Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2020 14:19 - Къде изчезнаха славянските князе с идването на русите ?
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1595 Коментари: 8 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Въпросът за славянското  родово  благородничество, всъщност, не е празен. Обичайно е да смятаме, че руските князе от династията Рюриковичи са нашата истинска аристокрация, плът от плът и кръв от кръв, дечицата на руския народ. Не всичко обаче е толкова просто ...     Тези хора вярват, че те са подобни на древните славяни.


image



Снимка: https://yandex.ru/images Руският народ в Източна Европа не е съществувал до XV век. Нещо повече, нямаше руси през 9-11 век, когато войнстващи руси, които ни дадоха името си, се появиха на бреговете на Волхова и Днепър. По това време на територията на бъдещата Руска империя се оформяха около дузина славянски племенни съюзи, управлявани от славянски князе. С други думи, преди идването на Русъ е имало петнадесет управляващи славянски семейства. Княжеските им династии бяха сред поляните, словенци, жители на Полтава, древляни, Бужан, Тивец, уличи, Радимичи, северняци, Вятичи и др.   Изниква напълно логичен въпрос - къде отидоха тези династии, след като Олег и армията му завладяха Киев и започна обединението на земите около столицата на Киевска Русъ?   Отговорът на този въпрос според мен е очевиден - всички те загинаха в борбата срещу нашествениците, тоест русите. Защо съм толкова сигурен? Нека разгледаме някои добре известни факти.
image



    Убийството на Асколд и Дир (Шубин). Източник: http://historiosophy.ru/wp-content Да започнем с династията на киевските "предруски" князе. Основателят на тази династия бил "превозвачът" Кий, а последният й представител бил съуправителят на Асколд Дир. Според ПВЛ и двамата са убити по заповед на цар Олег. Дир най-вероятно е имал роднини, но нищо не се знае за тях при нас. Но това бяха благородни и влиятелни хора и ако са влязли на  служба при  Олег и Игор, тогава хрониките бяха длъжни да оправят този момент. В краен случай би трябвало по някакъв начин да се отрази във фолклора, но това отражение не съществува. Роднините на Дир изчезнаха заедно с него и династията Кий прекъсна .   Най-известният пример за унищожителната война на руските князе със славянските е военният поход на Олга и нейния управител Свенелда срещу древлянския княз Мал. В тази война русите унищожиха не само Мал и неговото семейство, но в същото време убиха цялото древлянско благородство от по-нисък ранг. Има версия, че робинята Малуша, майката на Владимир I, е заловена от дъщерята на Мал, но всъщност никой не може да я потвърди. През Х век. Русъ все още не е свързана със славяните.   За Радимичи се знае само, че основател на княжеската им династия е бил легендарният Радим. През 885 г. Олег завоюва  радимичите. На тях беше даден данък, равен на този, койо те плащаха на хазарите. Може да се предположи, че князете на Радимичи не са били унищожени, тъй като те се предадоха на Русъ без съпротива. Но, ако оцелеят през 885 г., тогава какво им се случи по-нататък? Летописите отново се заглушават безшумно. Не са там. Те също изчезнаха в неизвестното.   Тиверските първенци, управлявали многобройни хора на Днестър, са потънали в забвение. Войнственият  славянски народ  уличи, воден също от собствените си князе, до 970-те. води отбранителна война с Киевска Русъ. Столицата им, Пересечен, беше под обсада в продължение на много месеци. В резултат на това завладените уличи бяха разграбени и присъединени към Киев, а княжеското им семейство било или сведено до неизвестно състояние, или избито.   Последният славянски народ, който запази независимостта си от Киев, бяха Вятичи. Святослав започнал да ги завладява. Ако Владимир Мономах не беше споменал двете зимни пътувания до столицата на град Вятичи Корд (Кордно) в своята „Инструкция“, ние никога нямаше да знаем името на върховния княз на вятичи Ходота и нямаше да знаем за съществуването на неговия син. Мономах умира през 1125 г. Възможно е управляващата династия Вятичи да е била завършена приживе на Мономах. И може би потомците на Ходота са се борили за съществуването си до 1197 г., когато хрониките за последен път споменават Вятичи като етно-териториална единица.   image

Рюриковичи. Източник: https://24smi.org/public По време на средновековните войни, отприщени от Рюрикович за владението на властта в Източна Европа, не само славянските княжески династии изчезнаха. Същото се случи и с племенната аристокрация на фино-угорските народи. Русците бяха воюващи и допускаха само една форма на политическа структура - клановата система на управление, както я наричаше С.М. Соловьов. Но е известно, че многообразието на елитите поражда многообразието от култури и методи за развитие. Русъ, за съжаление, не ни остави възможността да следваме този път.
ИстПросвет



Гласувай:
4



1. dobrodan - От тия посочените горе племена
26.04.2020 14:33
т. нар. "славянски" език са имали само "древляните" - агацири. Другото са несвястни бръщолевения на хора, дето ги мързи да четат.
Нито едно, което и да било семейство от "славяните" по това време не е имало правото да управлява нещо повече от евентуално кочината си. Князе бе - как ли пък не?
Тия великоруски прославянски изпълнения край нямат ли...
Град имали :)... Кога бе? И къде? В цялата праславянска история нямат тухла върху тухла поставени - град имали :)?
Даже и не е смешно. Нека първо си изяснят кой е Шамбат, кой е Кий, кои са Дир и Асколд - после да ми дрънкат за славянски князе и династии.
цитирай
2. radostinalassa - Нали точно това пише..
26.04.2020 14:48
че рюрик е избил племената. Не го ли чете? А защо Русъ е наричана Гардарика?
цитирай
3. dobrodan - Щото е била Българска, рожбо златна, затова.
26.04.2020 21:22
Рюрик (не се знае кой от всичките, и там са я оплескали) може и да е избил някои от "славяните", обаче едва ли всички, а това със славянските князе изобщо не може пък да стане, те "князе" са заимали към дванайсти век, ако не ме лъже паметта.
Много време има да изтече, преди русите да почнат да строят градове.
Българи им построиха старите градове. Като почнем с Будин, Вадим - втори син на Крум. Новгород Велики, Ростов, и други има. Полтава, Переяславль, Путивль, да не ги търся всичките. Общо към 250 български града. Сега разбра ли що е Гардарика или не?
цитирай
4. radostinalassa - 3. dobrodan
26.04.2020 21:44
Разбира се, че Рюрик е бил българин. Каква разлика правиш ? Той е довел русите, които са избили князете ест. По системата за тъканна съвместимост ние сме еднакви и Ковид не ни засяга.
цитирай
5. dobrodan - Не е водил руси, защото не е имало руси тогава,
26.04.2020 22:10
а пък князете им са били урус-хакани. Ей.....ама!?
цитирай
6. radostinalassa - 5. dobrodan
27.04.2020 14:21
Какво значи това У пред руси?
цитирай
7. shtaparov - Спасиха се в родната България
28.04.2020 11:40
Спасиха се в родната България
цитирай
8. radostinalassa - Слушала съм да се твърди, бе Рюрик е бил българин
28.04.2020 14:31
shtaparov написа:
Спасиха се в родната България

А и какъв друг да бъде? Чукча?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13333248
Постинги: 11678
Коментари: 18497
Гласове: 6698
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК