Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2020 18:54 - Защо историците мразят генетиците
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 2374 Коментари: 12 Гласове:
6

Последна промяна: 06.05.2020 19:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 imageimage image


Всеки човек, който поне от време на време се интересува от исторически въпроси, неизбежно се натъква на статии, в които представители на историческата наука почти упрекват генетиката за нейнте открития.
Просто погледнете първите примери, намерени в търсачката: :
„За една псевдонаучна концепция. Историкът Клим Жуков остро критикува понятието „ДНК генеалогия“, поставя го наравно със скандалната „Нова хронология“ и подчертава: псевдонауката е обществено опасна “;

 „Престанахме да се изненадваме от появата в телевизионните канали на странни изкривявания на реалността, които бяха представени като постижения на науката. Включването в програмата на академична конференция на доклад, интерпретиращ историята на народите въз основа на методите на химическата кинетика, противно на фактите, надеждно установени от антрополози, генетици, езиковеди и историци, е неприемливо събитие за научната общност. "

 „ДНК генеалогията - дори в най-добрия си вид - никога не е била наука. Като солидна генеалогия - само приложна област на историята. Като добра местна история - само приложна област на етнологията. А доброкачествената генеалогия (която Русия обичаше да нарича ДНК генеалогия в превод) е само приложно поле на генетиката. Но не и наука! ”

  Какво  толкова жестоко вбесява "историците" в генетичните изследвания?    
  И така, какво е ДНК генеология?  
Технологията на тази наука е проста, като хляб за 13 копейки.
ДНК анализът  днес е добре установен и пуснат в ход, и следователно стана възможно да се определи дори самоличността на всеки отделен човек чрез ДНК и още повече - да се проследи родството или да се контролират отделни мутации.  
Тогава елементарната аритметика работи:  
1) Ако група хора няма отличителни мутации, това е едно семейство.
Дори ако те не знаят един за друг или дори са във война.  
2) Ако хората се различават по няколко мутации, това означава, че те са имали общ прародител, но те са се разделили в отделни семейства доста отдавна.
  3) Ако хората от общ произход живеят на едно място, но с много отличителни мутации, това означава, че са седяли на едно място от много дълго време.
Ако имат малко мутации, те наскоро са мигрирали.  

Тези прости правила позволяват с помощта на банален памучен тампон  от бузата на човек и анализ на събраните статистически данни, да се проследят местата на произхода на хората, начините на тяхното заселване и приблизителното време на всички тези събития.  
 Генетичният анализ показва, че популацията на съвременната руска равнина е приблизително наполовина съставена от носители на хаплогрупата R1a, приблизително 20% от носителите на хаплогрупата N1a и 20% от носителите на хаплогрупата I.  
  Освен това от древните легенди знаем, че от древни времена основните народи в Руската равнина също са  три:   - руски, според легендата - потомците на княз Рус,   - Славяни, според легендата - потомците на княз Словен,   - и фино-угорците, според легендата - потомци на красивата Юмин-удир, дъщеря на бога Кугу-Юмо.  

Изглежда, че всичко е наред, всичко е перфектно, всички генетични резултати напълно съвпадат с наблюдаваните факти ...    
  Генетичните изследвания уверено доказват, че хаплогрупата "R1a" идва от региона на Централна Азия, възникнал там  преди седем хиляди години.
Тя успешно се разпространява в цялата степ от Алтай до Дунав, а преди три хиляди години започва да прониква на север, в горите на Руската равнина. Тази хаплогрупа е силно свързана със скитската култура: поклонение на огъня и Девата-прамайка, скотовъдство, тандур.  
  Скитска богиня Табити на конско чело (курган Велика Цимбалка, IV в. Пр. Н. Е.)
  И да, до 18 век това не беше тайна - руските боляри дори тогава съвсем открито и спокойно наричаха себе си скити, а Русия - древна Скития.
  „Скитска история“ на болярина Андрей Лизлов. Първото издание на монографията - 1697г  

Хаплогрупата  N1c е много по-стара. Тя възниква - вероятно - преди почти 11 хиляди години близо до Корея.    
  Пътуването й до Руската равнина през Сибир обаче беше твърде дълго и тя достигна до  Урал само преди 2 хиляди години. Към това време руската равнина вече е била заселена и затова фино-угорските племена се заселили на изток от равнината, в Урал, и до днес съставляват по-голямата част от населението там, а също така образуват малък анклав в източната част на Скандинавския полуостров.

