци, мокшани, удмурти, коми-зиряни, коми иземци, коми-пермяки, унгарци, ханти и манси. И това не е всичко.

image

  image Районът на заселването е огромен - от Финландия до Ямал на изток и Унгария на юг. Според учените те имат съвсем различен външен вид, различни обичаи, различни традиции и различни езици. image image

Какво мога да кажа, дори генетичната хаплогрупа е различна. и не само различни, представители на много различни хаплогрупи се смятат за фини. Това е група R1a, R1b, I1a ,I1b ,N E3b1. По всяка логика това са напълно различни народи. Между тях няма нищо общо. И ако историците говорят за някоя друга група, те смело я разделят на компоненти. Но не и фино-угорски. Какво е общото между тях? защо толкова угодиха на учените, че ги обединиха в един народ? Да, както винаги, всичко е много просто. Само за 2 части.   Първият детайл е мястото на пребиваване. Погледнете картата и ще стане много ясно - тези народи живеят на огромна територия, но в центъра й има огромна пропаст. Какво има в нея? Русия и Москва. Народ, отдаден на забравата в историята. Но как да не го спомена, когато разказвам за историята на Гърция, Рим, Персия? Но е много просто - да хвърляш малки племена по границите на своята територия, да ги обединяваш практически в една нация, като ги събираш, както би било, в торба под едно общо име - фино-угорски ... и кой е най-големият в торбата? Руската мечка? Не знам, не чух ..    


И вторият детайл е изключително удобството при забравяне на езика. Когато трябва да обяснявате руски имена, можете да преминете през езиците на фино-угорската група и да намерите нещо подобно някъде - основното не е руско ..   Москва? това е крава река - Коми има такава дума .. специално за това те избягаха след 2000 км, дадоха ценни инструкции на Юрий Долгоруки и избягаха обратно ...     Руски? така че финландците скочиха и ни нарекоха руотси.   Град Руза в района на Москва? не, не .. каква Нафиг Рус, това е литовското име, със сигурност ви казвам.   и така нататък и така нататък и така нататък   И това е толкова удобно средство, че дори и да няма нищо необходимо на фино-угорските езици, новите фино-угорски хора веднага ще бъдат включени в тази група.     Един вид научен свят на НАТО.   И когато потенциалът на фино-угорския пръстен не е достатъчен, тогава се вмъква друг подобен пръстен, само по-голям - нарича се ИНДОЕВРОПЕЙСКАТА група народи.   И понякога започват да говорят за тюркски народи   Но неизменно в центъра на който и да е от тези пръстени, Беларус, Русия, Украйна - всички руснаци са напълно случайно.   Всъщност това исках да кажа в това видео - групата фино - угри не съществува. Има само пръстен от малки нации, заобикалящ огромна територия, която трябва да бъде забравена.     Е .. Надявам се, че това не ще се получи. Но за в бъдеще съветвам историците да измислят нещо по-впечатляващо .. например, за забрава на Руската империя името евро-японски племена е доста подходящо. Или ямало-китайски. Доста е тенденция.     Говорейки за Китай. Сигурен съм, че почти никой от публиката никога не се е интересувал как думата Азия се изписва в традиционния китайски, чудя се? Гугъл на традиционен китайски. Ето ти причина да мислиш.   сега живейте с него .. следва  продължение.
сайт Епоха недоверия



Гласувай:
1



1. syrmaepon - "Какво мога да кажа, дори г...
03.04.2020 12:11
"Какво мога да кажа, дори генетичната хаплогрупа е различна. и не само различни, представители на много различни хаплогрупи се смятат за фини. Това е група R1a, R1b, I1a ,I1b ,N E3b1. По всяка логика това са напълно различни народи. "

Ами то по принцип всички народи имат представители от много хаплогрупи. Българскаите също не са една, две , руските също.
цитирай
2. syrmaepon - В светлината на тази неотдавнашна ...
03.04.2020 12:21
В светлината на тази неотдавнашна находка, която допълва ранния славянин от високото средновековие (ок. 1100-1200 г.), вероятно от Владимирско-Суздалската Рус, сега можем да предположим по-малко спекулативно, че I2a-CTS10228 най-вероятно е разширен с обикновените славяни, защото алтернативните обяснения за появата му в Карпатския басейн, сред ранните западни славяни и сред ранните източни славяни в този кратък период от време изискват твърде много неприемливи предположения.
Добавянето на проби J2a и I1a към раннославянския запас, базирани на средновековни образци от Полша - с G2a и E-V13 линии, вероятно споделени с готи от Wielbark / Chernyakhov, или стават акултивирани в Карпатския басейн - остава да се чудим кой от тези родове всъщност са участвали в общи славянски миграции / културологични събития, винаги/ и където в действителност са се случили.

Колко вероятно е праславяните (и обикновените славяни) да се разширят с всички онези атестирани родове досега сред ранните славяни (E-V13, I2a-L621, R1a-M458, I1 , J2a) И също с други подкладове R1a, които са разпространени днес, но почти липсват в извадките на ранните славяни?
.... Но все повече и повече вероятно по-голямата част от плътността, която виждаме в съвременните карти на разпространение на R1a-M458, всъщност е ефектът на средновековните миграции на западните славяни . ...
цитирай
3. vladpomak - Угро-фини е напълно изкуствено ...
07.04.2020 22:09
Угро-фини е напълно изкуствено създадено езиково семейство, от етноси, които нямат нищо общо едни с други! Ама къде да ги денеш, след като индоевропейците са наистина езиково семейство (а и генетично!! - заради общите им прадеди!) А При тях пък "индо" е пак европейски принос, защото местно население на индийския подконтинент са най-вероятно ГМО, на основата на трите вида гибони там...
цитирай
4. radostinalassa - Индусите са смес между дравиди и монголоиди
07.04.2020 22:35
Те не биха могли да напишат индийските Веди и Махабхарата, защото и днес не могат да пишат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13131397
Постинги: 11559
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години