Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2020 19:14 - Историята и Гетчо - къде е зверинния стил на Дъяково?
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 3010 Коментари: 6 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Селище Кунцево . Дяковска култура, находки в Москва.  https://zen.yandex.ru/media/historyrus/kuncevskoe-gorodisce-diakovskaia-kultura-nahodki-v-moskve-5eb5807bbcdcde3 На 8 септември Москва отбелязва Деня на града. И би било много уместно да си припомним, че на територията на нашата столица е имало древно укрепление, възникнало преди две и половина хиляди години (5-4 в. Пр. Н. Е.). Той се намира на мястото на сегашния парк „Филевско-Кунцевски“. Археологическите разкопки показват, че това е било много мощно селище, защитено от сводести стени и рови. При разкопки на селището са намерени останките от керамика, бронзови женски бижута, сърпове, зърнени зърномелки,  зърна, розова сьомга. 3 м широк път, спретнато павиран с гладко навити камъни, водеше към върха на античната градска крепост. Тя акуратно обвиваше  склоновете на хълма и надолу се стиаше канавка за водата.   image  


image
„„ Особен интерес представлява системата от укрепления на древното селище “, четем в местния исторически сайт на Park Fili. - Терасите по склоновете бяха изравнени в континенталната част в ранния период от историята на селището, краищата им бяха подсилени с зидария и мощна оградна вата, направена от колове с диаметър 7 - 11 см, която предпазваше терасата от ерозия и подхлъзване. Подобна система от свлачища с подобен дизайн е използвана в района на Москва досега. " („Древният град -„ Проклето място “)   Селище Кунцево заема мястото, където на западната граница се намират област Кунцево и парк Кунцево-Фили (парк Суворовски). Разположен е на нос, заобиколен от две дерета, в близост до десния бряг на река Москва (между река Москва и сграда № 16, сграда 3 по протежение на Рублевское шосе) [1].

  image   Все още има земни стени и канавки. Мястото на селището има овално-правоъгълна форма, дължината му от югоизток на северозапад е 72 м., А ширината му е 20 - 27 м., От север - 30 м. Повърхността на обекта има наклон на север, който е 1,5 м ,     Както показват проучванията, селището е било населено още през VI - V век пр. Н. Е. Тогава селището съществува без видими прекъсвания за целия период на ранната желязна епоха, до 7 - 8 век от нашата ера. Отначало малко село от патриархален клан беше разположено на горната платформа на нос, но скоро жителите започнаха да разработват склоновете му, да строят плоски первази върху тях, да поставят къщи и работилници и да поставят кошари за добитък.     В основата на терасите, под мощна алувиална земя от горната платформа, бяха разчистени оригиналните - задълбочени, овални жилища. По протежение на ръба на горната платформа и тераси, където почвата в напълнените ями се различаваше от други места, се очертаваха контурите на отбранителните структури - стена от труп от ограда от тина и вата. Опасността от набег непрекъснато заплашваше и жителите на хълма непрекъснато подобряваха укрепителната си система: изсипваха стени, задълбочаваха канавки и поставяха нови колове. Зад укрепленията беше скрито основното богатство - добитък. В ранен етап говедовъдството е било в основата на икономиката на селището, за което свидетелстват статистическите данни за събраните кости - огромното мнозинство принадлежи на домашни любимци. Сред костите на диви животни, трофеи на древни ловци, имаше мечка и дива свиня, лос и елени, лисица и куница - такава беше фауната на територията на бъдеща Москва.     Селище Кунцево принадлежи към археологическата култура Дяково (така наречените паметници от подобен тип според първото описано селище при село Дяково край Коломенски - в източните покрайнини на съвременна Москва). На археологическата карта на столицата има знаци на поредица от такива селища: тук, в района на бъдещия град, е имало своеобразен център на древни племена. И така, най-близкото селище до Кунцево се намирало в градините на река Сетуни, недалеч от сегашното филмово студио Мосфилм. Друго древно селище - Мамоновское - се намираше малко по-ниско по течението на река Москва, а не на територията на съвременната градина Нескучна. Следи от селището Дяково с характерна "мрежеста" керамика бяха регистрирани през последните години на хълма Боровицки в Кремъл. Така ранното заселване на територията на Московския Кремъл може да се отдаде и на втората половина на І хилядолетие пр.н.е.   Селище Кунцево - най-старата земна крепост в Москва - има интересно бъдеще. Предполага се, че той ще стане обект на открит музейен експонат с възстановяването на изгубени детайли, показващ множество находки. Тайнственото „прокълнато място“ ще се превърне в поучителен резерват музей.


Тагове:   стил,   нет,   зверинен,


Гласувай:
31. get - Мъ - РАДКЕ, ти като пишеш и превеждаш ...
20.05.2020 20:14
Мъ - РАДКЕ, ти като пишеш и превеждаш ДАВАШ ЛИ СИ ТРУД - ДА ОСМИСЛИШ: Какво СА ТИ НАПИСАЛИ РУСНАЦИТЕ ... и за Дяково и за ФИЛИ//КУНЦЕВО=ЕДНО И ТОЖЕ !!! :)) ? ... МОСКАЛИ - С ПРЕДЦИ "мокшани" едно от множеството ФИНСКО-УГЪРСКИ народи проживяващи в СЪВРЕМЕННАТА ЦЕНТРАЛНА ЧАСТ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ?!
- Там гдето си е и сега МОКСУВА ... преименувана в по-късно време на МОСКУВА ... МОСК.ВА ... получила НАИМЕНОВАНИЕТО СИ идещо от ПЛЕМЕННОТО СЪС СЕБЕНАЗВАНИЕ И ПРОЖИВЯВАЩОТО В ТЕЗИ ЗЕМИ ПЛЕМЕ МОКСА-МОКСЕЛ ... в по-късно време известни като МОКШАНИ?
- Част от същите СА СЕ ЗАПАЗИЛИ ДО ТРИНАДЕСЕТИ ВЕК и са упоменати в пъте-писите на западните автори Гиьом Рубрук и Йосиф Барберини?!
- Последните и НЕПРЕТОПЕНИ ОТ ЦАРСКОТО А В ПОСЛЕДСТВИЕ ОТ БОЛШЕВИСТКИТЕ ПРАВДИТЕЛСТВА - техни на МОКШАНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ ... все още ги има в АВТЕНТИЧЕН ВИД ... и говорят език, който те наричат "мокшень кяль".

Ето какво пишат САМИТЕ РУСНАЦИ УЧЕНИ (а не "арийци", басните на които повтаряш) по въпроса за ЕЗИК И ЕТНОСНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА ХОРАТА "МОКСЕЛ-МОКШАН":
"Мокшанский язык— финно-угорский язык финно-волжской группы, относится к уральской семье; язык мокшан. Наиболее близким к мокшанскому языку является эрзянский, однако существенная разница в фонетическом строе, лексике и грамматике не позволяет их носителям понимать друг друга. В Республике Мордовия мокшанский язык является официальным наряду с эрзянским и русским, однако юридическая основа и нормы, регулирующие его употребление в делопроизводстве, не приняты. "

Това е населението ОТ ЧИЕТО ИМЕ ... СЪВРЕМЧЕННАТА СТОЛИЦА НА РУСИЯ - Е ПХОЛУЧИЛА ИМЕТО СИ "МАСКуВА" ! :))
цитирай
2. radostinalassa - Ти сигурен ли си , че си добре, глупако?
20.05.2020 20:42
Тук пишеш прилично, защото веднага ще те редакгирам.
Виж как изглеждат жениге.§
Строят градове, тераси, канализация, и то преди н.е. Кога фините са имали такива градове?
цитирай
3. dobrodan - Това с канализацията нещо не го видях в текста?
20.05.2020 23:29
Радостина, знаеш ли кои са фините и защо се наричат така? Откъде са тръгнали и защо могат да си построят това-онова?
цитирай
4. radostinalassa - 4 -5 век пр.н.е.
21.05.2020 13:42
Каква канализация искаш да има? Финоугри е езиково понятие. Има си генетични изследвания за Русия. Гетчо е профан.
цитирай
5. shtaparov - Старите жители на областта Моск...
21.07.2020 04:18
Старите жители на областта Московия били угрофини и нямали нищо общо с руснаците,които са азиатски пришълци в Европа. Откритите артефакти обаче сочат,че още по-старите й жители са били Български преселници от Балканите,които били заместени от угрофини след тюркските нашествия срещу Европа през VI-VII век. Русите са ново население в региона,което пристигнало в него най-рано в 10-ти век,а трайно го населило след 14-ти.
цитирай
6. shtaparov - Старите жители на областта Моск...
21.07.2020 04:20
Старите жители на областта Московия били угрофини и нямали нищо общо с руснаците,които са азиатски пришълци в Европа. Откритите артефакти обаче сочат,че още по-старите й жители са били Български преселници от Балканите,които били заместени от угрофини след тюркските нашествия срещу Европа през VI-VII век. Русите са ново население в района,което пристигнало в него най-рано в 10-ти век а трайно го населило след 14-ти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 8158979
Постинги: 9446
Коментари: 15722
Гласове: 5851
Календар
«  Декември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Телегонията не съществува при бялата раса
3. Болкотерапия чрез молитвената поза. Лекува епилепсия, рак и пр. болести чрез активиране на защитните ни механизми.
4. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
5. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
6. Заземяването лекува възпалителните процеси
7. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
8. Душата, нейната генетика, потомците ни.
9. Връзката между българи и шумери
10. Реинкарнацията и генетиката
11. Раждането на тракийската азбука
12. На земята живеят четири вида човек
13. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
14. Американските бомби с обеднен уран
15. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
16. Енергоновата система на кръвта
17. Руският език не е руски, а български
18. Подслушват ли телефона ви?
19. Българският език - езикът на първите хора!
20. КОВИД - 19 и старите лекари
21. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
22. Ябълков оцет - мастер клас
23. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
24. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
25. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
26. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
27. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
28. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
29. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
30. Без САЩ комунизма нямаше да се роди