Но фино-угорците не стигнаха до централните региони, като в централна Русия се броят само няколко процента. Фино-угорската култура е шаманизъм и племенно общество, лов и събиране, животински стил в цветната металургия.
  И накрая, хаплогрупа "И".         От всички изследователи тя без съмнение се отнася до коренното, първоначално население на Западна Европа - цялата територия западно от Урал. Произходът е отпреди 50 хиляди години. Археологически има склонност към риболов и в определени периоди от историята рибата съставлява почти цялата диета на този народ, използвайки лосовете като домашни любимци, което се определя от непропорционалния брой лосови кости в близост до селата и почитането на свещените камъни в свещените горички.     Свещен каменен кон на остров Ковенец



Свещен син камък на езерото Плещеево
  И тук при шарлатаните от историята идва най-суровият катарзис!
  Защото по силата на русофобските традиции, нашите историци твърдят, че славяните са „новородени“ недоразвити племена, появили се в света преди само едно и половина хилядолетия, когато започнали да се заселват на руската равнина!  
  А генетиката на ДНК, съчетана с археологията упорито доказват, че именно славяните са първоначалното коренно население на Европа!
Че винаги са живели тук, от древни времена! Че те никога не потъпкваха никого! Че именно към тях, преди много векове фино-угорските племена проникват в славянските земи от изток заради Уралските планини и именно славяните скити от южните степи проникват в гъстите гори преди три хиляди години!   И как историците да  не завият като диви вълци и да не хвърлят на  генетиците, всички възможни и немислими проклятия ?!


Тагове:   Мъни,   лъжи,   грантове,


Гласувай:
6



1. dobrodan - Този постинг потвърждава, че русите са азиати,
06.05.2020 20:28
нищо ново. Скитите са всякакви - русите също имат най-различни гени.
Кльосов ти нали го четеш? Припомни си кой е славянският характерен ген, няма сега и това да ти търся, в твой постинг е :), да си размърдаш мозъка малко.
Пак ти казвам - на изток от Украйна славянски гени недей да търсиш. От Беларус на запад са, основно.
цитирай
2. radostinalassa - Тези хаплогрупи са европеидни
06.05.2020 20:59
Какъв ти е проблема?
цитирай
3. planinitenabulgaria - Днес с приятеля ми по блог Венци
06.05.2020 22:23
проведохме доста дълъг разговор за Вас. Той е бил в командировка в Русе и Русенско.
цитирай
4. get - До 1. dobrodan - То с Радостинчето НАДСПОРВАНЕ НЯМА ... Тя ако требе и на АКАДЕМИК ЛИСЕНКО "теорите" ще цитира ?
07.05.2020 11:19
dobrodan написа:
нищо ново. Скитите са всякакви - русите също имат най-различни гени.
Кльосов ти нали го четеш? Припомни си кой е славянският характерен ген, няма сега и това да ти търся, в твой постинг е :), да си размърдаш мозъка малко.
Пак ти казвам - на изток от Украйна славянски гени недей да търсиш. От Беларус на запад са, основно.


За "генетиката като буржоазна и не-марксистка наука" САМО И САМО - ДА ДОКАЖЕ, че УГРО-ФИНИТЕ от ЦЕНТРАЛНА РУСИЯ???!
- Които ПО ЗАПОВЕД НА ЦАР ПЕТЪР ПЪРВИ през 18-ти век - се ПРЕКРЪСТИХА НА РУСНАЦИ - са и СЛАВЯНИ ... с други думи ЕВРОПЕЙЦИ :))) ?!


РАДОСТИНЧЕ - ВЕЧЕ КЪМ ТЕБ "ГЕНЕТИЧКАТА" РУСОВЪДКА - се обръщам ПРАВЕЙКИ ТИ ЗАБЕЛЕЖКА - че ПРИПИСВАЙКИ ОТ РУСКИ ШАРЛАТАНИ - СЕ ПОДВЕЖДАШ в ето това ОТ ПОСТА ТИ?
radostinalassa написа:

Генетичните изследвания уверено доказват, че хаплогрупата "R1a" идва от региона на Централна Азия, възникнал там преди седем хиляди години.
Тя успешно се разпространява в цялата степ от Алтай до Дунав, а преди три хиляди години започва да прониква на север, в горите на Руската равнина.


РУСОФИЛ-ГЕНЕТИЧКО ... Горното ТВЪРДЕНИЕ за:
ВРЕМЕ-ПОЯВАТА НА РУСКО-СЛАВЯНСКАТА "(г)аплогрупа "R1a" ... Е ВЯРНО - С РАЗЛИКА В ГОДИНИТЕ - възлизащо на ДВАДЕСЕТ-ХИЛЯДИ ГОДИНИ - САМО? :)))

- Вече АКО МИ ГОВОРИШ ... за РУСКАТА//А ПРАВИЛНОТО Е: "Индо-европейска ... но тя е появила се, НА ПРАКТИКА, НЕ-(в блатата на централна)-РУСИЯ? ... а между планината: Урал-и-Арал -море ... и приета Е?
- Да се маркира в ГЕНЕТИКАТА КАТО - R1a1a1 (още и като: M417) ... АКО ЩЕ ГОВОРИМ ЗА ТАЗИ ИМЕННО!!!
Тогава ЩЕ СЕ СЪГЛАСЯ ЗА ВРЕМЕ-ПОЯВАТА Й - ОТ преди 5 800(пет хиляди и осемстотин) години?! - Но?

- Да ми преповтаряш РУСКИТЕ БАЙКИ//БАСНИ ... за НЯКАКВА ТИПИЧНО ПРИСЪЩА ЗА РУСНАЦИ като НАРОД, хаплогрупа "R1a" - от-преди ДВАДЕСЕТ ХИЛЯДИ ГОДИНИ :))) ?
- Е единствено - ПОКАЗАТЕЛ ЗА НЕПОЗНАВАНЕ НА ВЪПРОСА - по който така разпалено защитавайки, финландските-славяни - спориш :))) ?!
цитирай
5. radostinalassa - 3. planinitenabulgaria
07.05.2020 14:18
Да не си слънчасал?
цитирай
6. radostinalassa - Фино угри е езиково понятие
07.05.2020 14:30
Славянските или европеидните хаплогрупи са Р1а1, И и Н1 с1.
Освен хаплогрупата тук се включват морал и психотип. Те съответстват на мусорната ДНК. Ако си в час за какво става дума, Гетчо.
цитирай
7. get - До 6. radostinalassa - Е? - а обясни на мен ПРОСТИЯ БЪЛГАРИН - ЩОТ НЕ СЪМ ФИНЛАНДСКИ-СЛАВЯНИН ?
07.05.2020 17:30
- Как от както казваш ... ?
radostinalassa написа:
Фино угри е езиково понятие


... правиш този КУЛТУРНО-ЕТНОСЕН-ЕЗИЧЕН ... за още по-абстрактното от ЕЗИК - ГЕНИТЕ НА ЧОВЕКА?
radostinalassa написа:

Славянските или европеидните хаплогрупи са Р1а1, И и Н1 с1.
Освен хаплогрупата тук се включват морал и психотип. Те съответстват на мусорната ДНК. Ако си в час за какво става дума, Гетчо.


- Как "ДА РАЗЛИЧА ПО ГЕНИТЕ" - дали ДАДЕН ЧОВЕК ... ГОВОРИ НА ЕЗИЦИ ОТ "ФИНО-УГЪРСКАТА ГРУПА"?
- Моли СЕ НА КАМЪНИ ... ВЯРВА, ЧЕ НАРОДА МУ Е ПРОИЗЛЯЗЪЛ ОТ "МЕЧКА" ... СТРОИ НАДГРОБНИ ПОГРЕБАЛНИ-КЪЩИЧКИ, В КОИТО ДА НАМИРАТ ПОДСЛОН духовоте НА УМРЕЛИТЕ му ПРЕДЦИ ... И РЕД ПОДОБНИ СПЕЦИФИКИ ЗА ФИНО-УГРИ ... ?!
Които НЕ САМО при НАС "СЛАВО-ЕЗИЧНИТЕ" БЪЛГАРИ, а и при ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКО-ЕЗИЧНИ НАРОДИ И КУЛТУРИ ... ГИ НЯМА !!!?
цитирай
8. radostinalassa - Тези монголоиди са малък % от русите
07.05.2020 18:36
Не се занимавай с тях.
цитирай
9. get - До 8. radostinalassa - Тези монголоиди са малък % от русите ... Тъй ли?
07.05.2020 19:17
radostinalassa написа:
Не се занимавай с тях.


Ти ФИНЛАНДЕЦ(ка) и ЕСТОНЕЦ(ка) - от РУСКИ-СЛАВЯНИН, по КАКВИ КРИТЕРИИ ЩЕ РАЗГРАНИЧИШ ?

- Патриарха на Русия е от тези "МОНГОЛОИДИ" ... министъра ШОЙГУ ... кмета на МОСКВА, С. Собянин ... артистите им Шукшин-мокшанин(по-новому МОСКОВЧАНИ:))), Юрий Лопарьов(лопар),Михаил Пуговкин (мерянин), бурановските бабички (които спечелиха на Евровизията) до една удмуртки ... да продължавам ли със списъка на РУСКИТЕ-СЛАВЯНИ ... които НЕ СА ЕВРОПЕЙЦИ ?! :)))
цитирай
10. radostinalassa - Те са 10%
07.05.2020 19:20
А у нас 1 млн сигани колко % са ? В США са 48 %.
цитирай
11. get - До 10. radostinalassa - Те са 10% ...... Отново С НИЩО НЕ МИ ПОМОГНА - КАК ДА РАЗЛИЧАВАМ ... ?
07.05.2020 19:39
radostinalassa написа:
А у нас 1 млн сигани колко % са ? В США са 48 %.


... ТЕЗИ СПОРЕД ТЕБ 10% руско-монголидни цигани - от нашенските ?!
цитирай
12. radostinalassa - Външният вид може да те излъже
07.05.2020 20:05
Човекът може просто да е генокопие. Напр. има бели цигани, които приличат на нас. Но като се запознаеш с възможността им за обучение се отчайваш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13126771
Постинги: 11557
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години