Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2020 16:51 - КИРИЛИЦА / АЗБУКАТА ПРЕДИ СВ. МЕТОДИЙ И КИРИЛ
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1355 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В публикацията ‘Тайнствената кирилица открита и в Стара планина’ читателите се запознаха с новооткрита олтарна плоча, изписана както и родопските Скрижали с непозната писмена система, съдържаща много от днешните ни кирилски букви. Тя е намерена в църква в Стара планина и разширява географията на загадъчната писменост, която досега срещахме само в Родопите. Както и при останалите плочи, и на старопланинската има надписи от различни периоди. Най-ценното при тази плоча е, че изписването на част от буквите е доста сходно с това на средновековни текстове. Касае се за писмена система, алтернативна на стандартната кирилица, която има своите корени още в тракийската писменост и се е развивала самостоятелно в продължение на повече от хиляда години. Ние, българите определено имаме с какво да се гордеем. Повечето народи нямат своя азбука, докато ние сме създали стотици писмени знаци, използвани от дедите ни от Неолита до наши дни. Кирилицата отпреди Кирил не е тайна за никого. Oт житията и писмените паметници, може да се направи извод, че нашите просветители – Светите братя Кирил и Методий са имали достъп до първоизворите на българската история и българския език, които са стоящи в основата на човешката цивилизация.Така всъщност те извършват писмена реформа, каквато се налага заради естествените фонетични и граматични закони при развитието на езика. Преди 20-ина години покойният инж. Димитър Чиликов от Пловдив ми ги показваше; за тях говори и изследователят на Орфей, участник в аргонавтската експедиция от 1980 г. на англичанина Тим Северин – Никола Гигов от Смолян; такъв надпис има на Античния театър, на десетия ред в източния сектор в Пловдив, над тунела; последният е посветен от внука на Орфей – Евмолп, и управител на Пулпудева – на именития му дядо; където е бил дворецът на Евмолп, днес има хубаво питейно заведение с артгалерия – за антики.

КИРИЛИЦА – НЕ АЗБУКАТА Е КРЪСТЕНА НА СВЕТИ КИРИЛ, НО ИНОКЪТ ПРИЕМА ИМЕТО Й ПРИ КРАЯ НА ЗЕМНИЯ СИ ЖИВОТ

Д-р Светлозар Попов, изследовател на древната ни история проследява пътя на езика кириали и неговата азбука назад във времето, когато тя е станала основа на считаната днес за първа писменост – финикийската, а оттам и на гръцката. Разкрива съответствията между писмеността кириали и кирилицата като пряко следствие от древнобългарското писмо. В произведението “Златните степи” на Ал Масуди Х век се съдържа свидетелство, че “Жителите на Манкир – столицата на Балхара (основана от българи Кардамити), говорят на език, наречен кириали.”, т.е. “първосвещен”. Оказва се, че не азбуката ни е кръстена на нашия просветител, а носилият цял живот името Константин Философ приема в Рим иноческото име Кирил броени дни преди кончината си – по името на азбуката.

Проф. Валерия Фол и Велков, направиха списък с тракийските имена на папируси в Египет преди много години.

Всеки, който си направи труда да прочете труда на Аргиров ще забележи, че в него се говори за тайна реч, таен говор, но не и за тайно писмо, шифър или какъвто и да е тайнопис. Фактите са проучени детайлно, човекът е разговарял с владеещи тези тайни жаргони, записал е 390 думи от брациговския говор и никъде в статията не се споменава за тайно писмо. Тайно дюлгерско писмо никога, никъде и никой не е засвидетелствал. Това е  отчаяна маневра на проф. Фол, която за съжаление не намери доблестта да признае, че не знае какви са тези плочи.
Част от азбуките са създадени – не да разпространяват познанието, но да го укриват.

Азбуката се създава не да разпространява познанието, но да пази познанието и културата.” До азбуката има достъп една малка част от обществото. Така не се злоупотребява.“

Писмеността по нашите земи е била достояние на малцина. Това е причината, дълго време траките да бъдат възприемани като безпросветен, безписмен народ, което не е вярно. Другата причина за упоритата заблуда, че траките са били безкнижни – е огромният мащаб на унищожението, което е направено срещу писмените паметници.

Малкото, което е оцеляло след планомерното заличаване на всякакви „езически“ паметници по време на покръстването, е било изгорено при унищожаване на търновските библиотеки. От писмеността на българите обаче са произлезли стотици, хиляди писмени знаци.




prarodinata . blog . bg / bulbg . cloudaccess / tangranews . com / eurochicago . com / sparotok . blogspot . com / nauka . bg / ydara . com / literaturensviat . com / rodopskistarini . com




Гласувай:
3



1. shtaparov - Правилно- на Булгарица днес пишат ...
12.05.2020 04:01
Правилно- на Булгарица днес пишат около 300 милиона души!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13347257
Постинги: 11679
Коментари: 18499
Гласове: 6698
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК